Vrijdag 15 Januari Harmonie 2 – Harmonie 1, het verslag
Uitgegeven op 20-01-2016 om 01:00  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - De 2e confrontatie van de beide ploegen van de Harmonie in dit seizoen was een zeer spannende wedstrijd. Beide teams waren nagenoeg compleet.

Opstelling Harmonie 2; Martijn lont, Rick Jansma, Dennis Norder, Stan Kok, Marc v/d Kooy, Merijn Kok, Jop v/d Esschert, Jeroen Kleimeer. Coach Arjan Smit. Afwezig Ted Jorna. De Opstelling van Harmonie 1; Sandor Doesburg, Stef de Koning, Maikel Hoekstra, Bart de Kleine, Youri Jansma, Kevin Schouwenaar, Piet Mulder. Coach Richard de Bie. Afwezig Martin Uythof, Richard Hegeman. Scheidsrechter; M. Godden.
De 1e helft begon rustig. Beide teams keken eerst de kat uit de boom. De bal werd veel achterin rond gespeeld. Uit het niets werd er een aanval van het 2e via rechts door Jeroen opgezet. Hij schoot voor en werd per ongeluk keihard in eigen doel geschoten door Bart van het 1e , 1-0. Niet veel later gebeurde ongeveer het zelfde bij het doel van Martijn van het 2e. De bal werd ook in eigen doel gewerkt, 1-1. Tegen het einde van de eerste helft wist Bart de Kleine de bal hard in te passen vanuit de verdediging op Kevin Schouwenaar, die met zijn rug naar het doel stond en achter zijn standbeen langs de bal in het doel wist te hakken, 1-2! Toen was het rust.
In de 2e helft werd het 2e sterker. Ze drongen meer aan. Uit een mooie counter kwam Marc alleen voor de keeper van het 1e te staan. Sandor wist de bal te stoppen. Er kwamen steeds meer kansen voor beide teams. Pieter mulder, van het 1e, schoot keihard op de paal. Later had hij nog meer kansen, maar had pech in de afronding of Martijn zat er goed tussen. Op een gegeven moment werd Jeroen in de dekking aangespeeld, wist zich handig vrij te spelen en scoorde de 2-2. Harmonie 1 voerde de druk nu nog meer op. Vanaf hun eigen doelgebied kwam er een vloeiende aanval. Iedereen van het 2e was een stap te laat en de bal lag via Kevin als eindstation in de goal, 2-3. Harmonie 2 moest nu meer uit zijn schulp komen. De druk op het doel van het 1e werd nu groter. Maikel Hoekstra van het 1e, beging een overtreding en werd 2 minuten uit het veld gestuurd. Met een man meer wist Jop van het 2e via de hak van Bart te scoren.
In de slotfase ging het tempo nog meer omhoog. Dit resulteerde in veel kansen, maar beide keepers speelden een goede wedstrijd. In de laatste minuut kreeg Kevin van het 1e een levensgrote kans op aangeven van Pieter Mulder. De bal ging er niet in. In de tegenaanval wist het 2e bijna te scoren, maar de scheidsrechter floot af tijdens hun aanval. De eindstand was 3-3.
Beide teams schoten niets op met 1 punt in de race van het kampioenschap. Over 2 weken speelt Harmonie 2 in de volgende ronde van de beker tegen Harmonie 3.