VZV pakt zwaarbevochten punt tegen PSV
Uitgegeven op 20-03-2016 om 21:51  |  link  |  bewaar  |  print

’T VELD - Maedilon /VZV moest de laatste wedstrijd van de reguliere competitie in Sporthal de Vijfkamp aantreden tegen PSV uit Eindhoven. Hoewel er eigenlijk niets meer te winnen of te verliezen was wilde het team van trainer/coach Betty Plasmeyer toch met een overwinning beide punten mee terug naar ‘t Veld nemen. De handbalsters kwamen niet verder dan een glijkspel, 17-17.

In een matig bezochte en sfeerloze sporthal kwam de wedstrijd bijzonder traag op gang. De VZV meiden moesten in de beginfase erg wennen aan de harsloze bal. Er werd door beide teams veel balverlies geleden en aanvallend werd aanvankelijk ook nauwelijks gescoord. Na 10 minuten spelen was de stand pas 1-2 in het voordeel van VZV. Deze stand stond ook na een kwart wedstrijd nog op het scorebord. PSV nam hierna het heft in handen en liep zowaar uit naar 11-6, waarna Joyce Hillen en Elles Bakker nog voor het rustsignaal de stand iets dragelijker wisten te maken. Ruststand 11-8.

VZV legde zich niet bij deze achterstand neer en zette vol goede moed de achtervolging in. Maar wat Maedilon/VZV ook probeerde, PSV wist de voorsprong vast te houden. Halverwege de tweede helft was de stand zelfs nog 16-12 in het voordeel van de Eindhovense dames. De anders zoveel en makkelijk scorende VZV’ers konden de geweldig keepende PSV keepster bijna niet passeren. Verschillende doelpogingen belandden ook op de paal en lat.
De beide VZV keepsters voorkwamen met een aantal goede reddingen, dat PSV verder afstand zou nemen.
In de slotfase van het duel kwam het team van Plasmeyer toch nog dichterbij en bij 16-16 was de stand weer in evenwicht gebracht. Toch zou PSV wederom op voorsprong komen, maar Lisanne Kolken wist alsnog de gelijkmakende treffer aan te tekenen en redde zo de eer in deze niet al te beste wedstrijd. Zo werd alsnog een zwaar bevochten remise in de wacht gesleept.Eindstand 17-17.

Doelpunten : Joyce Hillen 4, Lotte Prak 3, Kim Jimmink 3, Dymphie Keesom 3, Elles Bakker 2, Lotte Houtenbos 1, Lisanne Kolken 1

De selectie van VZV heeft nu een weekje rust om wat bij te tanken voordat de loodzware nacompetitie van start zal gaan.
Binnen vier weken worden er door ieder ploeg zes wedstrijden gespeeld, vier duels in de weekeinden en twee wedstrijden door de week tegen Fortissimo.
Maedilon/VZV begint de nacompetitie met een thuiswedstrijd tegen DSVD uit Deuringen.
Indien de nacompetitie winnend wordt afgesloten wordt er tegen Kwiek Raalte de nr. 9 van de Eredivisie gespeeld wie er voor de te vergeven plaats in de Eredivisie in aanmerking zal komen.

Eerste wedstrijd nacompetitie: Maedilon/VZV Ds1 - DSVD Ds1. Zaterdagavond 2 april aanvang 20:30 uur in Sporthal t Zijveld op Sportpark de Kogge.