Nieuws van de ZeeVerse VismarktUitgegeven op 24-02-2016 om 00:15 |
link |
bewaar |
printDEN OEVER - Deze week weer een geliefd visje in de aanbieding. Superzacht van smaak, smelt bijna op je tong en zo makkelijk te bereiden, Kabeljauw!
Wist u dat Kabeljauw behoort tot de magerste vissoorten? Het gemiddelde vetgehalte bij 100 gram is 0 tot 2 gram! En dat is niet alleen zo bij kabeljauw, maar dat geldt ook voor coquilles, mosselen, oesters, tong, schelvis, wijting en zeeduivel.
Het onverzadigde vet (onverzadigd vet verlaagt het cholesterol van het
bloed, te veel cholesterol is niet goed voor de bloedvaten) is 60 % .
De hoeveelheid omega3-vetzuren in magere vis is wel weer veel
lager dan bij vette vis zoals paling en zalm, bij magere vis zit er 0.2-0.4
gram omega3 per 100 gram in terwijl dat bij vette vis 1.5–4 gram is!
5 stukjes kabeljauwfilet voor € 12.50 met gratis viskruiden*
Kabeljauw in pittige ketjap-tomatensaus ( 4 personen)**
300 g witte rijst
1 ui
1 teentje knoflook
1 rode peper
arachideolie
1 serehstengel
70 g tomatenpuree
300 ml water
3 el ketjap manis
500-600 gram kabeljauwfilet
2 stronken paksoi
150 g taugé
Kook de rijst gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. Pel en
snijd de ui in halve ringen. Pel en snijd de knoflook fijn. Halveer de peper
in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper in ringetjes.
Kneus de serehstengel.
Verhit een scheutje olie in een hapjespan en fruit de ui, knoflook, rode
peper en de serehstengel circa 2 minuten. Voeg de tomatenpuree toe
en bak circa 2 minuten mee.
Voeg het water en de ketjap manis toe aan de pan. Breng het geheel
aan de kook en laat circa 5 minuten koken.
Snijd de kabeljauw in grove stukken. Voeg de kabeljauw toe en laat circa
5 minuten garen. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen
peper. Snijd de paksoi in grove stukken.
Verhit een scheutje olie in een wok en bak de paksoi en de taugé in circa
3 minuten gaar.
Verdeel de rijst en de groente over borden. Schep de kabeljauw op de
groente en lepel de saus er royaal overheen.
U kunt de kabeljauw bestellen in onze webshop of via
info@versevis.nl
Een fijne week en tot zaterdag!
Met vriendelijke groet namens alle medewerkers van de ZeeVerse Vismarkt,
Esmeralda Loos-Dekker
www.versevis.nl