Wilskrachtig Succes krijgt te weinig bij koploper
Uitgegeven op 31-01-2016 om 22:05  |  link  |  bewaar  |  print

TUITJENHORN - Succes heeft in een spannend duel met 3-2 verloren van koploper Hollandia T. Gezien het spelbeeld, zeker in de tweede helft, had een gelijk spel de verhoudingen beter weergegeven.

Het veldspel van de Wieringers oogde ook niet minder dan dat van de thuisclub, die uit drie dode spelmomenten even zoveel wisten te scoren. Vanaf het begin was duidelijk dat de bezoekers zich wilden revancheren voor de matige vertoning tegen Hugo Boys.
Succes moest het wel doen zonder de afwezige Jeroen Schuit en de geschorste Pieter Mulder. Zij werden vervangen door Dennis en Jeroen Norder die na een lange blessure voor het eerst in de basis van de Succes-hoofdmacht acteerde. Zijn spel bracht de nodige dynamiek op het middenveld.Ook aanvoerder Stef de Koning was weer inzetbaar.

Vanaf het beginsignaal werd duidelijk dat beide teams deze middag aanvallende bedoelingen hadden. Met snelle aanvallen werden de voorhoedes aan het werk gezet, maar echt gevaarlijk werd het nog niet. Toch had na 10 minuten de thuisclub met deze speelstijl het eerst succes. Hargy Matuka kon uit een corner ongehinderd koppend van dichtbij de 1-0 op het scorebord laten aanbrengen. Succes moest deze snelle teleurstelling verwerken, maar 10 minuten later lag de bal al in het andere net. Een pass op maat van Stef de Koning bereikte Maikel Hoekstra die met een lob buiten de zestien de uit zijn doel gekomen keeper Hoogeboom zeer fraai wist te verschalken: 1-1.
Het spel golfde in een hoog tempo op en neer, maar vooreerst waren de defensies nog de baas.
Na een half uur echter wist Arjan Wisse uit een vrijwel identieke situatie als bij de eerste goal wederom met het hoofd te scoren. Vlak voor rust liet keeper Martijn Lont bij wederom een corner de bal los, waarna Aik Ligthart simpel de 3-1 kon intikken.

Het valt te prijzen dat Succes na de rust niet bij de pakken neer ging zitten. De ploeg toonde veerkracht en voelde dat Hollandia niet in zijn beste doen was. De beleving spatte er van af en de thuisclub werd flink onder druk gezet. Al na 5 minuten had deze strijdwijze succes. Het was Youri Jansma die vrij voor Hoogeboom werd gelanceerd, de keeper passeerde en de bal in het lege doel kon tikken: 3-2. Succes voelde dat er meer in zat en bouwde een veldoverwicht op door verzorgder veldspel dan Hollandia dat Lont nog wel tot een prima redding dwong.
Het duel werd in de loop van de tweede helft harder en de niet altijd consequent leidende arbiter trok enige malen de gele kaart. De actie waarbij een Hollandia-speler op het been van Dennis Norder ging staan, bleef vreemd genoeg onbestraft.
De grote Succes-supportersschare bleef hopen op de verdiende gelijkmaker, maar wat de moegestreden spelers ook probeerden, echte uitgespeelde mogelijkheden bleven uit.
Toch hield de trouwe aanhang en de technische begeleiding er na afloop een beter gevoel aan over dan na het onnodige verlies van een week daarvoor.

Aanstaande zondag wacht de inhaalwedstrijd thuis tegen Dirkshorn.