Succes pakt punt in bloedstollende slotfase
Uitgegeven op 10-04-2016 om 22:14  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Na enkele teleurstellende wedstrijden en twee kansloze nederlagen heeft Succes thuis tegen Schagen tekenen van herstel getoond door 3-3 gelijk te spelen. Tegen de opponent ging lang nog niet alles even vlekkeloos, maar de werklust en de veerkracht van het team - twee keer terug komen van een achterstand - vergoedde veel. In de ronduit spectaculaire slotfase was het team bijna nog met de winst aan de haal gegaan.

Een aantal weken lang zat er zand in de motor van het vlaggenschip van Succes. Vorige week liep de motor tegen het sterke DTS helemaal vast met een kansloze 7-0 nederlaag tot gevolg. Trainer Jan Loew en zijn technische staf had afgelopen week de, niet te benijden, taak om het geknakte moraal weer op te vijzelen. Gezien de inzet die tegen Schagen aan de dag werd gelegd was de staf daar redelijk in geslaagd. Ook werd er achterin teruggegrepen naar de opstelling van voor de winterstop waardoor Stef de Koning weer als laatste man kwam te staan. De te laat gearriveerde Bart de Kleine begon op de bank. Nordin Elaazize was zijn vervanger.


Foto's Danny Peper

Beide middenmoters deden deze middag niet veel voor elkaar onder. Succes probeerde het veelal voetballend op te lossen maar Schagen zat fel en kort op de bal waardoor vlotte combinaties maar moeilijk tot stand kwamen Kansen waren dan ook schaars aan de kant van de thuisclub. Schagen was in de eerste helft in de tegenaanval gevaarlijker. Het eerste grote doelgevaar kwam ook van de gasten. De doorgebroken Kevin de Wit legde af op Jilt Wardenaar, maar die mikte net naast.

Lukte het Succes niet om via vloeiend aanvallend spel het doel te bestoken, uit een dodespelmoment bleek het wel uiterst effectief. Een corner werd slecht verwerkt door de Schagen defensie en uit de scrimmage maakte Jeroen Norder na 12 minuten simpel de openingstreffer. Zonder zelf tot uitgespelde kansen te komen bleef Succes achterin aardig overeind totdat scheidsrechter Jans een stempel op de wedstrijd drukte met een dubieuze beslissing. De leidsman negeerde volkomen onterecht een vlagsignaal van grensrechter Zilic hoewel het er alle schijn van had dat twee aanvallers van Schagen in buitenspel positie stonden. Nick Verboven mocht doorgaan en de eveneens in buitenspel positie staande Rick Schoen maakte de discutabele gelijkmaker.



Succes liet zich niet uit het veld slaan door al dit onrecht en Maikel Hoekstra had, als hij wat doortastender had opgetreden, Succes weer op voorsprong kunnen zetten maar hij liet zich de bal te makkelijk ontfutselen door een verdediger toen hij alleen op doel afging. De gasten kregen voor rust ook nog een enorme mogelijkheid maar Martijn Lont redde voortreffelijk op een venijnige uithaal van Wardenaar.

Met Bart De Kleine, die er al voor rust in kwam voor Nordin Elaazize en Kevin Schouwenaar voor Jeroen Metselaar ging Succes het tweede bedrijf in. Aanvankelijk was er aan beide kanten geen doelgevaar te bespeuren maar dat veranderde na 57 minuten toen Schagen een vrije trap kreeg te nemen op een gevaarlijke plek. De vrije trapnemer Nick Verboven zag zijn inzet via de muur in het doel verdwijnen 1-2. Een forse tegenvaller voor de thuisclub, die na deze treffer weer voor even terug viel naar het povere niveau van de laatste weken. Met als illustratief voorbeeld een knullige botsing tussen Youri Jansma en Stef de Koning waardoor Wardenaar vrij doorgang kreeg naar Martijn Lont, die gelukkig wel op zijn hoede was en knap redde.



Succes leek op dood spoor te zitten en de derde nederlaag op rij diende zich langzaam aan.
Maar vanuit het niets was daar in ene een formidabele uithaal van Stan de Koning, die als een granaat achter keeper Klok het net in sloeg. Dit prachtige afstandsschot, die tot één van de mooiste treffers van dit seizoen gerekend mag worden, gaf de thuisclub vooralsnog niet de 'boost'' om door te pakken. Sterker, de gasten gaven de 'blauw zwarten' daar amper gelegenheid toe. Want kort naar deze wonderschone treffer veranderde de euforie weer in een grafstemming toen verdediger Robin Meijering uit een hoekschop met het hoofd de 2-3 aantekende. Net als de eerste treffer van Schagen was deze goal ook omstreden. Keeper Lont werd namelijk opzichtig belaagd bij het uitkomen.

De resterende tien minuten moest Succes opnieuw in de achtervolging. En dat deed het ook met een hartverwarmende overgave. Kansjes werden kansen en uiteindelijk resulteerde dat ook in de bevrijdende gelijkmaker. Youri Jansma legde vlak voor tijd aan voor een schot die door Bart de Kleine zo van richting werd veranderd dat keeper Klok volkomen kansloos was.



De spectaculaire slotfase kreeg voor de thuisclub bijna een nog mooiere ontknoping. Maar de bekeken lob van Kevin Schouwenaar, die daarbij overigens flink getorpedeerd werd door Klok, werd nipt voor de doellijn weggehaald door een verdediger van Schagen. Het laatste woord was echter aan scheidsrechter Jans met zijn hinderlijke en pietlullige 'onemanshow''.
Nadat hij eerder al de assistent trainers van Succes als kleine kwajongens terug de dug out in had gestuurd, kreeg hij het aan het eind van de wedstrijd verbaal aan de stok met Stan de Koning. De middenvelder ontving daarbij zijn tweede geel (dus rood) vanwege commentaar op de leiding.
De maker van het mooiste doelpunt van de middag stapte zodoende toch nog met een kater voortijdig van het veld.

Toen de kruitdampen van de hectische slotfase waren opgetrokken kon de balans worden opgemaakt. En de conclusie was dat ondanks de warrige leiding een gelijkspel de juiste verhouding weergaf. Volgende week wacht Succes opnieuw een thuiswedstrijd tegen de Koog en als het speelt zoals in de slotfase tegen Schagen moet een goed resultaat erin zitten.

Klaas Jan Klein
(advertentie)
Actueel...
29-03-2024 Van harte gefeliciteerd
29-03-2024 Foto van het weekend, nu maar eens een schilderij
29-03-2024 Nieuwe spuisluizen bij Den Oever worden zichtbaar
29-03-2024 Opmerkelijk, veel schaatstalenten komen van Wieringen
28-03-2024 Vacature Dunselman vestiging Hippolytushoef
28-03-2024 Groen Links stelt vragen over het brede welvaartskader in Hollands Kroon
28-03-2024 Programma jubileum 100 jaar v.v. Succes
28-03-2024 Een reisgids voor Wieringen
28-03-2024 Berichtje van Dirk uit Den Oever UPDATE
28-03-2024 Kerknieuws
28-03-2024 Dunselman lost landelijk strooizout overschot op met hun nieuwe smaak: Karamel Strooizout
28-03-2024 Vier Pasen in de Speeltuin!
28-03-2024 Gezocht iemand die een boek wil redigeren
28-03-2024 Vrolijk Pasen, column
27-03-2024 Het straten toernooi keert terug naar TC Hippo!
27-03-2024 Een bericht van de Stichting Sportcentrum Wieringen
27-03-2024 Wieringen, 100 jaar eiland aan de vaste wal
27-03-2024 Zwembad De Venne
27-03-2024 Meer nieuws vindt u op www.hollandskroonnieuws.nl
27-03-2024 Middag over Tweede Wereldoorlog bij Regionaal Archief
27-03-2024 Succesvolle Kom binnen bij bedrijven dag Agro Care!
27-03-2024 Programma en uitslagen v.v. Succes
27-03-2024 Uitslagen Dartclub Wieringen
26-03-2024 IJsselmeer en Markermeer klaar voor de zomer
26-03-2024 Veldtocht Noord-Holland 1799 opgenomen in Historische roman
26-03-2024 Asieldier van deze week, hondje Zoé
26-03-2024 Lezing 7 april 2024 in Nieuwe Niedorp over beïnvloeding en propaganda
26-03-2024 Astrid Prins de beste bij de seizoenopening van Boel-Skik ‘92
26-03-2024 Pasen in Oosterland
26-03-2024 Nieuw in Hippolytushoef: Studio Kelly Sue Wieringen nu met een creatieve koffiecorner
(advertentie)
Occasions
Toyota Verso 1.8 VVTi Dynamic
€ 7.445,-

Te koop Peugeot 107 bouwjaar 2013 3 drs
€ 5.250,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
De vis wordt gelost - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...