Jeroen wil vlinderbrug terug
Uitgegeven op 01-12-2016 om 17:08  |  link  |  bewaar  |  print

ANNA PAULOWNA - Jeroen Muntjewerf is een actieve jongeman die graag wil blijven deelnemen aan het maatschappelijke verkeer. Jeroen is geboren in Anna Paulowna, waar zijn ouders nog steeds wonen. Hij woont zelf in Schagen en wil graag zoveel mogelijk zelfstandig reizen. Je zou zeggen dat het voor hem gemakkelijk moet zijn om per openbaar vervoer naar zijn ouders te gaan, maar niets is minder waar. Als hij in Schagen in de trein stapt kan hij in Anna Paulowna de trein niet verlaten omdat hij rolstoelgebonden is.

De NS heeft op veel stations hulpmiddelen en assistentie beschikbaar om onze lichamelijk gehandicapte landgenoten van dienst te zijn. Maar niet in Anna Paulowna, waar zo’n hulpmiddel al meer dan 10 jaar geleden is weggehaald omdat er volgens de NS te weinig mensen gebruik van maakten. Jeroen is al geruime tijd bezig om de zogenaamde ‘vlinderbrug’ terug te krijgen in Anna Paulowna.


Jeroen in gesprek met wethouder Mary van Gent, die haar ambtenaren laat uitzoeken in hoeverre de gemeente Hollands Kroon hem kan ondersteunen bij zijn wens…

Kees Zwaan

(advertentie)
(advertentie)
Koop uw mooiste plaatjes op Fotohenkjan.nl!
Occasions
Te koop Peugeot 107 bouwjaar 2009 5 drs
€ 4.450,-

Te koop Peugeot 107 bouwjaar 2013 3 drs
€ 5.250,-

Algemeen nieuws: