Nieuws van de ZeeVerse VismarktUitgegeven op 02-11-2016 om 02:04 |
link |
bewaar |
printDEN OEVER - Gezond maar vooral lekker nieuws van de havenkant.
'Deze week eens een hele andere vissoort in de aanbieding dan u misschien
verwacht had, Tarbot!
Tarbot wordt gezien als een echte delicatesse en terecht!
Net als Griet is Tarbot een luxe vissoort. Tarbot en Griet wordt nogal eens door
elkaar gehaald en dat komt omdat ze uiterlijk wat op elkaar lijken. Toch kan je
ze makkelijk uit elkaar houden, Tarbot heeft duidelijk voelbare knobbeltjes op
zijn huid!'
Het vlees van de Tarbot is stevig met een grove structuur. De smaak is zeer
goed, verfijnd zelfs. Doordat het visvlees zo stevig is, is de Tarbot geschikt voor
verschillende bereidingswijzen, stoven, grillen, bakken of voor de visfondue!
1 kilo Tarbot middel ( ca. 1 kg p/st) voor € 12.50 !!
Panklare tarbot uit de oven (voor 2 personen)
1 hele vis van 1 kg, of 2 vissen van 500 gr elk
1 glas droge witte wijn
1 citroen, in partjes
2 tomaten, in partjes
2 takjes rozemarijn
2 laurierbladeren, verse indien mogelijk
2 geroosterde rode paprika's (potje)
peper en zout
olijfolie
Verwarm de oven voor op 180°. Leg de panklare vis met zijn donkere kant naar
onderen in een braadslee of ovenschotel. Giet er een glas wijn over. Leg er de
groenten en kruiden rond, kruid de vis en de groenten met peper en zout en doe
er nog een goede scheut olijfolie over.
Laat gedurende ongeveer 40 min. zachtjes gaar worden. Verwijder de rozemarijn
en de laurierbladeren en serveer de vis op een bord, samen met de groenten,
het kookvocht, en niet te vergeten de citroen.
Lekker met een groene salade en aardappelpuree of gebakken krieltjes.
U kunt de Tarbot bestellen in onze
webshop of via
info@versevis.nl.
Een fijne week en tot zaterdag!
Met vriendelijke groet namens alle medewerkers van de ZeeVerse Vismarkt,
Esmeralda Loos-Dekker
www.versevis.nl