Tonegido-Kleine Sluis pakt draad weer op na bekerzege
Uitgegeven op 14-02-2016 om 21:48  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Na de voor velen emotionele en fantastische zege in de bekerwedstrijd tegen Red Tachos hebben de handballers van Tonegido/Kleine Sluis zaterdagavond de goede reeks wedstrijden doorgezet. De tegenstander, Vido uit Purmerend werd in eigen huis verslagen, 26-29.

Al te gemakkelijk ging dat echter niet. Vido is voor veel ploegen een vervelende tegenstander. Zo ook voor de mannen uit Hippolytushoef. In het begin van de wedstrijd ging het redelijk gelijk op, na een 0-1 en 1-2 achterstand pakten de heren een voorsprong van steeds één of twee punten. Op slag van rust werd het gat op 3 punten gebracht 13 - 16. Er moest een goede tweede helft worden gespeeld om de punten mee naar huis te krijgen.

De eerste tien minuten na rust leek het daar niet op, want de mannen Vido kwamen terug en pakten een voorsprong van twee punten 20 - 18. In deze periode werden tekenend voor de wedstrijd ook nog eens vijf(!) strafworpen gemist. De Wierings / Polderse combinatie liet daarna zien waarom het afgelopen dinsdag niet bij toeval Red Tachos uit de beker knikkerde (en niet met 20 punten verschil moest worden opgerold, zie Brabants nieuwsblad).
Door zich als team op te stellen en te blijven geloven in een overwinning kwamen de heren terug en bogen ze de achterstand om in een 24 - 28 voorsprong. Met nog een paar minuten op de klok werd de wedstrijd uitgespeeld en was het zaak om heel te blijven tegen de soms zeer fysieke tegenstander. In de laatste minuten werd de stand op 26 - 29 gezet.

Een belangrijke overwinning voor Tonegido Kleine Sluis. Waar dit soort wedstrijden vorig seizoen nog werden verloren word nu de winst gepakt. ,,Het zit vaak in kleine details, die we nu beter beheersen dan voorheen. Dat zegt dat we als individu, maar zeker ook als team grote stappen hebben gemaakt’’, aldus de trainer en de coach van Tonegido Kleine Sluis. ,,We zijn nog in beide competities in de race. De strijd om de eerste plaats is nog lang niet gestreden, zeker niet nu de concurrentie punten verspeelt en we twee punten zijn ingelopen. De tegenstander voor de 1/4 finale van de beker word deze week bekend. We hopen natuurlijk weer op een thuiswedstrijd. Dat zou fantastisch zijn na de spraakmakende wedstrijd van dinsdagavond. Als er weer een thuiswedstrijd geloot wordt zal er nog meer worden uitgepakt om het zo uitzinnige publiek naar de sporthal te halen om het team aan te moedigen.''