Ron Looijestein hangt actieve helm aan de wilgen
Uitgegeven op 11-01-2016 om 15:52  |  link  |  bewaar  |  print

BREEZAND - Het hing al wel even in de lucht. Ron Looijestein heeft afgelopen weekend bekend gemaakt definitief te stoppen met racen. Na zijn zware crash, een half jaar geleden, op het circuit van Zolder een moeilijke maar wel goed te begrijpen beslissing.


Ron in actie op de Nurburgring Duitsland, juni 2015, (Foto Henk-Jan Wittink)

Aan het werk in de Nelon tent met monteur Bert Zuur. De teamleden van Nelon Racing hopen dat Ron wel mee zal gaan om zijn kennis in techniek en rijden te delen met een nieuwe generatie.

Zondag 12 juli 2015, even na de klok van half vijf, worden de monteurs in de pitstraat en de toeschouwers op de tribunes van het circuit van Zolder opgeschrikt door een rode vlag situatie vanwege een hevige crash bij het opkomen van het start-finish gedeelte.

De rijder in kwestie raakt de bandenstapel langs de baan, wordt terug de baan op gekatapulteerd, en blijft doodstil liggen. Medische assistentie is snel ter plaatse maar het afschermen van de onheilsplek middels schermen om de toeschouwers het zicht op de behandeling van de betrokken coureur te ontnemen doet bij velen op dat moment het ergste vrezen.

Lees verder op Racesport.nl...


Beste lezers
De rubriek Kerkplein werkt weer!
U kunt weer gratis advertenties plaatsen.

(advertentie)
(advertentie)
Occasions