ZAP deed wat het moest doen: winnen
Uitgegeven op 24-01-2016 om 15:00  |  link  |  bewaar  |  print

BREEZAND - ZAP was zaterdag met een volle bus afgereisd naar Stevo en wist daar moeizaam te winnen. Aantredend zonder Fenna Kloosterman (enkel), Femke Dalmaijer (zwanger) en Puck Langelaan (knie), kregen de dames versterking van Joek Langelaan (B1). Eindstand was 26 - 30 (12 - 15).

De wedstrijd ging van start en na een paar missers aan ZAP zijde, was het Stevo, die brutaal de leiding nam, 1 - 0. Tevens ook de enige voorsprong die ze gekend hebben. Doordat ZAP niet voldoende scoorde kon Stevo bij blijven en puntje voor puntje bleven ze in de nek van de ZAP'pers hijgen. De dekking kende niet z'n vorm die het normaal heeft en door het 'kriskras' handbal van Stevo stond er ineens zomaar iemand vrij voor het doel. Ook aanvallend liep het niet helemaal lekker. Lag dat aan de harsloze bal? Nee, deze keer niet. Het was ZAP zelf dat over, naast of op de keeper gooide waar vervolgens Stevo met een snelle tegenaanval een paar mooie breaks kon lopen. Gelukkig was daar Lynn Molenaar na 13 minuten die de positie op de linkeropbouw kwam versterken. Ineens werd er door het hele team goed druk gezet om vervolgens via diverse meiden de bal in het net te gooien. Of ze werden op harde (lees onsportief) wijze gestopt door een Stevo speelster. Gelukkig bestraften de twee leidsmannen dit steeds met een 2-minuten tijdstraf, waarbij het wellicht 2 x rood had moeten zijn. ZAP liep uit naar 5 punten verschil, maar liet Stevo helaas nog terugkomen tot 3 punten.

De tweede helft begon en ZAP scoorde 2 maal. Een kracht van ZAP om het verschil te maken in de eerste 10 minuten van de tweede helft, werd deze wedstrijd niet waargemaakt.
Ook de tweede helft bleef Stevo knokken. Na 10 minuten was het tijd voor de talentvolle Joek Langelaan uit de B1. Haar debuut werd bekroond met een doelpunt en zelfs veroorzaakte ze een penalty. ZAP heeft de toekomst! Een aantal mooie snelle tegenaanvallen belandden achter de keepster van Stevo. Maar aangezien de dekking icm de keepers niet optimaal stond, was dit dweilen met de kraan open. Een compliment aan de ZAP meiden is wel, dat je kunt zien dat ze volwassen zijn geworden. Bij de stand van 20 - 21 werd het hoofd koel gehouden en bleven ze aan de juiste kant van de score. Ook zie je de laatste paar wedstrijden dat iedereen scoort en ook dat de scores verdeeld zijn. Met 20 seconden op de klok had ZAP het laatste antwoord en gingen de punten mee naar Breezand.

Doelpunten: Lynn Molenaar 8, Riekie Singer 8 (4 penalty's), Lisette Wassenaar 4, Kim Groen, Kim Oele, Maaike Dalmaijer, Anniek Bruin allen 2, Dille Alkemade en Carlien Smit 1

Aankomende zaterdag speelt ZAP om 20:30 uur tegen koploper Voorwaarts. Uit werd nipt verloren, dus de meiden hebben iets goed te maken. Zij hebben steun hard nodig. Het belooft een mooie en drukbezochte handbal arena te worden.