Tonegido-Kleine Sluis wint draak van een wedstrijd
Uitgegeven op 21-02-2016 om 22:52  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - De heren van Tonegido/Kleine Sluis hebben zondagmiddag hun competitiewedstrijd tegen US uit Amsterdam ternauwernood gewonnen, 21-20. De wedstrijd was al net zo belabberd als het weer buiten.

US pakte direct een voorsprong van 2 punten. Hety was vervolgens wachten op het eerste doelpunt van de Heren van Tonegido. Na bijna 7 minuten!! werd eindelijk voor het eerst het net gevonden en kon worden gebouwd aan een voorsprong. Die kwam voor het eerst bij 4-3. Het begon te lopen en al snel was de marge 4 punten 10-6. Niets aan de hand zo leek het, maar de mannen van US gaven zich niet zo maar over en kwamen terug in de wedstrijd. Na 30 minuten stond het 14-12 en kon er in de rust gesproken worden waarom het zo stroef ging. Iedereen was er van overtuigd dat er hier gewoon moest worden gewonnen.

Zo leek het ook in het begin van de tweede helft. De voorsprong bleef bestaan, maar wat werd er matig gespeeld in vergelijking met de voorgaande weken. Onnodige tijdstraffen, een verkeerde wissel en veel dom balverlies droegen niet bij aan een mooie wedstrijd. De trouwe supporters waren de laatste weken een ander Tonegido gewend. De een na de andere hoger spelende club werd met een nederlaag naar huis gestuurd, maar dat was deze wedstrijd niet te zien.

Gaande de wedstrijd ging US feller spelen en schuwde daarbij de verbale confrontatie met de leidsmannen niet. Dit werd echter niet bestraft en zo konden ze de achterstand bijna nog ongedaan maken. De marge van 3 punten vijf minuten voor het einde verdween als sneeuw voor de zon. Met nog 1 minuut te gaan werd het 21-20. Gelukkig hielden de heren van Tonegido/ Kleine Sluis hun hoofd er bij en bleef de marge van 1 punt gehandhaafd.

De slechtste wedstrijd van het afgelopen seizoen, daar waren de meesten het wel over eens. Maar als je ook een slechte wedstrijd winnend weet af te sluiten maakt dat weer veel goed.
De heren zijn nog steeds in de race voor het kampioenschap en doen ook nog mee in de beker. Dit is een incident zo spraken de spelers na de wedstrijd.

Na een weekend vrij wacht op zondag 6 maart de uitwedstrijd tegen VVW uit Wervershoof, waarna de Wierings Polderse combinatie op donderdag 10 maart de bus neemt om hun bekeravontuur een vervolg te geven in de uitwedstrijd tegen Quintus uit Kwintsheul.
Er zijn nog plaatsen vrij in de supportersbussen, die om 17:00 en om 18:00 uur vertrekken. Er moet en kan telefonisch gereserveerd worden op tel nr. 0227-593713.