Nieuwsbulletin Sportcentrum Wieringen
Uitgegeven op 17-02-2017 om 19:23  |  link  |  bewaar  |  print



Het nieuwe jaar is al weer ruimschoots begonnen. Februari is het al weer. Even geen tijd gehad in het schrijven van een nieuw bulletin. Dan nu weer; en graag zelfs.
Want er is alweer veel gebeurd. Zoals?

Natuurlijk zijn alle verenigingsactiviteiten weer begonnen. Met veel enthousiasme en allemaal met 100% vrijwilligheid draaien alle sportieve activiteiten weer als van ouds.
Maar daarnaast hebben we ook weer enkele grootse toernooien beleefd.


Denk aan het gezamenlijke jeugdtoernooi van Succes en omliggende verenigingen, met name het Bodegemtoernooi. 2 Weken lang voetbal en plezier maken met elkaar. Het trok diverse speeldagen weer een volle bak.

Dan was er het oliebollen bakken door de GV Wieringen met DOS. Een groots team van vrijwilligheid en oliebollen deskundigheid heeft staan bakken in de kantine van het Sportcentrum. Gelijk werden de oliebollen bezorgd. We hebben een week lang in de geur van oliebollen geweest, maar het plezier vergoedde alles.

Vervolgens was er de tafeltennisnacht op 14 januari. Ook weer een feest. Tafeltennissen, een biertje drinken, lekker bijpraten, tot laat in de avond. 11 Tafels waren opgetrommeld, 60 spelers speelden met plezier en om de eer. Wat een strijd, wat een gein en wat een prachtige tafeltennisavond. Alles was weer top! De opmaak van een nieuwe vereniging voor een periodiek spel in de gymzaal is helaas niet van de grond gekomen. Bleek een stap te ver. Mogelijk later.

Weer hebben we een regionaal kampioenschap toebedeeld gekregen. De biljartvereniging Steeds Beter was door de Nederlandse Biljartbond gevraagd het Districtskampioenschap Bandstoten te organiseren. 3 Avonden biljartplezier in de kantine en een ieder weer tevree.

Tenslotte waren er op 04 februari De Open Nederlandse Kampioenschappen Touwtrekken. Uit heel het land en Belgie zijn teams gekomen. Vanaf 07.00 uur was het al een drukte van belang. Tot in de avond om ca 21.00 uur. Een volle bak, de hele dag door. Geweldig, wat een enthousiasme over deze sport en wat een positieve discipline. Alles was er op gericht om er met elkaar een prachtige dag op Wieringen van te maken. Geen onvertogen woord. Alles liep op rolletjes.

Het Sportcentrum en daarmee Wieringen, lijkt nu voor velen op de kaart te staan. Steeds meer organisaties willen graag hun activiteiten bij ons onderbrengen. De SSW met alle deelnemende verenigingen blijken in staat te zijn om deze grootse evenementen te organiseren.
De faciliteiten zijn prima en de gezelligheid en gemoedelijkheid wordt alom gewaardeerd! Natuurlijk vallen er met regelmaat spaanders, maar dat mag je verwachten met zulke grootse events, met een uitvoering geheel in vrijwilligheid. Maar als er dan zich iets voordoet, dan wordt het per direct opgelost. Geen geklaag, gewoon aanpakken, met respect voor elkaar. DAT IS TOP!
Daarom veel dank aan al die vrijwilligers, die zich zo geweldig hebben ingezet; dan denk ik ook aan de kantineteams, het schoonmaakteam en het beheerteam.

Dan trekt het Sportcentrum met deze toernooien veel extra mensen.
Neem ik ook mee de Uitvoering van de GYM en het Regionale Districtskampioenschap GYM voor de jeugd, dan zijn er nu al zo’n 5.000 spelers, organisatie en supporters EXTRA de poort van ons Sportcentrum gepasseerd. Tsja … .. .

Energieneutraal en groene stroom.
Ook de Stichting Sportcentrum Wieringen zoekt hierin zijn weg. Samen met de verzamelde kennis van de deelnemende verenigingen zijn we een marktonderzoek aangegaan. De eindconclusie daaruit was, dat er nog diverse besparingen in het gebruik mogelijk zijn. Met name door een verdere toepassing van de led-verlichting. Dan is er de toepassing van zonnepanelen. Deze hebben momenteel een dermate levensduur, en een korte terugverdientijd, dat ze heel aantrekkelijk zijn geworden. Doelstelling was, dat de investeringen binnen de besparingen moesten blijven, zodat geen extra liquiditeit behoeft te worden aangesproken. Dat is nu gelukt. Met Sportief-Opgewekt is een raamcontract aangegaan. Na toekenning van de subsidies in maart willen we met het project van start gaan. De gemiddelde besparing over een looptijd van 25 jaar minus alle kosten, bedraagt 5.000,00 per jaar. Daar profiteren de deelnemende verenigingen weer mooi van.

Het BHV team heeft weer zijn herhalingscursus gehad.
Dat betekent een dagcursus Brandbestrijding, EHBO, AED en Ontruiming. Best pittig zo een hele dag theorie en praktijk. Vanmorgen kreeg ik van de TEDU door, dat iedereen weer geslaagd was. Hartstikke mooi en proficiat aan Riekes, Peter, Gerjan, Richard en Ted.

De basketbal is dit seizoen nog niet zo naar buiten getreden. Maar op zich draait de vereniging heel goed. Woensdag trainen en zaterdags de wedstrijden. Altijd weer een gezellige boel. En ze regelen alles zelf. Er is een groot draagvlak in de vereniging. Mooi. Je ziet ook aan het ledenbestand dat er geen verloop is. Alles is gewoon goed geregeld en basketbal is een heel leuke en positieve teamsport. Wel vindt men het wenselijk, dat in de jongste lagen wat nieuwe leden komen. Dan is men wat flexibeler met het opstellen van de teams in de competitie. En kan men meer wisselen in de wedstrijden, waardoor de teamsport met een grotere groep kan worden ingevuld.



Heeft u of uw kinderen interesse? Kom eens kijken op de zaterdag namiddag, of bel eens Johan Krikke. Hij informeert u graag verder. Hun website is www.breakout88.com.

Tenslotte een heel anders nieuwtje.
De SSW heeft zich ingezet voor het verenigingsleven gericht op sport. Met alle deelnemende verenigingen hebben wij momenteel een fantastisch netwerk opgebouwd. Alle verenigingen zijn goed en kennen eigenlijk weinig problemen meer. Bovendien kunnen zij voor sterk gereduceerde kosten gebruik maken van het Sportcentrum. Maar op Wieringen gebeurt nog veel meer. Wij vinden het leuk om een aantal verenigingen, die zich belangeloos inzetten voor promotie van Wieringer erfwaarden, een stimulans te geven. Daarom hebben wij enkele een gratis reclamebord aangeboden in de sporthal. Welke verenigingen? Zie onder.
Ook het Reclamebureau Zeeman heeft meegedacht en meegewerkt. Dank!

Komende events !!!:
De volgende grote events zijn:
26 februari: Vlooienmarkt, de voorjaarseditie.
16 maart: Volleybaltoernooi recreatief.
14 april: Volleybalnacht.
Tussendoor diverse grote wedstrijden van het handbal - voetbal (zaal en veld) - basketbal - biljart.

Best veel toch. En leuk. Het gaat maar door. Plan maar in en we ontvangen jullie graag in het Sportcentrum.

Namens het Dagelijks Bestuur SSW en alle deelnemende verenigingen.
Gerjan Doeschot, gj.doeschot@quicknet.nl.

Alle deelnemende verenigingen:
Handbal Tonegido.
Veldvoetbal Succes.
Zaalvoetbal Succes (Vml. Formido en Harmonie).
Basketbal BREAK OUT 88.
Gym GVWieringen.
Biljarten Steeds Beter en De Durpers.
Badminton De Tegenpartij.
Judo Asahi San.
Dynamic Tennis Wieringen

Nieuw:
Bewegingssport De Bargetters.

Sympathisant van:
Vereniging Aak
Historische Vereniging Wieringen
De Wieringer Molens.
(advertentie)
Sportcentrum Hippogym: voor wie fit wilt blijven!~
Actueel...
19-04-2024 Stoommachinemuseum meimaand onder stoom
19-04-2024 Inschrijving tijdelijke spoedzoekerswoningen aan de Hoornseweg in Middenmeer
19-04-2024 Cryptobezit kinderen kan gevolgen hebben voor de belastingaangifte van het kind of zijn ouders
19-04-2024 Bloemendagen app
19-04-2024 Programma en uitslagen v.v. Wiron
19-04-2024 Overleden de heer Dikken
19-04-2024 Kerknieuws
19-04-2024 Foto van het weekend
18-04-2024 Hollands Kroon heeft nu ook een kinderburgemeester
18-04-2024 Bloemendagen Anna Paulowna 20 tot en met 24 april
18-04-2024 Informatieavond mogelijke opvang asielzoekers Wieringerwerf
18-04-2024 Kazemattenmuseum doet mee aan het Verdedigingserfgoed weekend
18-04-2024 Still Be Loved
18-04-2024 Hippo Feesten 2024
18-04-2024 Koningsdag 2024
17-04-2024 Tussen Kunst en Kidz, hét creatieve doe-evenement in de meivakantie
17-04-2024 Stichting TechValley en Rabobank versterken samen de maakindustrie in Noord-Holland
17-04-2024 Brunel Solar Team bezocht Wiringherlant
17-04-2024 Cursistenexpositie in De Keesschuur
17-04-2024 Schildercursus in de Cultuurschuur
17-04-2024 Vragen aan het gemeentebestuur van Hollands Kroon
17-04-2024 Zondag 21 april open dag bij Boel-Skik’92
17-04-2024 Petra zingt op Koningsdag bij café Waddenzee
17-04-2024 28 april lezing in de Cultuurschuur
17-04-2024 Wieringse ook dit jaar met gedicht in Poldertuin
17-04-2024 Rondje om
17-04-2024 Verjaardagsbomen opgefleurd
17-04-2024 Meivakantie in Kasteel Radboud
17-04-2024 Sloepzeilen voor mensen met een beperking op het Amstelmeer
17-04-2024 Extra subsidie beschikbaar voor gratis duurzaamheidsadvies dorpshuizen
(advertentie)
Occasions
Te koop Peugeot 107 bouwjaar 2009 5 drs
€ 4.450,-

Toyota Corolla Cross 2.0 High Power Hybrid Team D full options
€ 45.250,-

Algemeen nieuws: