Nieuws van de Zeeverse VismarktUitgegeven op 21-09-2016 om 12:36 |
link |
bewaar |
print
DEN OEVER - Wat is het mooi, rustig weer! Het is een genot om een rondje te lopen over de haven, waar het helemaal blak is en om ’s avonds op de dijk de zon te zien ondergaan. Als u van de week er even de tijd voor heeft, is het zeker de moeite waard!
Maar er zijn natuurlijk veel mooie plekjes op voormalig Wieringen waar het genieten is. Pak eens de fiets en fiets achter dijk naar Vatrop, daarvandaan naar Stroe en neem een kijkje bij de bouw van de Heidense Kapel op de begraafplaats van Stroe.Wat een mooi gebouwtje wordt dat! Het verhaal erachter is prachtig. Op de
website van de Heidense Kapel vindt u veel informatie!
Onze aanbieding voor deze week is zalm (je kan het niet vaak genoeg eten!): 1 kilo zalmfilet voor € 14,00. Gezond door de omega3-vetzuren, zeer veelzijdig en makkelijk te bereiden.
Bestellen kan via de
webshop of via
info@versevis.nl.
Deze week hebben we een lekker pastagerecht met zalm voor u gevonden.
Cannelloni gevuld met zalm.
500 g zalmfilet
400 g tomatenblokjes (blik)
2 el citroensap
12 cannelloni
400 ml visbouillon (van tablet)
250 g ricotta
50 g pittige kaas (bijv. grana padano)
Oven voorverwarmen op 200 °C. Zalm (in keukenmachine) hakken. Uitgelekte
tomatenblokjes, helft van citroensap en zout en peper naar smaak door zalm
mengen. Cannelloni met zalmmengsel vullen.
Helft van bouillon in ovenschaaltjes schenken. Cannelloni over schaaltjes
verdelen. In kom ricotta losroeren met rest van visbouillon. Ricotta op smaak
brengen met rest van citroensap, zout en peper. Ricotta op cannelloni scheppen
en bestrooien met geraspte kaas.
Schaaltjes in oven zetten en cannelloni in ca. 30 min. goudbruin en gaar bakken.