Nieuws van de ZeeVerse VismarktUitgegeven op 14-03-2017 om 19:01 |
link |
bewaar |
printDEN OEVER - Het Nederlands Visbureau maakt elk jaar een viskalender van vis, Schaal- en Schelpdieren. Elke maand zetten ze een vissoort in het zonnetje, deze maand is de Kabeljauw aan de beurt.
“Kabeljauw is een van de meest geliefde vissoorten in Nederland. Kabeljauw behoort tot de rondvissen en is familie van de wijting, schelvis en koolvis. Een deel van de kabeljauw op de Nederlandse markt is afkomstig uit de Noordzee. Kabeljauw wordt meestal gestript (= ontdaan van ingewanden) geleverd en wordt over het algemeen in zijn geheel als filets of in moten verkocht. De vis is makkelijk te fileren, het vlees is helderwit en het bevat weinig graten. En de lekkerste kibbeling en lekkerbekjes worden gemaakt van kabeljauw!
Je kunt de vis op vele manieren bereiden. Het visvlees van de kabeljauw is stevig maar laat makkelijk los als de vis gaar is. De smaak van kabeljauw is fijn en daarom kun je er eindeloos mee combineren. Kabeljauw kan goed worden gebakken, gegrild, gestoofd of gekookt. Kabeljauw wordt vaak, ook in het buitenland, gebruikt voor klipvis (gezouten en gedroogde vis), stokvis (gedroogde vis) en zoute vis (vis in pekel). Het bekendste gerecht van kabeljauw is misschien wel kibbeling. Deze populaire snack wordt vaak gemaakt van de wangen en de keel van de vis. Dit zijn de lekkerste delen en zijn delicatessen op zich. “
Wilt u meer informatie over kabeljauw of andere vissoorten, neemt u dan een kijkje op de website van het Visbureau,
www.visrecepten.nl
Aanbieding 1 kilo kabeljauwfilet voor € 14,00 en vanaf nu te bestellen in de webshop!
>
Bekijk ook ons wekelijkse visrecept: Kabeljauwfilet met specerijenjus (4 pers)
Een fijne week en tot zaterdag!
Met vriendelijke groet namens alle medewerkers van de ZeeVerse Vismarkt,
Esmeralda Loos-Dekker
www.versevis.nl