Nieuws van de ZeeVerse VismarktUitgegeven op 05-10-2016 om 01:41 |
link |
bewaar |
printDEN OEVER - Lekker..... Schol!
Deze week hebben we scholfilet in de aanbieding. Schol, wat kunnen we er nog
over vertellen?! Ik denk dat eigenlijk iedereen wel weet wat schol is en het
waarschijnlijk ook ooit weleens gegeten heeft.
De bekende vis met de oranje stippen, wordt niet als platvis geboren, maar
zwemt eerst op zijn zij, valt binnen 6 weken om en zwemt verder als platvis.
Vandaar zijn ook enigszins vreemd uitziende kop.
Er zijn veel recepten met schol te vinden. Dat komt omdat het zo’n ontzettend
makkelijk en veelzijdig visje is. We zijn echte liefhebbers van de
verschillende foodbloggers op het web en bijna allemaal hebben ze wel een lekker gerecht
met schol, zoals bv littlespoon.nl!
Mexicaanse ceviche met schol.
300 gram scholfilet, in blokjes gesneden
3 tomaten, hart eruit gesneden en in kleine blokjes
1 rode peper, zonder zaadlijsten en in kleine stukjes
¼ rode ui, gesnipperd
Paar takjes koriander, fijngehakt
½ avocado in kleine blokjes
Peper en zout
Sap van 1 limoen
8 soft taco’s
Doe de schol in een kom en knijp er het limoensap overheen. Voeg de tomaat,
rode peper, rode ui, koriander en een beetje peper en zout toe. Roer goed,
dek de kom af met folie en zet een uurtje in de koelkast.
Als het uur bijna om is, bak je de soft taco’s in een droge koekenpan aan
beide kanten totdat ze een beetje verkleuren en licht knapperig zijn.
Voeg de avocado toe aan de ceviche en schep op een taco en vouw een
beetje dubbel.
Het Nederlands Visbureau heeft ook leuk en handig beeldmateriaal op youtube
staan, waaronder een video van een chef-kok die een lekker scholgerecht bereid.
1 kilo scholfilet voor € 8.00 !!
Bestellen kan via de webshop of via
info@versevis.nl. U kunt bestellen tot en
met donderdagavond.
Een fijne week en tot zaterdag!
Met vriendelijke groet namens alle medewerkers van de ZeeVerse Vismarkt,
Esmeralda Loos-Dekker
www.versevis.nl