VZV volwaardig tegenstander landskampioen Dalfsen
Uitgegeven op 12-03-2017 om 20:03  |  link  |  bewaar  |  print

’T VELD - Maedilon/VZV toonde zich een volwaardig tegenstander van landskampioen Dalfsen. Na een vroege achterstand van 7 doelpunten was het verdere verloop van de wedstrijd opvallend. De eindstand 24-31 betekende, dat VZV op de eerste 10 minuten na gelijkwaardig was aan Dlafsen.

Maedilon/VZV begon de wedstrijd volvertrouwen na de knappe prestatie in de bekerwedstrijd van woensdag tegen de huidige landskampioen Dalfsen. VZV wist in die ontmoeting in de beginfase brutaal een 2-0 voorsprong te nemen. In deze wedstrijd in de kampioenspoule was dat niet het geval.Nun wist Dalfsen al snel een 0-3 voorsprong te nemen.
Het ontbrak de thuisploeg aan wat geluk en scherpte. Jane Kramer wist met een hardschot in de rechterbovenhoek na 5 minuten wel het eerste VZV doelpunt aan te tekenen.
Ook de tweede treffer was van Kramer. Dalfsen nam toch een ruime 2-9 voorsprong, omdat VZV de kansen maar niet wist te benutten.

Jane Kramer haalt hier vernietigend uit en scoorde vijf keer tegen Dalfsen - foto Patrick Hogervorst

Halverwege de eerste helft was de stand door 3 snelle doelpunten van Dalfsen kort na elkaar 4-12 door tegentreffers van Joyce Hillen en Kim Jimmink. De goed spelende Jane Kramer tekendemet haar derde treffer de 5-12 aan.
Het team van trainer/coach Betty Plasmeyer begon steeds meer vat op de wedstrijd te krijgen en wist in het verdere verloop van de eerste helft gelijke tred te houden. Joyce Hillen was in die fase trefzeker met drie doelpunten, 10-17.
Enkele minuten voor het rustsignaal een snelle uitbraak van VZV en Selina Bruin leek met een briljante actie door de hechte verdediging van Dalfsen te breken. Bij die actie verdraaide ze haar knie en moest met waarschijnlijk een spierscheuring van het speelveld worden gedragen. In de laatste minuut scoorde Jane Kramer nog voor VZV. De laatste treffer voor het rustsignaal was voor Dalfsen. Ruststand 11-18.

De tweede helft begon zoals de eerste was geëindigd. Binnen één minuut hadden beide ploegen het doel al weer weten te vinden. Daarna verkleinde Djazzmin Trabelsi met een fraai doelpunt de achterstand zelfs tot zes punten.
Dat coach Peter Portengen die het volgende seizoen de heren van Volendam gaat trainen daar gefrustreerd over raakte werd de scheidsrechters ook duidelijk gemaakt. Portengen, die in de eerste helft ook al een gele kaart had gekregen, gedroeg zich wederom als een klein kind. Dat leverde hem voor zijn opmerkingen terecht een twee minuten straf op.
Maedilon/VZV was in de tweede helft zelfs gelijkwaardig aan de meervoudig landskampioen en daar had de coach van Dalfsen natuurlijk niet op gerekend. Dat hij maakte de speelsters in een time-out duidelijk. Het team zal zijn vertrek dan ook waarschijnlijk bepaald niet erg vinden.

Linsey Perre ziet haar pegel achter de Dalfsen keepster in het net belanden - foto Patrick Hogervorst

Daarentegen bleven de meiden van coach Betty Plasmeyer voorbeeldig strijden voor een goed resultaat. Er werd gedurende de hele helft om en om gescoord, waarin voor VZV daar alle speelsters een aandeel hadden. Bovendien wisten de keepsters Amber Zomerdijk en Monique de Wit in deze wedstrijd weer tal van uitstekende reddingen te verrichten.
Op de valreep scoorde Dalfsen nog het laatste doelpunt, anders had VZV zich zelfs in de tweede helft de betere getoond. Uitslag 24-31.

Doelpunten: Joyce Hillen 6, Jane Kramer 5, Lotte Prak 4, Djazzmin Trabelsi 2, Kim Jimmink 2, Florance Kos 2, Linsey Perre 1, Albertine Abube 1, Lisanne Kolken 1.

Jammer van de eerste 10 minuten, waarin VZV de kansen niet erg wist te benutten. Anders had het VZV-team nog duidelijker kunnen laten zien ze in het eerste seizoen dat het verschil met de gerenommeerd topclubs steeds kleiner is geworden naar mate het seizoen vordert.
Toch werd deze uitslag door zowel het team als het publiek als een overwinning gezien, het verschil tussen de Eredivisie clubs wordt iedere wedstrijd steeds kleiner wat een behoorlijke vooruitgang betekend voor de meiden van Betty Plasmeyer.

Maedilon/VZV heeft het volgende weekend, een vrij weekend.
Zaterdag 25 maart speelt Maedilon/VZV Ds.1 de streekderby tegen Westfriesland/SEW Ds.1 in de Westfrieslandhal/De Bloesem . Aanvang 19:00 uur.
Adres van de Westfrieslandhal. Sport- en Welnesscenter De Bloesem SporthalWestfrieslandhal Conferencelaan 19. 1687RA Wognum.