Maedilon-VZV pakt periodetitel
Uitgegeven op 08-02-2016 om 10:34  |  link  |  bewaar  |  print

’T VELD - Maedilon/VZV heeft dankzij een overtuigende16-30 overwinning op Quintus 2 de derde periodetitel binnen gehaald.

Maedilon/VZV wilde ook deze wedstrijd winnend afsluiten en geheel op eigen kracht de periodetitel binnen halen.
Meteen vanaf het eerste fluitsignaal werd er scherp gespeeld. Ditmaal was het Kim Jimmink die het eerste Maedilon/VZV doelpunt scoorde gevolgd door twee treffers van Lotte Prak, 0-3. Quintus mocht bij deze stand een zevenmeter worp nemen om hun eerst doelpunt te maken. Deze echter werd op formidabele wijze gestopt door Amber Zomerdijk. Het overtuigend en zelfverzekerd spelende team van trainer/coach Betty Plasmeyer benutte wel de kansen en liep uit naar 2-8.
Quintus gaf zich bepaald nog niet gewonnen en wist zelfs drie maal op rij te scoren.
Britt Stegers, die topscoorster zou worden met 7 treffers, wist meteen hierna twee keer achter elkaar het vijandelijk net te vinden waardoor de stand op 5-10 voor VZV werd gebracht. In de slotfase van de eerste helft scoorde beide teams nog drie maal. Ruststand 8-13.

De gehele VZV selectie had een aandeel in deze "collectieve" overwinning

Maedilon/VZV kwam in de tweede helft overweldigend uit de startblokken. Binnen 5 minuten werd er door Maedilon/VZV 7 keer gescoord en werd het verzet van Quintes definitief gebroken met vooral doelpunten via de snelle break out. VZV denderde in die fase over Quintus heen waarbij alles lukte. Deze ruime voorsprong zou het overtuigd spelende team niet meer uit handen geven. Het slotdoelpunt was voor aanvoerster Linsey Perre, die het dertigste VZV doelpunt voor haar rekening nam en de eindstand 16-30in deze verdiend gewonnen wedstrijd op het score bord bracht.

Bij het laatste fluitsignaal van de prima leidende scheidsrechters in deze sportieve ontmoeting was de ontlading enorm. Iedereen heeft in deze wedstrijd kunnen spelen en mogen proeven aan dit succes en laten zien wat VZV als collectief kan presteren.
Het team van Betty Plasmeyer kan de nacompetie met vertrouwen tegemoet zien en heeft mogelijk zelfs de kans om een plaats in de Eredivisie te bewerkstelligen.

Zaterdag 13 februari: Maedilon/VZV - FIQIAS/Aalsmeer in sporthal ’t Zijveld; aanvang 20:30 uur.

Doelpunten: Britt Stegers 7, Maud Kruijer 4, Lotte Houtenbos 4, Lotte Prak 4, Kim Jimmink 3, Selina Bruin2, Lisanne Kolken 2,Joyce Hillen 2, Dymphie Keesom 1, Linsey Perre 1.