Nieuws van de ZeeVerse VismarktUitgegeven op 11-05-2016 om 09:27 |
link |
bewaar |
printDEN OEVER - Gezond nieuws vanaf de havenkant.
'We zijn echte fans van Wouter Klootwijk! Zijn wekelijkse columns, zijn
tv-programma’s, heerlijk om te kijken naar een gezonde dosis Noord-Hollandse
nuchterheid in een wereld die soms te ingewikkeld gemaakt wordt door
de mens'.
Van Wouter is bekend dat hij graag kookt met vis, vooral gerechten die
nog niet bij het grote publiek bekend zijn, probeert hij graag uit. Hij komt
in veel vissersdorpen, in binnen- en buitenland, en elke dorp en/of visser
heeft zijn eigen specialiteit. Zo kreeg hij van visser Henk Buitjes uit
Lauwersoog een bijzonder gerecht met schar.
Pekel de schar en hang de schar in een droogkast of aan de waslijn bij
droog, warm weer met een klein briesje. Hang twee dagen te drogen en
dan de vis bakken net zoals hij rauw is. Het is wat vanouds met haring
gebeurt. De graat er uit, de vis uitvouwen (heet vlinderen in het vak, doen
ze ook met wijting die lekkerbek moet worden) kort pekelen, even drogen
en dan bakken. Het volksvoedsel dat gebakken bokking heet!
Wilt u dit bijzonder gerecht uitproberen maar weet u niet hoe u schar
moet drogen( het weer zoals het de afgelopen dagen was, is perfect
om te drogen!), dan kunt u dat hier op onze site vinden!
3 kilo schar voor € 6.00!!
U kunt de schar in de webshop bestellen of via info@versevis.nl
De hele column van Wouter Klootwijk kunt u lezen op de site van het
Noord Hollands Dagblad!
Een fijne week en tot zaterdag!
Met vriendelijke groet namens alle medewerkers van de ZeeVerse Vismarkt,
Esmeralda Loos-Dekker
www.versevis.nl