Nieuws van de ZeeVerse VismarktUitgegeven op 09-11-2016 om 06:37 |
link |
bewaar |
printVol verwachting klopt ons hart….!
DEN OEVER - Zaterdag is het alweer zover. Dan zet Sinterklaas samen met zijn pieten
voet op vaste wal, de wal van Den Oever om precies te zijn! Om 10.00 worden de
touwen van de pakjesboot vastgeknoopt aan de bolders van de kleine haven,
dit is aan de achterkant van de visafslag.
Komt u zaterdag met uw kinderen of kleinkinderen naar de ZeeVerse Vismarkt,
neemt u dan zeker even een kijkje bij dit leuke kinderfeest! Laten we hopen
dat het weer ook nog een beetje meewerkt.
Mocht u op zoek zijn naar een leuke Sinterklaascadeautje voor ons visliefhebber,
dan bent u bij ons ook aan het goed adres! We hebben leuke viskookboeken en
cadeaubonnen ( graag van te voren even bestellen via de mail, dat kan voor elk
gewenst bedrag).
Deze week helaas geen aanbieding. Niet alleen Sinterklaas heeft verrassingen
in petto, ook de visveiling is erg verrassend de laatste tijd. Helaas hebben we
geen glazen bol en het is daarom rond deze tijd erg moeilijk om ruim van tevoren
een aanbieding te maken.
We willen u adviseren om de aankomende dagen de website, Facebook en
Twitter goed in de gaten te houden. Misschien is er donderdag alsnog een
leuke aanbieding!
Uiteraard is de webshop wel gewoon geopend. Die vindt u
HIER!
Uiteraard willen we u wel graag een lekker recept meegeven, deze week met scholfilet.
Preistamppot met gebakken schol.
Ingrediënten
750 gram kruimige aardappels, geschild en in stukken
600 gram scholfilet
6 eetlepels olijfolie
500 gram prei
2 teentjes knoflook
3 eetlepels citroensap
50 gram hazelnoten
2 sneetjes oud witbrood, verkruimeld
1 eetlepel kerriepoeder
1 eiwit
50 gram boter
Peper en zout
Bereiding
Snijd de prei in stukjes en hak de knoflook en hazelnoten fijn. Kook de aardappels
met wat zout gaar. Verhit 4 eetlepels olijfolie en roerbak hierin de prei en knoflook
ongeveer 3 tot 4 minuten.
Besprenkel de scholfilets met citroensap en bestrooi met peper en zout. Meng
hazelnoten, broodkruim en kerriepoeder. Klop het eiwit los met 1 eetlepel water,
peper en zout. Verhit de boter en de rest van de olijfolie. Haal de schol eerst
door eiwit en daarna door het hazelnoot-broodmengsel.
Bak de schol in 2 tot 3 minuten per kant goudbruin en gaar. Stamp intussen
het preimengsel door de gare aardappels en breng op smaak met peper en zout.
Leg de schol op de preistamppot.
Een fijne week en tot zaterdag!
Met vriendelijke groet namens alle medewerkers van de ZeeVerse Vismarkt,
Esmeralda Loos-Dekker
www.versevis.nl