VZV weet weer wat verliezen is
Uitgegeven op 06-03-2016 om 22:22  |  link  |  bewaar  |  print

’T VELD - Na twaalf wedstrijden op rij te hebben gewonnen hebben de dames van Maedilon/VZV hun eerst competitienederlaag in 2016 moeten incasseren. In het Overijsselse Deurningen leed Maedilon/VZV een pijnlijke, maar verdiende 21-17 nederlaag tegen het op de tweede plaats staande DSVD.

Maud Kruijer zorgde voor de eerste drie treffers van VZV. Bij de stand 3-3 miste VZV een strafworp en nam DSVD weer een voorsprong. Linsey Perre trok de stand weer gelijk 4-4.
DSVD wist hierna een gaatje te slaan. Het scoorde drie keer achter elkaar. In die fase speelde VZV niet best.
De meiden van trainer/coach Betty Plasmeyer konden maar niet hun eigen vertrouwde spel spelen, terwijl Amber Zomerdijk met knap keeperswerk VZV nog enigszins in de race hield.
Vlak voor het rustsignaal miste VZV weer een strafworp waardoor de achterstand 4 doelpunten betrof. Ruststand 11-7.

Maud Kruijer

VZV kwam na rust goed uit de startblokken. Binnen 5 minuten werd de achterstand bijna weggewerkt tot 11-10 door treffers van Djazzmin Trabelsi, Joyce Hillen en Lotte Prak.
Door slordig veldspel van Maedilon/VZV was het verschil na 20 min. in de tweede helft inmiddels weer opgelopen naar 7 doelpunten 19-12.
Coach Betty Plasmeijer probeerde tijdens een aangevraagde time-out de wedstrijd nog te doen keren. Er volgde een korte opleving. VZV scoorde vier treffers op rij van Maud Kruijer, Lotte Houtenbos, lisanne Kolken en Dymphie Keesom, waarna DSVD coach Herman Keppels een time- out besloot te nemen. Er was nog te kort speeltijd over om voor een stunt te zorgen en de achterstand ongedaan te maken.
DSVD won de wedstrijd tussen de nummer twee en drie van de ranglijst verdiend en zo kreeg VZV in de slotfase van de competitie nog een gevoelige nederlaag te verwerken.

Doelpunten: Maud Kruijer 4, Lotte Houtenbos 4, Lotte Prak 2, Joyce Hillen 2, Elles Bakker 1, Lisanne Kolken 1, Djazzmin Trabelsi 1, Linsey Perre 1, Dymphie Keesom 1