VZV geeft koploper VOC uitstekend partij!
Uitgegeven op 05-03-2017 om 14:36  |  link  |  bewaar  |  print

T VELD - Maedilon/VZV heeft de toeschouwers zaterdagavond in Sporthal ‘t Zijveld van een uitstekende pothandbal laten genieten.

De wedstrijd werd weliswaar met 26-33 verloren maar het team van trainer/coach Betty Plasmeyer verweerde zich in tegenstelling tot de eerdere ontmoetingen boven verwachting.

(foto's Patrick Hoogervorst)

VZV deed weinig onder voor de trotse koploper, de eerste aanvallen resulteerden nog niet in doelpunten maar VZV nam na 5 min door een mooi doelpunt van Linsey Perre en een benutte strafworp van Joyce Hillen een 2-0 voorsprong.

Keepster Monique de Wit begon in de basis en werd na eerst een prima redding pas na 7 minuten uit een zevenmeterworp voor het eerst gepasseerd 2-1.

Linsey Perre scoorde nadat ze eerste haar 2 minutenstraf had uitgezeten bijzonder fraai de 3-1.

De scheidsrechters Schneiders en Verstege floten consequent als er aan een kledingstuk getrokken wat ook Lotte Prak een tijdstraf op leverde.

De toegekende strafworp werd door VOC verzilverd, na 13 min. werd de stand weer in evenwicht gebracht 3-3.

Door 2 fraaie treffers van Kim Jimmink en weer een doelpunt van de uitblinkende Linsey Perre ging de wedstrijd nog steeds gelijk op 6-6.

VOC kwam uit een penalty en een mooi doelpunt van Dione Housheer op 6-8 waarna Florance Kos na 20 min. zwaar gehinderd op fraaie wijze de eerste van haar 3 doelpunten liet aantekenen 7-8. VOC behield hierna een kleine voorsprong al wisten Albertine Abube, Jane Kramer en Joyce Hillen de achterstand tot twee doelpunten te beperken.

Vlak voor het rustsignaal scoorde VOC nog 2 maal waardoor het gaatje nog iets werd vergroot.

Ruststand 11-15.

Na 10 min. in de tweede helft bedroeg de achterstand nog steeds maar vier doelpunten mede door uitstekend keeperswerk van Monique de Wit 16-20.

Door wat slordigheden scoorde VOC ook uit een paar breaks waar de thuisploeg niet wist te profiteren van een dubbele overtal situatie.

Voor VZV werd de score opgevoerd door fraaie doelpunten van Jane Kramer, Djazmin Trabelsi, Selina Bruin en Lotte Prak ieder 2 keer 17-22 na 13 min. spelen na rust.

Na twintig minuten bij de stand 19-25 nam Amber Zomerdijk de plaats onder de lat over van de steeds voortreffelijk keepende Monique de Wit die zelfs ook nog een penalty onschadelijk wist te maken, onder een luid applaus mocht zij plaatsnemen op de bank.

Werd VZV in de vorige wedstrijden in de laatste tien minuten nog overlopen door een veel beter en ontketend VOC, in dit treffen liet VZV zien dat ze ondanks het gemis van enkele speelsters nog steeds vooruitgang boeken het collectief bied perspectief voor het verdere verloop van het debuut op het hoogste niveau.

Aan de cirkel is ook Florance Kos vrij trefzeker en op de hoeken doen Kim Jimmink, Albertine Abube en Djazmin Trabelsie die de VOC keepster met een schitterende lob uit de hoek op de lat nog bijna wist te verschalken het ook zeker naar behoren.

De laatste drie treffers in deze voor het publiek zeer aantrekkelijk en hoogstaande wedstrijd kwamen op naam van de absolute uitblinkster Linsey Perre.

Eindstand 26-33.

Doelpunten: Linsey Perre 7, Joyce Hillen 4, Florance Kos 3, Albertine Abube 2, Lotte Prak 2, Kim Jimmink 2, Jane Kramer 2, Djazzmin Trabelsi 2, Selina Bruin 1, Dymphie Keesom 1.

De komende week staan er voor het publiek en het team van trainer/coach Betty Plasmeyer twee fantastische topwedstrijden op het programma in Sporthal ‘t Zijveld, woensdag voor de beker en zaterdag voor de nacompetitie in de Kampioenspoule zal duidelijk worden of Maedilon/VZV deze progressie verder weet vast te houden tegen de regerend landskampioen Sercodak/Dalfsen

Programma,

Woensdag 8 maart, Bekerwedstrijd: Maedilon/VZV Ds.1 – Sercodak/Dalfsen Ds.1 . Aanvang 20.00 uur. Sporthal ‘t Zijveld.

Zaterdag 11 maart, Nacompetitie : Maedilon/VZV Ds.1 – Sercodak/Dalfsen Ds.1 . Aanvang 20.45 uur. Sporthal ‘t Zijveld.

Zaterdag 11 maart, Competitie : Maedilon/VZV Hr.1 - VIDO Hr.1 . Aanvang 19.00 uur. Sporthal ‘t Zijveld.