Nieuws van de ZeeVerse Vismarkt
Uitgegeven op 06-12-2016 om 22:14  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER - Gezond en lekker nieuws uit Den Oever.



En dan zijn er nog maar 3 weken tot aan de Kerst. Wat gaat het jaar dan weer
snel voorbij! Toen ik vanochtend uit mijn kantoorraam naar buiten keek, was het
een echt winters tafereeltje. De dijk en de weg rondom de haven hadden een
mooi laagje rijp en het zonnetje glinsterde op het water in de haven.

Binnen bij de kachel zijn we al druk bezig voor de kerst. Planning maken, de
lekkerste kerstrecepten voor u zoeken en op zoek naar een mooi, aanvullend
assortiment waarbij u moet denken aan zilte groente, schaal- en schelpdieren.


Wat al bekend is, zijn de openingstijden voor de Kerst. We zijn zaterdag 24 december
geopend van 8.00 tot 13.00. We zijn dan geopend voor het afhalen van bestellingen
maar uiteraard is de markt dan ook normaal geopend met een zeer ruim assortiment
ZeeVerse Vis!

Op zaterdag 31 december zijn we gesloten. En dan gaan we in 2017 weer van
start op zaterdag 7 januari en zijn we weer het hele jaar geopend, dus ook in
januari, februari en maart elke zaterdag! Het assortiment zal dan wel wat aangepast
zijn aan het seizoen, waarbij onder andere de Schol de 1e maanden van het jaar
niet aanwezig zal zijn door de paaitijd.

Deze week hebben we Schelvisfilet in de aanbieding, € 14.00 per kilo.

Voor de kerstdagen heb ik een mooie recept gevonden voor schelvisfilet, u kunt
het gebruiken als voorgerecht maar als u de hoeveelheden verdubbeld, ook als
hoofdgerecht.

Schelvisfilet met schuimige saffraan saus (voorgerecht).

Ingrediënten:

Saffraan saus
100 g sjalotten
4 el olijfolie
1 flinke pluk saffraan
200 ml droge witte wijn
150 ml visbouillon (of kruiden- of groentebouillon)
350 ml slagroom

Vis
600 g schelvisfilet

Witlof
200 ml sinaasappelsap
1 kleine bos bladpeterselie
1 kleine bos dragon
2 el roomboter
6 stronkjes witlof

’s Middags voorbereiden

Saffraan saus

Pel en snipper de sjalotten. Verhit de olijfolie in een pan en fruit de sjalotten glazig.
Voeg de saffraan toe en laat 10 seconden fruiten. Blus af met witte wijn en laat
tot de helft inkoken. Dit duurt circa 5 minuten. Schenk de bouillon en slagroom erbij,
breng aan de kook en laat circa 5 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met
een beetje zeezout en witte peper uit de molen. Pureer de saus met de staafmixer
en schenk door een bolzeef in een schone pan.

Vis

Snijd de Schelvisfilet in plakken van 3-4 millimeter dik. Leg ze naast elkaar op
een met olijfolie ingevet ovenplateau en bewaar in de koelkast.

Voorbereiding witlof

Verwarm het sinaasappelsap in een brede pan en laat tot een derde indampen.
Pluk de bladpeterselie en dragon.

’s Avonds afmaken

Verwarm de oven voor op 125 °C.

Witlof

Verwarm het ingekookte sinaasappelsap en roer de boter erdoor. Halveer de
stronkjes witlof. Verwijder een klein gedeelte van de kern. Snijd de helften in
smalle repen. Voeg de witlof toe en glaceer 2-3 minuten. Snijd de peterselie en
dragon grof. Roer de peterselie en dragon door de witlof en verwarm 30 seconden mee.
Breng op smaak met een beetje zeezout en witte peper uit de molen.

Saffraan saus

Verwarm de saffraan saus op laag vuur.

Schelvis

Zet het plateau met Schelvisfilet in de oven en laat in circa 5 minuten warm
en gaar worden.

Opmaak bord

Verdeel de witlof in het midden van (voorverwarmde) borden kriskras op elkaar.
Verdeel 6 plakjes Schelvisfilet over de witlof. Klop de saus schuimig met de
staafmixer en lepel rondom de witlof. Lepel de overgebleven sinaasappelstroop
over het gerecht.

In plaats van Schelvis kunt u ook Zeeduivel, Heilbot of Zeewolf gebruiken.

U kunt de schelvisfilet bestellen via onze webshop of via info@versevis.nl

Een fijne week en tot zaterdag!

Met vriendelijke groet namens alle medewerkers van de ZeeVerse Vismarkt,

Esmeralda Loos-Dekker
www.versevis.nl


PS heeft u vragen omtrent de Kerst en/of kerstopeningstijden, dan kunt u
ons altijd even mailen!

(bron recept 24kitchen aangeleverd door de ZeeVerse Vismarkt)
(advertentie)
Actueel...
24-04-2024 Auto rijdt het Ulkediep naar binnen
24-04-2024 Pieter Scheltus na stratenmaker nu campingeigenaar
24-04-2024 Resultaten Inwonerspeiling gemeente Hollands Kroon bekend
24-04-2024 Uitslagen sjoelen DAS Raak
24-04-2024 Een inspiratie dag voor vrouwen én mannen op zaterdag 11 mei 2024
24-04-2024 Westfries programma in het Bakkerijmuseum Medemblik tijdens Hemelvaart en Pinksterweekend 2024
24-04-2024 Uitslagen Dartclub Wieringen
24-04-2024 Biljartclub Wieringer Activiteiten Vereniging HIPP0 zomerstop
23-04-2024 Hippo Feesten 2024
23-04-2024 Overleden mevrouw Miedema
23-04-2024 Concert Ton Koopman en Klaus Mertens snel uitverkocht, cd nog te koop
23-04-2024 Oproep aan alle oud leden van voetbalvereniging Succes
23-04-2024 Senioren Hollands Kroon
23-04-2024 Jan Tijsen winnaar WK driebanden
23-04-2024 Sgeit je rijk
22-04-2024 Veteranencafé
22-04-2024 Peuterschool De Sammeltjes gingen samen de boer op
22-04-2024 Wieringer bassisten helpen Top 2000 band uit de brand
22-04-2024 Wel of geen weightgainers voor een gezonde levensstijl
22-04-2024 Asieldier van deze week konijn Ginny
22-04-2024 Programma en uitslagen v.v. Wiron
22-04-2024 After Kingsday Regenboognetwerk Hollands Kroon
22-04-2024 Wieringers Willen Wel, Jaro van de Vondervoort wint eerste wedstrijd
22-04-2024 Koningsdag 2024
21-04-2024 Programma en uitslagen v.v. Succes
21-04-2024 Genoeg te bespreken tijdens de raadsvergadering
21-04-2024 Taandag bij Jan Lont
21-04-2024 Succes 2 schudt ook Woudia van zich af
21-04-2024 Succes hard onderuit bij Hugo Boys
21-04-2024 Nieuw lied van Rob Makreel geweigerd bij You Tube
(advertentie)
Slagerij Ottens
Occasions