Succes ongelukkig ten onder
Uitgegeven op 02-10-2016 om 20:33  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Regen en wind aan het sportcomplex aan de Belt weerhielden het thuisspelende Succes en de gasten uit Dirkshorn er niet van om er een enerverende pot voetbal uit te persen. Na negentig minuten stond er een, voor beide ploegen, verdiende 2-2 op het scorebord. In blessuretijd wist Dirkshorn toch nog het net te vinden, 2-3, en bleef derhalve in het bezit van de koppositie.

De openingsfase was de opmaat naar een wedstrijd met een open karakter. Beide ploegen lieten zien voor drie punten te willen strijden. In een hoog tempo werd er gezocht naar een medespeler en dankzij een zeer goed bespeelbare grasmat lukte dat ook met grote regelmaat. Het eerste wapenfeit was voor de gasten. Door mistasten van back Maikel Hoekstra kreeg linksbuiten Wilco Gootjes een enorme kans, maar schoot de bal in het zijnet. Hoekstra maakte zelf zijn foutje na een kwartier voetballen goed. Een overtreding in de 16 van de overigens prima keepende Dennis de Geus op Jeroen Norder werd bestraft met een indirecte vrije schop. Stef de Koning schoot net naast via een teen van een Dirkshorn-verdediger. De afgeslagen corner werd door Hoekstra van 23 meter vol op de pantoffel genomen en sloeg onhoudbaar tegen de touwen. Heel lang konden de mannen van trainer Jan Loew niet genieten van deze voorsprong. Een onschuldig duelletje tussen Succes-aanvoerder Stef de Koning en geslepen spits Ko Kempeneers werd tot penalty gepromoveerd door de ietwat warrig fluitende leidsman. Dit buitenkansje liet Kempeneers niet onbenut. 1-1. Beide ploegen gingen onverdroten op zoek naar de voorsprong. Kansen waren er voor de uitstekend spelende youngster Kevin Schouwenaar die net een teen tekort kwam op een voorzet van Youri Jansma, aan de andere kant voorkwam de lat dat Wilco Gootjes kon scoren. Martijn Lont hield Succes op de been door met een ultieme strekking een kiezelhard schot over de lat te tikken. Vlak voor rust had Succes-spits Nordin Elaazize moeten scoren. Een voorzet van Bart de Kleine werd gemist door zowel twee verdedigers als keeper de Geus en belandde pardoes in de voeten van Elaazize. Schuin voor een leeg doel wist hij het leder over het doel te werken.

Voetballend was de eerste helft alleraardigst om te zien. Hoog tempo, veel kansen en een optisch iets beter Dirkshorn. Het tweede bedrijf liet eenzelfde spelbeeld zien ware het niet dat Succes nu voetballend de betere ploeg was. En net zoals de eerste 45 minuten hielden beide keepers voldoende werk. Waar bij Succes middenvelder Stan de Koning en spits Job van den Esschert ontbraken vanwege blessures kwam bij Dirkshorn superspits Kevin de Bruin (door werk verlaat) wel binnen de lijnen.

Na ruim vijftig minuten spelen liet Succes zien dat het ontzettend scherp kan counteren. Een afgeslagen corner werd opgepikt door Jeroen Norder, die vervolgens Kevin Schouwenaar vond. Hij bewaarde de rust en gaf uitstekend aan op de meegekomen Youri Jansma die koel binnenschoof. 2-1. Succes rook bloed en drukte Dirkshorn achteruit. Dat resulteerde in een afgemeten voorzet van Maikel Hoekstra. De schitterende omhaal van Kevin Schouwenaar verdiende meer, maar keeper de Geus stond in de weg.
Door de aanvalsdrang van Succes ontstond er ook wat ruimte achterin. Daar profiteerde de Bruin optimaal van. Hij passeerde keeper Martijn Lont en faalde niet. 2-2. Succes bleef de beter voetballende ploeg en zette dat ook in kansen om. Een onterecht afgekeurde goal van Bart de Kleine, een vrije trap van Stef de Koning op de lat en een vliegende kopbal van Toine Bugel. Ook Dirkshorn kreeg nog kansen. Zo keerde Lont met de voet en hield de lat de Bruin van het scoren af. Toen de klok 90 minuten aangaf hield vrijwel iedereen rekening met een terechte puntendeling. Echter wilde Dirkshorn daar niet aan mee werken. Verdediger Tim van Haeften kon vrij opstomen, legde breed op de Bruin en die gaf Calvin Ruijs een niet te missen kans. In extremis pegelde Stef de Koning vanaf veertig meter nog op de lat, maar daar bleef het bij. Een nederlaag met een wat wrange nasmaak. Arbiter Ende verdiende een mager vijfje, de spelers allen een ruime voldoende.