Nieuws van de ZeeVerse VismarktUitgegeven op 14-09-2016 om 11:49 |
link |
bewaar |
printDEN OEVER - Lekker en gezond nieuws van de ZeeVerse Vismarkt.
'Na lange tijd is de prijs van de garnalen de afgelopen week weer wat gunstiger
geworden voor u als consument. De garnalenvangst is de afgelopen maanden
erg wisselvallig geweest.
De Hollandse Garnaal trekt zomers naar de kust, waar de zon het water op
temperatuur heeft gebracht. In de wintermaanden trekken ze verder de zee in,
in gebieden die nog niet zijn afgekoeld.
Wist u trouwens dat de meeste garnalen als mannetje geboren worden en na
circa 2 jaar van geslacht veranderen? De wijfjes leggen twee á drie keer per
jaar enkele duizenden eitjes, deze dragen ze gedurende een paar maanden
mee aan het achterlijf.
Garnalen worden het hele jaar door gevangen. De garnalenstand verschilt van
jaar tot jaar en soms ook van seizoen tot seizoen. De watertemperatuur en het
voedselaanbod spelen daar een rol in, maar ook kabeljauw, wijting en schar
vinden garnalen een delicatesse!
De afgelopen periode zien we weer toenemende vangsten op de visafslag,
waardoor de prijs langzaamaan weer wat zakt. Het is onzeker hoe de prijs zich
dit jaar verder ontwikkelt, ook dat heeft weer te maken met hoe de vangsten
blijven van de vissers. En die hebben straks misschien in de herfst ook weer
te maken met slecht weer, waardoor niet gevist kan worden.
Maar dat is weer voor latere zorg, nu hebben we een mooie aanbieding met
ongepelde Hollandse Garnalen'.
1 kilo ongepelde Hollandse Garnalen ( middelgroot) voor € 9.00.
U kunt de garnalen bestellen via onze
webshop of via
info@versevis.nl
Wrap met Hollandse Garnalen ( 4 personen)
Ingrediënten
300 g Hollandse garnalen
8 wraptortilla’s
2 eetlepels olijfolie
2 gele paprika’s, in stukjes
2 tenen knoflook, gehakt
4-6 eetlepels milde salsa (potje)
150 g Griekse yoghurt
75 g veldsla
Verwarm de wraptortilla’s volgens de aanwijzingen in de magnetron. Verhit de
olijfolie in een wok en roerbak de paprika met knoflook in 3-4 minuten gaar.
Roer de salsa erdoor en verwarm het geheel nog 2-3 minuten. Bestrijk de wraps
met yoghurt. Schep het paprikamengsel in het midden en verdeel de garnalen
en wat veldsla erover. Vouw de zijkanten van de tortilla’s iets naar binnen en
rol de tortilla’s stevig op. Verdeel de rest van de veldsla over een schaal.
Snijd de wraps schuin door en leg ze op de schaal.
Een fijne week en tot zaterdag!
Met vriendelijke groet namens alle medewerkers van de ZeeVerse Vismarkt,
Esmeralda Loos-Dekker
www.versevis.nl