Nieuws van de ZeeVerse Vismarkt
Uitgegeven op 27-01-2016 om 04:41  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER - Deze week maken we het u makkelijk! Kibbeling met krieltjes,venkelsalade en ravigottesaus, een heerlijke complete maaltijd voor de zaterdag! U hoeft alleen maar de ingrediënten in huis te halen, het recept geven we u in deze nieuwsbrief!



En de vers gesneden kibbeling van kabeljauw is deze week in de aanbieding!

1 kilo vers gesneden kibbeling € 12.00 met gratis kibbelingkruiden !!

Kibbeling met saus en venkelsalade

500 g krieltjes in de schil
zout
Venkelsalade
2 el olijfolie
3 el azijn
1 el mosterd
zout
versgemalen peper
2 venkelknollen
250 g rucola
Kibbeling
600 gram vers gesneden kibbeling
kibbelingkruiden
200 g bloem
100 g maïzena
300 ml bruisend bronwater
zonnebloemolie
Remouladesaus
0.25 bosje dragon
1 bosje peterselie
0.25 bosje bieslook
4 augurken
6 el halvanaise
2 el kappertjes
1 tl mosterd
1 scheutje yoghurt

Breng een pan met ruim water en zout aan de kook. Kook de krieltjes in circa 8 minuten gaar.

Roer voor de dressing de mosterd, azijn en olijfolie door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Snijd de bovenkant van de venkelknollen. Halveer de venkelknollen en verwijder de kern. Snijd de venkel in ragfijne repen. Meng de dressing door de venkel. Meng voor serveren de rucola erdoor.

Meng in een ruime kom de bloem, maïzena en een snufje zout. Roer met een garde het bruisend water erdoor. Het beslag moete even dik zijn als pannenkoekbeslag en mag klontjes hebben.

Verhit een laagje olie van circa 1 cm in een hoge pan. Wentel de vis door het beslag en bak de vis in kleine porties. Draai de vis met een spatel/schuimspaan voorzichtig om en bak de vis in circa 6 minuten om en om goudbruin en gaar. Haal de kibbeling uit de pan en laat uitlekken op een bord met keukenpapier en strooi er wat kibbelingkruiden over.

Pluk en hak de kruiden fijn. Houd 2 eetlepels kruiden apart voor de krieltjes. Snijd de augurken fijn. Meng in een kom alle ingrediënten van de remouladesaus.

Giet de krieltjes af en laat ze uitwasemen. Voeg een scheutje olie toe en meng de apart gehouden kruiden door de krieltjes.

U kunt de kibbeling bestellen in onze webshop of via info@versevis.nl

Volgt u ons al via Facebook en twitter? Daar kunt u al op maandag zien wat we in de aanbieding hebben en meteen bestellen via de webshop!

Daarnaast blijft u op de hoogte van de laatste nieuwtjes en leuke weetjes van de visserij. Zo hebben we deze week een mooie film gedeeld die gemaakt is aan boord van een garnalenkotter waarop het verwerken van de garnalen te zien is.We hopen binnenkort meer filmpjes over de visserij te kunnen delen!

Een fijne week en tot zaterdag!

Met vriendelijke groet namens alle medewerkers van de ZeeVerse Vismarkt,

Esmeralda Loos-Dekker

www.versevis.nl

bron: 24kitchen
(advertentie)
Actueel...
28-03-2024 Programma jubileum 100 jaar v.v. Succes
28-03-2024 Een reisgids voor Wieringen
28-03-2024 Berichtje van Dirk uit Den Oever UPDATE
28-03-2024 Kerknieuws
28-03-2024 Dunselman lost landelijk strooizout overschot op met hun nieuwe smaak: Karamel Strooizout
28-03-2024 Vier Pasen in de Speeltuin!
28-03-2024 Gezocht iemand die een boek wil redigeren
28-03-2024 Vrolijk Pasen, column
27-03-2024 Het straten toernooi keert terug naar TC Hippo!
27-03-2024 Een bericht van de Stichting Sportcentrum Wieringen
27-03-2024 Wieringen, 100 jaar eiland aan de vaste wal
27-03-2024 Zwembad De Venne
27-03-2024 Meer nieuws vindt u op www.hollandskroonnieuws.nl
27-03-2024 Middag over Tweede Wereldoorlog bij Regionaal Archief
27-03-2024 Succesvolle Kom binnen bij bedrijven dag Agro Care!
27-03-2024 Programma en uitslagen v.v. Succes
27-03-2024 Uitslagen Dartclub Wieringen
26-03-2024 IJsselmeer en Markermeer klaar voor de zomer
26-03-2024 Veldtocht Noord-Holland 1799 opgenomen in Historische roman
26-03-2024 Asieldier van deze week, hondje Zoé
26-03-2024 Lezing 7 april 2024 in Nieuwe Niedorp over beïnvloeding en propaganda
26-03-2024 Astrid Prins de beste bij de seizoenopening van Boel-Skik ‘92
26-03-2024 Pasen in Oosterland
26-03-2024 Nieuw in Hippolytushoef: Studio Kelly Sue Wieringen nu met een creatieve koffiecorner
26-03-2024 Week van de Groene Tuin helpt Noord-Hollanders op weg om tuin te vergroenen
26-03-2024 Voorwaarden bij vergunningverlening datacenters
26-03-2024 Deposito sparen en de actuele spaarrente bij NIBC
26-03-2024 Woonvisie Hollands Kroon
25-03-2024 De Kom Binnen Bij Bedrijven Dagen zitten erop!
25-03-2024 Overleden de heer Van der Poel
(advertentie)
Koop uw mooiste plaatjes op Fotohenkjan.nl!
Occasions
Te koop Kia Picanto bouwjaar 2017
€ ,-

Toyota Corolla Cross 2.0 High Power Hybrid Team D full options
€ 45.250,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Hotel de Haan Den Oever - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...