Off Day VZV tegen Dalfsen
Uitgegeven op 30-10-2016 om 18:43  |  link  |  bewaar  |  print

’T VELD - Maedilon/VZV kon zaterdagavond in een weer goed gevulde sporthal 't Zijveld geen potten breken tegen de regerend landskampioen Dalfsen. De thuisclub verloor met klinkende cijfers: 14-37.

Het collectief waar VZV anders zo sterk en veerkrachtig resultaten mee weet te bewerkstelligen 'had nu een collectieve off Day' en speelde geen beste wedstrijd. Vooral aanvallend was het team van Betty Plasmeyer machteloos. Alleen de beide keepsters Zomerdijk en De Wit scoorden wel een ruime voldoende.

Doelpoging van Dalfsen raakt de lat boven Monique de Wit - foto's Patrick Hogervorst

VZV kwam nog wel op voorsprong. Albertine Abube opende bijzonder knap de score in de eerste minuut 1-0. Hierna kreeg Dalfsen achter elkaar drie strafworpen, waarvan Amber Zomerdijk met een prima reflex er één onschadelijk wist te maken 1-2.
Vervolgens liep Dalfsen uit naar een 1-8 voorsprong, waarna VZV na een time out het tij probeerde te keren. Het leek succes te hebben. Een weergaloze redding van Amber Zomerdijk werd gevolgd door een razendsnelle break-out op Albertine Abube. Haar fantastische lob belansde echter jammerlijk op de lat boven de keepster Ellen Jansen. De volgende VZV aanval was het echter wel raak door Albertine Abube. Met een geweldige actie gaf zij de verdediging inclusief de sterk keepende doelvrouw van Dalfsen het nakijken 2-8. Na de 2-9 van Dalfsen redde Amber Zomerdijk wederom voortreffelijk, maar de tegenstander wist de voorsprong te vergroten tot 2-11. Albertine Abube wist tien minuten voor het rustsignaal ook de volgende VZV treffer op een onnavolgbare wijze achter de verbouwereerde keepster tegen het net te knallen, 3-11.
Dalfsen scoorde er lustig op los en ging na 25 minuten met 3-14 aan de leiding, doordat er steeds speelsters van Maedilon/VZV op de bank moesten plaats nemen. In de ogen van het scheidsrechters koppel van Dijk/Schipper werd te hard verdedigd. Na eerst een katachtige redding kreeg Dalfsen weer een strafworp toebedeeld door het warrig leidende scheidsrechters koppel . Het was weer Amber Zomerdijk die de strafworp wist te stoppen gevolgd door nog enkele knappe reddingen. Alleen Joyce Hillen zou de eerste helft nog scoren voor het onherkenbare VZV. Ruststand 4-15.

Met angst en beven... Dalfsen bijna niet af te stoppen

Na rust wederom een veel beter Dalfsen, dat bleef scoren, waar VZV de kansen die ze kregen veelal onbenut lieten. Alleen Linsey Perre raakte na een snelle score van Dalfsen in de eerste minuut met een harde stuiterbal nog de lat. Daarna wist de jeugdige talentvolle Jane Kramer met twee bekeken schoten wel twee keer te scoren en zo de stand op 6-20 bracht. Een hopeloze achterstand, waar VZV weinig tegen in te brengen had. Halverwege de tweede helft wisten Britt Stegers uit een strafworp en Djazzmin Trabelsi nog te scoren, 8-24.
Dalfsen gaf VZV weinig kansen. Toch wist de thuisploeg in het laatste kwartier door doelpunten van Kim Jimmink, Linsey Perre, Florace Kos, Djasmin Trabelsi en tweemaal Joyce Hillen nog zes keer doel te treffen. Dat bracht het totaal op een schamele 14 doelpunten.
Dalfsen, het team van trainer/coach Peter Portengen, wist in het laatste kwartier nog dertien keer te scoren. Keepster Monique de Wit, die de plaats Amber Zomerdijk onder de lat had overgenomen, verrichtte enkele geweldige reddingen en wist ook een strafworp uit haar doel te ranselen. Eindstand 14-37.

Doelpunten : Albertine Abube 3, Joyce Hillen 3, Jane Kramer 2, Djazzmin Trabelsi 2, Britt Stegers 2, Florance Kos 1, Kim Jimmink 1.

Britt Stegers probeert het van afstand, Jane Kramer kijkt gespannen toe

Joyce Hillen scoort knap haar derde uit de hoek vanaf de cirkel

Zaterdag 5 november speelt VZV de laatste wedstrijd van de eerste competitie helft uit tegen Quintus.
Supporters kunnen ook weer mee met de bus van Van Diepen om hun favorieten aan te moedigen. Opgeven bij rvdevries@gmail.com of 06-557 039 06.