Succes scoort niet tegen SRC
Uitgegeven op 05-02-2017 om 18:34  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - De lange winterslaap heeft voor de mannen uit Hippolytushoef niet het gewenste resultaat opgeleverd. Trainer Jan Loew moest meerdere vaste waarden missen en was daardoor genoodzaakt om een beroep te doen op onder andere Sander Miedema, René de Kleine en Jay Klaaren. Op het Schagense kunstgras, wat overigens prima is, liet Succes de kansen die het kreeg onbenut en scoorde SRC twee maal, 2-0.

Vanaf het eerste fluitsignaal lieten beide ploegen blijken dat er op de winst werd gespeeld. Met vroeg storen en veel druk geven probeerden beide ploegen snel een voorsprong te forceren. Al na vijf minuten leverde dat de eerste grote kans van de wedstrijd op. Een lange scrimmage voor het doel van Martijn Lont liep met een sisser af doordat Lont de enige was die de doelpoging van verdediger Martijn Verhoeven naar waarde inschatte. Aan de andere kant gaf spits Maikel Hoekstra met een diagonaal schot zijn visitekaartje af. SRC bleef ondanks wat speldenprikjes de bovenliggende partij en kwam na een minuut of twintig bijna op voorsprong. Nummer 10, Stijn Buik, kwam een teenlengte tekort.
Ondanks een Schagens overwicht was de beste kans tot dan toe voor Succes. Een prima pass van back Jay Klaaren belandde via Maikel Hoekstra voor de voeten van René de Kleine die de 0-1 had moeten maken, maar oog in oog met de uitstekende doelman van SRC, Roy van Ek, schoot hij iets te zacht waardoor de brilstand in tact bleef.
Na een half uur voetballen kon aanvoerder Stijn Buik zijn uitstekende spel belonen met een doelpunt. Op aangeven van Mark de Vries schoof hij geheel vrijstaand simpel binnen. 1-0. Gezien het spelbeeld zeker niet onterecht. SRC speelde makkelijk de bal rond en Succes maakte teveel individuele foutjes waardoor ze niet het gewenste spelletje kon spelen. Typerend was dan ook de terechte gele kaart die Ted Jorna voorgehouden werd. Knullig balverlies op het middenveld leidde een snelle counter in en Jorna zag zich genoodzaakt om aan de noodrem te trekken.

De tweede helft was nog geen minuut onderweg of Maikel Hoekstra had de gelijkmaker kunnen scoren. Een pass van Jeroen Norder viel pardoes voor de voeten van de spits, die kort voor het doel hoog over schoot. Diezelfde Norder moest de wedstrijd geblesseerd staken na een ongelukkig kopduel met collega-middenvelder Dion de Graaf. Norders vervanger was Jens Kaan, een linkspoot met potentie. Ook Youri Jansma, terugkerend van blessureleed en nog niet 100%, werd gewisseld en Stan Kok, al een wedstrijd in de benen, verving hem.
Voetballend waren de verhoudingen in de tweede helft beter in evenwicht, maar kansen voor Bart de Kleine en Jeroen Metselaar leverde geen gelijkmaker op en bleef het verschil maar één doelpunt. Toen de uitstekend leidende scheidsrechter Gertges de bal na een uur volkomen terecht op de stip legde en Ted Jorna ontsnapte aan een rode kaart leek alle hoop vervlogen op een goed resultaat. De twintigjarige Robin Wijdh schoot echter op de buitenkant van de paal en Succes ging meer en meer geloven dat er nog iets te halen viel. Onder bezielende aanvoering van Jeroen Metselaar ging Succes op zoek naar minimaal een punt, maar telkens strandde het op keeper Roy van Ek. Zowel Toine Bugel als de gebroeders de Kleine kwamen net tekort. Vijf minuten voor tijd toverde SRC nog een mooie aanval uit de hoge hoed en zag Succes-doelman Lont dat al zijn nuttige intercepties voor niets waren geweest. Aanvaller Mark de Vries ontdeed zich van de prima spelende Sander Miedema, schoot onhoudbaar en gooide de wedstrijd in het slot. 2-0.

Volgende week moet Succes op bezoek bij ZDH op Texel. Tegen het laag geklasseerde ZDH zou het mooi zijn als de eerste punten van 2017 mogen worden bijgeschreven.