Nieuws van de ZeeVerse VismarktUitgegeven op 27-01-2016 om 04:41 |
link |
bewaar |
printDEN OEVER - Deze week maken we het u makkelijk! Kibbeling met krieltjes,venkelsalade en ravigottesaus, een heerlijke complete maaltijd voor de zaterdag! U hoeft alleen maar de ingrediënten in huis te halen, het recept geven we u in deze nieuwsbrief!
En de vers gesneden kibbeling van kabeljauw is deze week in de aanbieding!
1 kilo vers gesneden kibbeling € 12.00 met gratis kibbelingkruiden !!
Kibbeling met saus en venkelsalade
500 g krieltjes in de schil
zout
Venkelsalade
2 el olijfolie
3 el azijn
1 el mosterd
zout
versgemalen peper
2 venkelknollen
250 g rucola
Kibbeling
600 gram vers gesneden kibbeling
kibbelingkruiden
200 g bloem
100 g maïzena
300 ml bruisend bronwater
zonnebloemolie
Remouladesaus
0.25 bosje dragon
1 bosje peterselie
0.25 bosje bieslook
4 augurken
6 el halvanaise
2 el kappertjes
1 tl mosterd
1 scheutje yoghurt
Breng een pan met ruim water en zout aan de kook. Kook de krieltjes in circa 8 minuten gaar.
Roer voor de dressing de mosterd, azijn en olijfolie door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Snijd de bovenkant van de venkelknollen. Halveer de venkelknollen en verwijder de kern. Snijd de venkel in ragfijne repen. Meng de dressing door de venkel. Meng voor serveren de rucola erdoor.
Meng in een ruime kom de bloem, maïzena en een snufje zout. Roer met een garde het bruisend water erdoor. Het beslag moete even dik zijn als pannenkoekbeslag en mag klontjes hebben.
Verhit een laagje olie van circa 1 cm in een hoge pan. Wentel de vis door het beslag en bak de vis in kleine porties. Draai de vis met een spatel/schuimspaan voorzichtig om en bak de vis in circa 6 minuten om en om goudbruin en gaar. Haal de kibbeling uit de pan en laat uitlekken op een bord met keukenpapier en strooi er wat kibbelingkruiden over.
Pluk en hak de kruiden fijn. Houd 2 eetlepels kruiden apart voor de krieltjes. Snijd de augurken fijn. Meng in een kom alle ingrediënten van de remouladesaus.
Giet de krieltjes af en laat ze uitwasemen. Voeg een scheutje olie toe en meng de apart gehouden kruiden door de krieltjes.
U kunt de kibbeling bestellen in onze webshop of via info@versevis.nl
Volgt u ons al via Facebook en twitter? Daar kunt u al op maandag zien wat we in de aanbieding hebben en meteen bestellen via de webshop!
Daarnaast blijft u op de hoogte van de laatste nieuwtjes en leuke weetjes van de visserij. Zo hebben we deze week een mooie film gedeeld die gemaakt is aan boord van een garnalenkotter waarop het verwerken van de garnalen te zien is.We hopen binnenkort meer filmpjes over de visserij te kunnen delen!
Een fijne week en tot zaterdag!
Met vriendelijke groet namens alle medewerkers van de ZeeVerse Vismarkt,
Esmeralda Loos-Dekker
www.versevis.nl
bron: 24kitchen