Onherkenbaar Succes afgeschminkt door Geel Zwart
Uitgegeven op 27-03-2016 om 12:45  |  link  |  bewaar  |  print

’T ZAND - De uitwedstrijd tegen Geel Zwart was er één in de categorie: zo snel mogelijk vergeten. De formatie van Jan Loew bleek deze zaterdagmiddag een totale off day te hebben. Na een half uur speelde het al een kansloze wedstrijd (3-0). De schade bleef na negentig minuten beperkt tot 4-1, maar dat veranderde niets aan de teleurstelling van de spelers, technische staf en de vele meegereisde supporters.

In niets leek de club uit Hippolytushoef op het frivole elftal dat dit seizoen geroemd werd om het goede veldspel en aantrekkelijke voetbal. Deze Paas zaterdag stond er een onsamenhangend team op het veld dat elkaar vanaf minuut één niet goed verstond. Op het hobbelige veld ging het in de opbouw al vaak mis. Passes kwamen niet aan, verkeerde keuzes werden er gemaakt en de spelers lieten zich te makkelijk aftroeven door de Geel Zwart spelers die wel gretig oogden. Ook al hing er aan twee van de vier treffers een flinke geur van buitenspel, als de Succes defensie adequater opgetreden had, waren ze nooit tot stand gekomen.


Foto's Danny Peper

Eigenlijk speelde Succes tegen laagvlieger VZV ook al een hele slappe eerste helft maar toen wist het elftal deze wanprestatie nog te camoufleren met een puik tweede deel van de wedstrijd. Geel Zwart had zaterdag minder mededogen. De spelers uit 't Zand, kwalitatief beter dan die van VZV, wisten wel te profiteren van het zwakke spel van Succes.

Geklungel
Het gepruts werd na enkele minuten spelen ingeluid door Bart de Kleine die vanaf de helft van de tegenstander een evenzo onverklaarbare als bizarre terugspeelbal gaf die voor groot doelgevaar zorgde. De Succesdefensie kwam met de schrik vrij maar het geklungel bleef aanhouden en een tegentreffer kon niet uitblijven. Die kwam er ook, al had het er alle schijn van dat de twee Geel Zwart voorwaartsen Lex Tas en Mattijs Bleijendaal, in buitenspel positie werden aangespeeld. De vlag bij de grensrechter bleef echter omlaag waardoor ze vrij voor doel verschenen. Tas zag zijn inzet nog fraai gekeerd door Martijn Lont maar Bleijendaal had geen moeite met de rebound. Succes probeerde krampachtig in de wedstrijd te komen maar tien minuten later kon Martijn Lont opnieuw de bal uit het net vissen. En daar was de keeper zelf voor het grootste deel debet aan. Een gevaarlijke aanval van Geel Zwart, overigens weer met de zweem van buitenspel, leek te stranden bij de doelman. Maar in plaats van de bal rustig uit te verdedigen schoot hij paniekerig en keihard tegen medespeler Youri Jansma, die de bal zo ongelukkig raakte dat hij terug in het net caramboleerde.



Amper bekomen van deze nieuwe tegenslag lag nummer drie in de touwen. Ditmaal deed Geel Zwart dit op eigen kracht zonder hulp van een Successpeler of arbitrale beslissing. Lex Tas werd via een prima dieptepass de ruimte ingestuurd en verschalkte Lont knap met een diagonale schuiver.

Zo stond er al na een half uur spelen al een desastreuze tussenstand op het scorebord.
Liet Succes in aanvallend opzicht dan niets van zich horen? Eigenlijk bar weinig. De enige die af en toe voor onrust zorgde in de Geel Zwart defensie, was Bart De Kleine met zijn snelle demarrages met de bal. Maar de snelle aanvaller was zo'n beetje de enige die wel zijn normale niveau bereikte. De gasten kwamen dan ook niet verder dan wat halve kansjes maar keeper Van der Weij, die vooral in de lucht heerste, werd nauwelijks op de proef gesteld.

Op een ander vlak was Succes wel de bovenliggende partij en dat was het scoren van gele kaarten. Vier stuks maar liefst. En met name Maikel Hoekstra kwam goed weg. Bij een 3-0 stand maakte Hoekstra uit pure frustratie een veel te harde overtreding op Tijs Dekker, die eigenlijk met rood bestraft had moeten worden.



Effectief
Na de rust leek het er voor even op of er een ander Succes uit de kleedkamer was gekomen. Jeroen Norder kreeg een riante mogelijkheid maar schoot voor open doel net naast. Ook de ingevallen Nordin Elaazize liet een mogelijkheid onbenut door de bal verkeerd op de schoen te nemen.

Het bleef echter bij deze wapenfeiten want Geel Zwart, die deze middag in de omschakeling uiterst effectief bleek, sloeg in de eerste de beste counter weer keihard toe. Het was deze wedstrijd niet zo vreemd dat daar opnieuw een fout van Succes aan vooraf ging. Jeroen Norder verspeelde de bal kinderlijk eenvoudig op het middenveld waardoor Lex Tas de bal op een presenteerblaadje kreeg aangereikt. De aanvaller had geen enkele moeite om zijn tweede van de dag te maken. Het duel was nu helemaal van alle spanning beroofd en ging als de spreekwoordelijke nachtkaars uit. Dat beide Succes invallers Elaazize en Kevin Schouwenaar kort voor tijd nog gezamenlijk voor de eretreffer zorgden, was het enige lichtpuntje nog. Hoe fraai de één twee combinatie en dito afronding van Schouwenaar ook was, het was uiteindelijk niets meer en minder dan een mooie vlag op een heel lelijke modderschuit.



Door de kansloze nederlaag tegen Geel Zwart heeft Succes ook pas op de plaats moeten maken voor een toppositie. Ook de ambities om de derde periode naar zich toe te trekken hebben een deuk opgelopen. Te lang stilstaan bij deze offday heeft geen zin maar dat het de komende weken beter moet is duidelijk. Maar dat zal deze selectie zelf ook wel weten.

Klaas Jan Klein
(advertentie)
Slagerij Ottens
Actueel...
19-04-2024 Foto van het weekend
18-04-2024 Hollands Kroon heeft nu ook een kinderburgemeester
18-04-2024 Kerknieuws
18-04-2024 Bloemendagen Anna Paulowna 20 tot en met 24 april
18-04-2024 Informatieavond mogelijke opvang asielzoekers Wieringerwerf
18-04-2024 Kazemattenmuseum doet mee aan het Verdedigingserfgoed weekend
18-04-2024 Still Be Loved
18-04-2024 Hippo Feesten 2024
18-04-2024 Koningsdag 2024
17-04-2024 Tussen Kunst en Kidz, hét creatieve doe-evenement in de meivakantie
17-04-2024 Stichting TechValley en Rabobank versterken samen de maakindustrie in Noord-Holland
17-04-2024 Brunel Solar Team bezocht Wiringherlant
17-04-2024 Cursistenexpositie in De Keesschuur
17-04-2024 Schildercursus in de Cultuurschuur
17-04-2024 Vragen aan het gemeentebestuur van Hollands Kroon
17-04-2024 Zondag 21 april open dag bij Boel-Skik’92
17-04-2024 Petra zingt op Koningsdag bij café Waddenzee
17-04-2024 28 april lezing in de Cultuurschuur
17-04-2024 Wieringse ook dit jaar met gedicht in Poldertuin
17-04-2024 Rondje om
17-04-2024 Verjaardagsbomen opgefleurd
17-04-2024 Meivakantie in Kasteel Radboud
17-04-2024 Sloepzeilen voor mensen met een beperking op het Amstelmeer
17-04-2024 Extra subsidie beschikbaar voor gratis duurzaamheidsadvies dorpshuizen
17-04-2024 Gemeenteraad te gast in Wieringerwerf, volgende halte is Slootdorp
17-04-2024 LADA komt met politieke vragen n.a.v. ontwikkelingen wonen in De Harmonie
17-04-2024 Dankbetuiging de heer Van der Poel
17-04-2024 Uitslagen Dartclub Wieringen
16-04-2024 Gezocht
16-04-2024 Start sloop Henricus school en judogebouw
(advertentie)
Occasions