Op stap in Hollands Kroon
Uitgegeven op 22-12-2015 om 11:31  |  link  |  bewaar  |  print

Alle activiteiten in Hollands Kroon zijn gebundeld op deze pagina.
De activiteiten staan in chronologische volgorde. Dag en datum staan er boven.
Activiteiten kunt u mailen aan Bert Loos.

Kijk ook eens HIER voor tips op Wieringen!

Voor een overzicht van exposities en musea: KLIK HIERwoensdag 6 januari

Café Doodgewoon

DEN HELDER - Café Doodgewoon organiseert een avond met als thema ‘tijdig spreken over het levenseinde’ door Yvonne van Ingen in het Inloophuis, Marsdiepstraat 621a.

Praten over doodgaan is niet makkelijk. Zowel patiënten als dokters vinden het vaak een moeilijk onderwerp, maar het is wel heel belangrijk. Door tijdig in gesprek te gaan zijn misverstanden te voorkomen.

Tijdens de lezing komen essentiële zaken rondom de laatste levensfase aan de orde, zoals:
• Wat vind je belangrijk in je laatste levensfase?
• Hoe gaat het?
• Maak je je zorgen over…
• Welke behandelingen met welk doel?
• Zorg in de laatste fase, plek van sterven?
• Wel of niet reanimeren?
• Euthanasie – palliatieve sedatie?
Yvonne van Ingen is specialist ouderengeneeskunde en kaderarts palliatieve zorg. Zij is zelfstandig arts, o.a. in hospice Alkmaar en ondersteunend aan huisartsen, consulent IKNL en SCEN-arts.

Het begint om 19:30 uur met de ontvangst onder het genot van koffie/thee en wat lekkers.
Aan de bijeenkomst zijn geen kosten verbonden.woensdag 6 januari

Nieuwjaarsreceptie Bedrijvengroep Niedorp

NIEUWE NIEDORP - Bedrijvengroep Niedorp houdt vanaf 20:00 uur haar nieuwjaarsreceptie bij de Prins Maurits. Tijdens de nieuwjaarsreceptie wordt de winnaar van de verkiezing Ondernemer van het Jaar 2015 bekend gemaakt.

Ook wordt het Ondernemerspakket uitgereikt, welke wordt aangeboden door leden van de Bedrijvengroep Niedorp. Daarnaast zal de Rabobank deze avond de Rabo Startersprijs uitreiken.donderdag 7 januari

Soos in Dorpshuis Hippolytushoef

HIPPOLYTUSHOEF - Iedere donderdag van 13:00 tot 17:00 uur is er Soos in Dorpshuis Hippo, Kerkhofsteeg 2.

Liefhebbers kunnen een partijtje biljarten, een kaartje leggen, sjoelen, darten of gewoon een bakje koffie doen.Inloopochtenden Wonen Plus Welzijn

HOLLANDS KROON - Wonen Plus Welzijn houdt in haar Servicepunten in de gemeente regelmatig inloopochtenden.

De inloopochtenden zijn in:
Nieuwe Niedorp
, de Trambaan op dinsdag 19 januari van 10:00-12:00 uur.
Den Oever, Kapellehof op woensdag 20 januari van 10:00-11:30 uur.
Anna Paulowna, Keijzershof op woensdag 20 januari van 10:00-12:00 uur.
Wieringerwerf, de Cultuurschuur op woensdag 20 januari van 10:00-12:00 uur.
Middenmeer, ANBO ruimte van het Posthuis op donderdag 7 en 21 januari van 10:00-12:00 uur.
Hippolytushoef, Parkzicht 11 op donderdag 28 januari van 10:00-11:30 uur.

Tijdens deze ochtend is een vrijwillige ouderen adviseur (VOA) aanwezig. De koffie en thee staat klaar en er zijn geen kosten aan verbonden. U kunt vragen waar u wellicht al een tijd mee rondloopt stellen.

U hoeft geen lid te zijn van het thuisabonnement van Wonen Plus Welzijn en mocht u de vrijwillig ouderen adviseur willen raadplegen buiten de inloop om, of voor meer informatie, kunt u contact opnemen met het dichtstbijzijnde Servicepunt: Anna Paulowna, 0223-535826, Hippolytushoef, 0227-591570, Wieringerwerf, 0227-600079, Nieuwe Niedorp, 0224-542660. De servicepunten zijn bereikbaar tussen 9:00 en 12:00 uur op werkdagen.donderdag 7 januari

Start theatercursussen

WIERINGERWERF - Theater Gniffel start in ons Centrum (naast de Samenstroomkerk) twee nieuwe cursussen. Dramadocente Zdenly Anton, die ook de theater- en theatertechniekweek in Wieringerwerf de afgelopen zomer heeft begeleid, gaat de cursussen geven. Theater Gniffel heeft haar ingehuurd om op 12 donderdagavonden aan 2 groepen lessen van 1,5 uur te geven.

Aansluitend geven beide groepen een presentatie voor publiek op 9 april. De eerste groep bestaat uit de jongeren van 10-15 jr. Zij beginnen om 18:30 en eindigen om 20:00 uur. Om 20:15 is het de beurt aan de volwassenen. Hun lessen duren tot 21:45 uur.

Dramadocent Zdenly Anton (foto) schrijft over de cursus voor jongeren :
,,Eng, heerlijk, confronterend, grappig, spannend, onthullend, samen, lachen, verhalen vertellen, maken, oefenen, repeteren, brainstormen, lol, inleven, personages, herkenning, vriendschap, script, scenes, licht, decor, kostuums…. Applaus!
Betekent hetgeen hier beschreven, toneel voor jou? Of wil je dit ook ervaren? Doe mee!”
En over de cursus voor volwassenen: “De cursus is bestemd voor creatievelingen van 18-90 jaar. Hierin spelen we samen, verdiepen ons in het acteerspel en makenen spelen we met elkaar een voorstelling. Waarom? omdat het heel fijn is met elkaar te spelen, te lachen , te genieten, iets te leren en te verdiepen in je spel. Altijd al (of weer..) meer bezig willen zijn met theater maken? Grijp je kans, en kom fijn meedoen!
’’

Locatie: ons Centrum Wieringerwerf (naast de Samenstroomkerk).
Data: 7, 14, 21, 28 januari, 4, 11, 18, 25 februari, 10, 17, 31 maart en 7 april.
Tijdstip jongeren: 18:30 -20:00 uur. Tijdstip volwassenen: 20:15-21:45 uur. Uitvoering: 9 april.
Kosten: Jongeren: € 90,-; volwassenen € 120,-
Opgeven kan via theatergniffel@quicknet.nl. Meer informatie www.theatergniffel.nl.vrijdag 8 januari

Nachtwandeling

Een avon(d)tuur in de Schoorlse Duinen

SCHOORL - In deze donkere dagen van het jaar is het de tijd om met de Nachtwaker van de Schoorlse Duinen mee te gaan om de donkere nacht in de duinen te beleven. Zet al je zintuigen aan het werk en ervaar de duisternis, de stilte en de sterrenhemel.

Deze belevingstocht is voor jong en oud vanaf 8 jaar en duurt 1,5 tot 2 uur. Je gaat het hoogste duin van Nederland beklimmen en daarom is deze tocht minder geschikt voor mensen die slecht ter been zijn.
Ga mee met de Nachtwaker van Staatsbosbeheer. De wandeling start om 19:30 uur in Buitencentrum Schoorlse Duinen. Denk aan warme kleding en schoenen waarop je goed kan wandelen. De kosten zijn € 7,50 p.p. Online aanmelden op de website van Staatsbosbeheer.

Het Buitencentrum ligt aan de Oorsprongweg 1, net buiten het centrum van Schoorl. De toegang is gratis.
Openingstijden: Dagelijks geopend van 10:00 uur tot 17:00 uur. Betaald parkeren van 10:00-19:00 uur.vrijdag 8 januari

Op zoek naar de nachtdieren

SCHOORL - Kom naar Buitencentrum Schoorlse Duinen voor een leerzame lezing over nachtdieren en een avontuurlijke wandeling door de duinen van Schoorl.

Overdag houden ze zich schuil maar in de schemering worden veel dieren actief. Na een korte inleiding over de leefwijze van diverse nachtdieren in de Schoorlse Duinen ga je naar buiten voor een spannende wandeling in het donker. Goed luisteren of je een bosuil hoort krassen of een muisje ritselen.

De excursie start om 19:30 uur en duurt ongeveer 2 uur. De kosten zijn € 7,50 p.p.
Je gaat het hoogste duin beklimmen en is daardoor minder geschikt voor mensen die slecht ter been zijn.
Aanmelden is noodzakelijk en kan online op de website van Staatsbosbeheer.

Het Buitencentrum ligt aan de Oorsprongweg 1, net buiten het centrum van Schoorl. De toegang is gratis.
Openingstijden: Dagelijks geopend van 10:00 uur tot 17:00 uur. Betaald parkeren van 10:00-19:00 uur.vrijdag 8 januari

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - De klaverjasclub organiseert een vrije klaverjasavond in café De Kasteleen, Nieuwstraat 26.

De klaverjasdrive begint om 19:30 uur. Deelname kost € 3,00.
Het inleggeld wordt besteed aan prijzen.
Deelnemers strijden ook mee in de competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten. Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.
De data van de volgende klaverjasavonden zijn:
22 januari 18 maart
5 februari 1 april
19 februari 15 april prijsuitreiking
4 maart


zaterdag 9 januari


Bent u een visliefhebber? En kan de vis u niet vers genoeg zijn?
Kom dan naar de ZeeVerse Vismarkt in Den Oever. Deze wordt zaterdagochtend van 09:00 - 12:30 uur gehouden. Op onze markt vindt u allerlei verrassende vissoorten en schaal- en schelpdieren. Van schol, tong, kabeljauw, bot en wijting tot garnalen, langoustines, poon, zeeduivel en mosselen! Op de ZeeVerse Vismarkt verkopen we vis die rechtstreeks van de vissersschepen komt.
De vissers hebben de vis in de voorafgaande week gevangen en bieden de vangsten op onze Vismarkt aan. Op het moment dat u de vis koopt, is het dus ZeeVers!

De ZeeVerse Vismarkt bestaat niet alleen uit vis, schaal- en schelpdieren. De markt wordt elke week aangevuld met meerdere marktkramen. Zo kunt u terecht voor de Opperdoezer rondjes, verse groente en fruit, een broodje haring, gerookte vis en zoete lekkernijen.

Bestellen kan met het bestelformulier.zaterdag 9 januari
zaterdag 9 januari

Bingo

HIPPOLYTUSHOEF - De Dörper Activiteiten Sociëteit (de D.A.S.) houdt een zaterdagavondbingo in Dorpshuis Hippolytushoef.

Volwassenen kunnen van 20:00 tot 22:30 uur bingo spelen in Dorpshuis Hippolytushoef aan de Kerkhofsteeg om mooie (geld)prijzen. Bij meer dan 40 of 60 deelnemers worden de geldprijzen verhoogd.
Deelnemers kunnen zich helemaal op de bingo concentreren, want in de zaal is bediening. Niemand hoeft dus op een droogje te zitten.
De volgende bingoavonden zijn op 13 februari, 12 maart, 16 april en 7 mei.
Voor meer informatie kunt u terecht op de website van het Dorpshuis: www.dorpshuis-hippolytushoef.nl of via de mail: dassecret@quicknet.nl.zondag 10 januari

Kerkdienst

HIPPOLYTUSHOEF - 9:30 uur: hr. S. Rienstra uit Barsingerhorn in de Hippolytuskerk.zondag 10 januari

Kale Takken loop

WIERINGERMEER - Ben Tops organiseert samen met een groep vrijwilligers een mooie wandeling door het Dijkgatbos en het Robbenoordbos. Dankzij een goede samenwerking met Staatsbosbeheer staat de Kale Takken loop weer op het programma.Het traject zal uitsluitend door de beide bossen en de Dijkgatsweide plaatsvinden. Er worden routes uitgezet voor drie afstanden. Een korte van ca. 4,5 km, speciaal bedoeld voor ouders met kinderen, die aan het eind van de wandeling gebruik kunnen maken van de pendeldienst. De organisator zet hiervoor zijn huifkar in, die dan de moeie beentjes weer terugbrengt naar de start. De tweede wandeling legt een afstand af van ca. 9,5 km en komt langs de uitkijktoren. De lange wandeling komt op 18 km.
Er wordt snert gegeten en er kan na afloop een glaasje glühwein gedronken worden.

Elke 10e voorinschrijver ontvangt een stamppotpakket samengesteld met streekproducten vers van de Boer! Meer informatie op de website www.sfeerwandeling.nl !zondag 10 januari

Orgeldag

BARSINGERHORN - Kermisorgels zijn van 10:00 uur tot 18:00 uur te zien en te beluisteren bij de familie Vader aan de Mieldijk 5.

De toegang is gratis.zondag 10 januari

Maak je eigen voederstam

Help de vogels de winter door!

SCHOORL - In een strenge winter hebben vogels het moeilijk om iets eetbaars te vinden. Ook met deze temperaturen lusten ze wel iets extra’s. Wil je de vogels helpen om een lekker hapje voor ze te maken? Maak je eigen voederstam in Buitencentrum Schoorlse Duinen.

Vrijwilligers van Staatsbosbeheer helpen je met gaten boren in berkenstammen. Natuurlijk hoor je daarbij wat er op het menu staat van verschillende vogels en is er iets lekkers voor de vogels aanwezig om de gaten mee te vullen. Om 13:00 uur zijn kinderen vanaf 7 jaar van harte welkom om mee te doen. Vooraf aanmelden op telefoonnummer 072-5093352 is noodzakelijk. De kosten zijn € 3,50 per kind, incl. materiaal.

Het Buitencentrum ligt aan de Oorsprongweg 1, net buiten het centrum van Schoorl. De toegang is gratis.
Openingstijden: Dagelijks geopend van 10:00 uur tot 17:00 uur. Betaald parkeren van 10:00-19:00 uur.zondag 10 januari

Twijnen

STROE - In het bezoekerscentrum van Museum Jan Lont, Stroërweg 39, wordt een middag verzorgd waarin u bekend wordt gemaakt met het twijnen van draden, die gesponnen zijn van schapenwol. Dit is een techniek om een met de hand gesponnen draad sterker te maken.Na het spinnen van wol zijn de draden die daarna ontstaan niet altijd regelmatig van sterkte. Om hiervan een sterke stabiele draad te maken, worden twee of meerdere draden tegengesteld in elkaar gedraaid, waarna een mooie sterke en regelmatige draad ontstaat waarmee dan weer iets moois gebreid kan worden.

U bent van harte welkom in het bezoekers centrum van het museum om kennis te nemen van deze techniek. Aanvang 14:00 uur.zondag 10 januariHIPPOLYTUSHOEF - Wie zin heeft kan vrijblijvend biljarten bij Biljartclub Hippo in het duivengebouw van de Wieringer Expresse aan de Bijlstraat.

Iedereen mag komen spelen. De tijden zijn van 14:00 tot 17:00 uur.zondag 10 januarizondag 10 januari
donderdag 14 januari

Keezen

HARINGHUIZEN - Ook dit seizoen wordt er weer gekeezd in het Dorpshuis ‘De Oude Stal’. Doe je mee aan de competitie, dan kun je een wisselbeker winnen.

Er worden per avond 3 potjes gespeeld en als je 4 of meer keer meespeelt doe je mee aan de competitie. Na afloop een verloting met mooie prijzen bij voldoende belangstelling.
Aanvang 19:30 uur

Opgeven bij Emmy Does, vòòr dinsdag 19:00 uur, telefoonnummer 0224 213619.
De volgende keezavonden zijn op:
11 februari 1O maart 7 april


zaterdag 16 januari

dinsdag 12 januari

dinsdag 12 januari

Sjoelen bij DAS-RAAK

HIPPOLYTUSHOEF - Sjoelclub DAS-RAAK speelt vanaf 13:30 uur in Dorpshuis Hippolytushoef.

Nieuwe leden zijn van harte welkom. Zie www.dorpshuis-hippolytushoef.nl.(ADVERTENTIE)info@fotohenkjan.nl of bel 06 - 51 333 709zaterdag 16 januari

zondag 17 januari

Kerkdienst

HIPPOLYTUSHOEF - 9:30 uur: mevr. A.van Putten-Knol in de Hippolytuskerk.Inloopochtenden Wonen Plus Welzijn

HOLLANDS KROON - Wonen Plus Welzijn houdt in haar Servicepunten in de gemeente regelmatig inloopochtenden.

De inloopochtenden zijn in:
Nieuwe Niedorp
, de Trambaan op dinsdag 19 januari van 10:00-12:00 uur.
Den Oever, Kapellehof op woensdag 20 januari van 10:00-11:30 uur.
Anna Paulowna, Keijzershof op woensdag 20 januari van 10:00-12:00 uur.
Wieringerwerf, de Cultuurschuur op woensdag 20 januari van 10:00-12:00 uur.
Middenmeer, ANBO ruimte van het Posthuis op donderdag 21 januari van 10:00-12:00 uur.
Hippolytushoef, Parkzicht 11 op donderdag 28 januari van 10:00-11:30 uur.

Tijdens deze ochtend is een vrijwillige ouderen adviseur (VOA) aanwezig. De koffie en thee staat klaar en er zijn geen kosten aan verbonden. U kunt vragen waar u wellicht al een tijd mee rondloopt stellen.

U hoeft geen lid te zijn van het thuisabonnement van Wonen Plus Welzijn en mocht u de vrijwillig ouderen adviseur willen raadplegen buiten de inloop om, of voor meer informatie, kunt u contact opnemen met het dichtstbijzijnde Servicepunt: Anna Paulowna, 0223-535826, Hippolytushoef, 0227-591570, Wieringerwerf, 0227-600079, Nieuwe Niedorp, 0224-542660. De servicepunten zijn bereikbaar tussen 9:00 en 12:00 uur op werkdagen.woensdag 20 januari

Breicafé

HIPPOLYTUSHOEF - Ruim tien jaar geleden startte Jeannette Renooij met het maken van wollen quilts. De laatste decennia is naast het maken van quilts ook haken en breien teug van weggeweest. Samen met Alie Kool en Gerdien Ottens start Jeannette een breicafé in het Dorpshuis, Hippolytushoef.

,,Ik hou niet alleen van wollen stoffen, maar ook van wat je anders met wol kunt doen. Het breicafé begint om 9:30 uur. We hebben voor ogen eens per maand een gezellige ochtend waar je iets kunt leren of kennis kunt delen. Want hoe vaak hoor je niet; ik zou wel sokken willen breien op vier pennen maar ik zou niet weten hoe of ik wil een sprei haken volgens het landelijke haakproject Crochet Along maar hoe moet je haken. Op al die vragen willen wij antwoord geven en daarbij een gezellige ochtend aanbieden.‘’vrijdag 22 januari

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - De klaverjasclub organiseert een vrije klaverjasavond in café De Kasteleen, Nieuwstraat 26.

De klaverjasdrive begint om 19:30 uur. Deelname kost € 3,00.
Het inleggeld wordt besteed aan prijzen.
Deelnemers strijden ook mee in de competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten. Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.
De data van de volgende klaverjasavonden zijn:
5 februari 18 maart
19 februari 1 april
4 maart 15 april prijsuitreiking


vrijdag 22 januari

Op zoek naar de nachtdieren

SCHOORL - Kom naar Buitencentrum Schoorlse Duinen voor een leerzame lezing over nachtdieren en een avontuurlijke wandeling door de duinen van Schoorl.

Overdag houden ze zich schuil maar in de schemering worden veel dieren actief. Na een korte inleiding over de leefwijze van diverse nachtdieren in de Schoorlse Duinen ga je naar buiten voor een spannende wandeling in het donker. Goed luisteren of je een bosuil hoort krassen of een muisje ritselen.

De excursie start om 19:30 uur en duurt ongeveer 2 uur. De kosten zijn € 7,50 p.p.
Je gaat het hoogste duin beklimmen en is daardoor minder geschikt voor mensen die slecht ter been zijn.
Aanmelden is noodzakelijk en kan online op de website van Staatsbosbeheer.

Het Buitencentrum ligt aan de Oorsprongweg 1, net buiten het centrum van Schoorl. De toegang is gratis.
Openingstijden: Dagelijks geopend van 10:00 uur tot 17:00 uur. Betaald parkeren van 10:00-19:00 uur.vrijdag 22 januari

Nachtwandeling

Een avon(d)tuur in de Schoorlse Duinen

SCHOORL - In deze donkere dagen van het jaar is het de tijd om met de Nachtwaker van de Schoorlse Duinen mee te gaan om de donkere nacht in de duinen te beleven. Zet al je zintuigen aan het werk en ervaar de duisternis, de stilte en de sterrenhemel.

Deze belevingstocht is voor jong en oud vanaf 8 jaar en duurt 1,5 tot 2 uur. Je gaat het hoogste duin van Nederland beklimmen en daarom is deze tocht minder geschikt voor mensen die slecht ter been zijn.
Ga mee met de Nachtwaker van Staatsbosbeheer. De wandeling start om 19:30 uur in Buitencentrum Schoorlse Duinen. Denk aan warme kleding en schoenen waarop je goed kan wandelen. De kosten zijn € 7,50 p.p. Online aanmelden op de website van Staatsbosbeheer.

Het Buitencentrum ligt aan de Oorsprongweg 1, net buiten het centrum van Schoorl. De toegang is gratis.
Openingstijden: Dagelijks geopend van 10:00 uur tot 17:00 uur. Betaald parkeren van 10:00-19:00 uur.vrijdag 22 januari

KeezenDEN OEVER - Vanavond om 20:30 uur is er keezen in de Wiron kantine. Iedereen kan meedoen!


Inschrijven bij Marieke Uijthof (06 8141 9540).
Vol = vol, dus wees er snel bij.
Deelname kost € 5,00 per persoon en er zijn leuke prijzen!

zaterdag 23 januari

Volle maanwandeling

Beleef de mystieke sfeer….

SCHOORL - Volle maan blijft een bijzonder natuurverschijnsel. Staatsbosbeheer maakt het mogelijk om die in de Schoorlse Duinen te beleven. Ga met de gids mee op pad voor een nachtelijke wandeling bij volle maan.

Samen dwaal je door de in stilte gehulde bossen en over door de maan verlichte duinen. Een onvergetelijk ervaring voor het hele gezin. Honden zijn niet toegestaan. We gaan het hoge duin beklimmen en is daardoor niet geschikt voor minder validen.
Deze 2 uur durende wandeling start om 19:30 uur bij Buitencentrum Schoorlse Duinen. Denk aan warme kleding en schoenen waarop je goed kan wandelen. De kosten zijn € 7,50 p.p. Aanmelden kan online via de website van Staatsbosbeheer.

Het Buitencentrum ligt aan de Oorsprongweg 1, net buiten het centrum van Schoorl. De toegang is gratis.
Openingstijden: Dagelijks geopend van 10:00 uur tot 17:00 uur. Betaald parkeren van 10:00-19:00 uur.zaterdag 23 januari

Klaverjassen
HARINGHUIZEN - Ook dit seizoen wordt er weer geklaverjast in het Dorpshuis `De Oude Stal`. Er worden per avond 3 potjes gespeeld en als je 4 of meer keer meespeelt doe je mee aan de competitie. Na afloop een verloting met mooie prijzen. Aanvang 20:00 uur.

Opgeven bij Emmy Does, vòòr vrijdag 19:00 uur, telefoon 0224-213619.
De data van de volgende klaverjasavonden zijn:
2O februari 19 maart 16 april


zondag 24 januari

Kerkdienst

HIPPOLYTUSHOEF - 9:30 uur: Ds. P. Crom uit Wijnjewoude in de Hippolytuskerk. Tevens bevestigen nieuwe kerkenraadsleden.zondag 24 januari

Winterwandeling

SCHOORL - Altijd gedacht dat de winter een doods jaargetijde is? De gids van Staatsbosbeheer laat u zien dat ook in dit koude stille jaargetijde genoeg te beleven valt buiten. We stappen stevig door om de kou te trotseren. Gezellig, zo’n winterwandeling voor het hele gezin in de Schoorlse Duinen! Na afloop staan bij Het Buitencentrum vuurkorven waar broodjes gebakken kunnen worden voor € 1,-.De winterwandeling begint om 11:00 uur en duurt ruim 2 uur. De kosten zijn € 6,- p.p. Aanmelden bij Buitencentrum Schoorlse Duinen, telefoon 072 509 3352.

Het Buitencentrum ligt aan de Oorsprongweg 1, net buiten het centrum van Schoorl. De toegang is gratis. Openingstijden: Dagelijks geopend van 10:00 uur tot 17:00 uur. Betaald parkeren van 10:00-19:00 uur.zondag 24 januari

Uilenballen pluizen

SCHOORL - Kinderen kunnen om 13:00 en 14:30 uur een uilenbal uitpluizen bij Buitencentrum Schoorlse Duinen van Staatsbosbeheer.

Dat roofvogels kleine dieren zoals muizen en vogeltjes met huid en haar opeten, wist jij vast al. Maar wist je ook, dat ze sommige delen niet kunnen verteren en dus uitbraken? Die braakballen kun je uitpluizen. Spannend om te doen en uilenballen zijn gelukkig niet zo vies als het klinkt. Met hulp van een Schoorlse Duinengids en een zoekkaart kom je erachter wat de uilen gegeten hebben. Na afloop plak je de botjes op een kaartje en dat neem je mee naar huis. Je bent van harte welkom op zondagmiddag 24 januari. De activiteit is geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar en de kosten zijn € 3,50 per deelnemer. Vooraf reserveren is noodzakelijk op telefoonnummer 072-5093352.

Het Buitencentrum ligt aan de Oorsprongweg 1, net buiten het centrum van Schoorl. De toegang is gratis.
Openingstijden: Dagelijks geopend van 10:00 uur tot 17:00 uur. Betaald parkeren van 10:00-19:00 uur.zondag 24 januari

Kroonconcert O'Branons
HIPPOLYTUSHOEF - O'Branons vertolkt Ierse volksmuziek in een Kroonconcert in de Hippolytuskerk.

O'Branons bedtasat uit Loes Bakker - Ierse dwarsfluit en whistles, Geert Titsing - fiddle, Titus Kraakman - zang, gitaar, Ierse bazouki, banjo en bohrán, Ger Cloosterman - accordeon, bodhrán en whistles, Lidewij de Vries - fiddle
Rasechte muzikanten, bezeten van de Ierse muziek en spelend van kerk tot kroeg, van theater tot huiskamer. Zij brengen muziek van heimwee tot verdriet, van hoop tot liefde, van ingetogen en luisterend tot meezingend en meeslepend. Uit het hoofd en met het hart. O'Branons maakt 'folk' voor iedereen! Geniet deze middag van het programma 'Erin Gra Mo Chroi' ( Ierland mijn grote liefde).Het concert begint om 15:30 uur.
Kaarten aan de ingang van de kerk of in de voorverkoop door overmaking van € 13,- per kaart, tot één week voor aanvang van het concert naar: SKAHippolytuskerk, Rabo 370354079.zondag 31 januari

Vlooienmarkt

WINKEL - Vandaag is er van 9:30 tot 16:00 uur een vlooienmarkt in de Niedorphal.zondag 31 januari

Kerkdienst

HIPPOLYTUSHOEF - 9:30 uur: hr. W. Greeuw uit Den Helder in de Hippolytuskerk.(ADVERTENTIE)
HIPPOLYTUSHOEF - Bello Computercursussen geeft tal van cursussen, zoals Windows, tekst verwerken, spreadsheet en database, zowel voor beginners als gevorderden.


De cursus Computergebruik voor starters is voor beginnende computergebruikers. De cursisten leren de eerste beginselen van het besturingsprogramma Windows, Internet & e-mail en tekstverwerken met Word. De kosten zijn € 289,35. Wie de eerste schreden op de digitale snelweg wil zetten of de mogelijkheden beter wil leren kennen kan in vier middagen of vijf avonden de fijne kneepjes leren. Deelname kost € 195,00. Voor de cursus is computerervaring niet noodzakelijk. De cursussen zijn inclusief cursusboek, koffie of thee en oefen-cd.
De lessen zijn in kleine groepen (maximaal 4 cursisten), desgewenst op de eigen laptop en er is dus alle aandacht voor de leerlingen. De cursussen worden op maandag- t/m woensdagmiddag of op maandag- t/m donderdagavond gegeven in de lesruimte aan de Zandkrogt 5 in Hippolytushoef of aan huis. Aanmeldingen en inlichtingen bij Bert Loos, tel.(0227)592010. Bij hem kunt U ook het volledige cursusprogramma aanvragen. Meer informatie kunt u vinden op Bello Computercursussen.dinsdag 2 februari
vrijdag 5 februari

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - De klaverjasclub organiseert een vrije klaverjasavond in café De Kasteleen, Nieuwstraat 26.

De klaverjasdrive begint om 19:30 uur. Deelname kost € 3,00.
Het inleggeld wordt besteed aan prijzen.
Deelnemers strijden ook mee in de competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten. Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.
De data van de volgende klaverjasavonden zijn:
19 februari 1 april
4 maart 15 april prijsuitreiking
18 maart


zaterdag 6 februari
donderdag 11 februari

Keezen

HARINGHUIZEN - Ook dit seizoen wordt er weer gekeezd in het Dorpshuis ‘De Oude Stal’. Doe je mee aan de competitie, dan kun je een wisselbeker winnen.

Er worden per avond 3 potjes gespeeld en als je 4 of meer keer meespeelt doe je mee aan de competitie. Na afloop een verloting met mooie prijzen bij voldoende belangstelling.
Aanvang 19:30 uur

Opgeven bij Emmy Does, vòòr dinsdag 19:00 uur, telefoonnummer 0224-213619.
De volgende keezavonden zijn op 10 maart en 7 april.vrijdag 12 en zaterdag 13 februari

Komedie Rits te ver

SLOOTDORP - Toneelvereniging Lely uit Slootdorp brengt de komedie Rits te ver van Jon van Eerd op de planken. Daarmee gaat de oudste toneelvereniging van de Wieringermeerpolder weer terug naar een genre dat het publiek enkele jaren geleden van de club gewend was: het wordt weer lachen, gieren, brullen.

De voorstelling vindt plaats in het kerkje van Slootdorp. Kaarten zijn te verkrijgen via de Lelyfoon, 0227-581912 (best bereikbaar tussen 17:00 en 19:00 uur) of via de Facebookpagina van de vereniging. De kaarten kosten € 10,- per stuk. Donateurs van de vereniging profiteren van een speciaal tarief à € 7,-.

Rits te ver
Het stuk ‘Rits te ver’ is een komedie welke zich afspeelt op Camping de Wielewaal waar eigenaar Harry zijn uiterste best doet om zich staande te houden in een wereld vol ritsen, trekhaken en haringen.Veeleisende gasten, een bekakte manipulerende buurvrouw en de dreigende sluiting door de gemeente maken dat Harry zich in alle mogelijke bochten moet wringen om de tent overeind te houden. Harry raakt verzeild in een hilarische draaikolk van problemen, verzinsels en misverstanden en wordt zo goed en zo kwaad als dat gaat bijgestaan door zijn dochter Lies en hun trouwe Chinese hulp Lang. Feit dat Lang de Nederlandse taal niet of nauwelijks lijkt te beheersen zorgt bijzondere wendingen in het verhaal. ‘Rits te ver’ staat onder regie van Arnold Hemmel uit Amsterdam, die samen met de leden van Toneelvereniging Lely zijn uiterste best doet om een stuk van niveau op de planken te brengen. Traditiegetrouw pakt de decorploeg uit met een mooi stukje decor en techniek, wat het geheel compleet maakt.

Toneelvereniging Lely
Toneelvereniging Lely is te volgen via de Facebookpagina van de vereniging. De vereniging staat altijd open voor nieuwe leden, zowel toneelspelers als mensen die het leuk vinden om te helpen bij de afdeling techniek. Lely staat bekend om het aansprekende toneel, maar ook om de perfect afgewerkte decors. Mensen die hier deel van uit willen maken zijn van harte welkom om op een van de repetitieavonden vrijblijvend eens langs te komen. Er wordt wekelijks gerepeteerd in het kerkje van Slootdorp, telkens op de maandagavond. Geïnteresseerden kunnen ook contact opnemen met de secretaresse van de vereniging: Tootje Boutkan, via t.v.lely@kpnmail.nl .zaterdag 13 februari

Bingo

HIPPOLYTUSHOEF - De Dörper Activiteiten Sociëteit (de D.A.S.) houdt een zaterdagavondbingo in Dorpshuis Hippolytushoef.

Volwassenen kunnen van 20:00 tot 22:30 uur bingo spelen in Dorpshuis Hippolytushoef aan de Kerkhofsteeg om mooie (geld)prijzen. Bij meer dan 40 of 60 deelnemers worden de geldprijzen verhoogd.
Deelnemers kunnen zich helemaal op de bingo concentreren, want in de zaal is bediening. Niemand hoeft dus op een droogje te zitten.
De volgende bingo is op 16 april.
Voor meer informatie kunt u terecht op de website van het Dorpshuis: www.dorpshuis-hippolytushoef.nl of via de mail: dassecret@quicknet.nl.vrijdag 19 februari

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - De klaverjasclub organiseert een vrije klaverjasavond in café De Kasteleen, Nieuwstraat 26.

De klaverjasdrive begint om 19:30 uur. Deelname kost € 3,00.
Het inleggeld wordt besteed aan prijzen.
Deelnemers strijden ook mee in de competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten. Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.
De data van de volgende klaverjasavonden zijn:
4 maart 1 april
18 maart 15 april prijsuitreiking


zaterdag 20 februari

vrijdag 19 en zaterdag 20 februari

Komedie Rits te ver

WIERINGERWERF - Toneelvereniging Lely uit Slootdorp brengt de komedie Rits te ver van Jon van Eerd op de planken. Daarmee gaat de oudste toneelvereniging van de Wieringermeerpolder weer terug naar een genre dat het publiek enkele jaren geleden van de club gewend was: het wordt weer lachen, gieren, brullen.

De voorstelling vindt plaats in de Cultuurschuur. Kaarten zijn te verkrijgen via de Lelyfoon, 0227-581912 (best bereikbaar tussen 17:00 en 19:00 uur) of via de Facebookpagina van de vereniging. De kaarten kosten € 10,- per stuk. Donateurs van de vereniging profiteren van een speciaal tarief à € 7,-.

Rits te ver
Het stuk ‘Rits te ver’ is een komedie welke zich afspeelt op Camping de Wielewaal waar eigenaar Harry zijn uiterste best doet om zich staande te houden in een wereld vol ritsen, trekhaken en haringen.Veeleisende gasten, een bekakte manipulerende buurvrouw en de dreigende sluiting door de gemeente maken dat Harry zich in alle mogelijke bochten moet wringen om de tent overeind te houden. Harry raakt verzeild in een hilarische draaikolk van problemen, verzinsels en misverstanden en wordt zo goed en zo kwaad als dat gaat bijgestaan door zijn dochter Lies en hun trouwe Chinese hulp Lang. Feit dat Lang de Nederlandse taal niet of nauwelijks lijkt te beheersen zorgt bijzondere wendingen in het verhaal. ‘Rits te ver’ staat onder regie van Arnold Hemmel uit Amsterdam, die samen met de leden van Toneelvereniging Lely zijn uiterste best doet om een stuk van niveau op de planken te brengen. Traditiegetrouw pakt de decorploeg uit met een mooi stukje decor en techniek, wat het geheel compleet maakt.

Toneelvereniging Lely
Toneelvereniging Lely is te volgen via de Facebookpagina van de vereniging. De vereniging staat altijd open voor nieuwe leden, zowel toneelspelers als mensen die het leuk vinden om te helpen bij de afdeling techniek. Lely staat bekend om het aansprekende toneel, maar ook om de perfect afgewerkte decors. Mensen die hier deel van uit willen maken zijn van harte welkom om op een van de repetitieavonden vrijblijvend eens langs te komen. Er wordt wekelijks gerepeteerd in het kerkje van Slootdorp, telkens op de maandagavond. Geïnteresseerden kunnen ook contact opnemen met de secretaresse van de vereniging: Tootje Boutkan, via t.v.lely@kpnmail.nl .zaterdag 20 februari

Klaverjassen

HARINGHUIZEN - Ook dit seizoen wordt er weer geklaverjast in het Dorpshuis `De Oude Stal`. Er worden per avond 3 potjes gespeeld en als je 4 of meer keer meespeelt doe je mee aan de competitie. Na afloop een verloting met mooie prijzen. Aanvang 20:00 uur.

Opgeven bij Emmy Does, vòòr vrijdag 19:00 uur, telefoon 0224-213619
De data van de volgende klaverjasavonden zijn 19 maart en 16 april.zondag 28 februari

Vlooienmarkt

HIPPOLYTUSHOEF - Vandaag is er van 9:30 tot 16:00 uur een vlooienmarkt in Sporthal Wieringen.zondag 28 februari

Kroonconcert Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet

HIPPOLYTUSHOEF - Het Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet geeft een Kroonconcert in de Hippolytuskerk.

Het Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet bestaat uit Lieke van den Beuken - es klarinet, Bart de Kater - klarinet/bassethorn, Jesse Faber - klarinet/bassethorn en Hilde Kaizer - basklarinet

Het jonge kwartet behoort tot de nieuwe generatie veelzijdige klassieke musici. Naast optredens in Nederland zijn zij ook internationaal actief. Ze maakten tournees naar landen met een bijzondere muziekcultuur. De opgesnoven invloeden zijn terug te horen in hun gevarieerde programma's. Ook deze middag nemen zij u mee 'On tour' door o.a. Bulgarije, Portugal. Egypte en Spanje.Het concert begint om 15:30 uur.
Kaarten aan de ingang van de kerk of in de voorverkoop door overmaking van € 13,- per kaart, tot één week voor aanvang van het concert naar: SKAHippolytuskerk, Rabo 370354079.


vrijdag 4 maart

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - De klaverjasclub organiseert een vrije klaverjasavond in café De Kasteleen, Nieuwstraat 26.

De klaverjasdrive begint om 19:30 uur. Deelname kost € 3,00.
Het inleggeld wordt besteed aan prijzen.
Deelnemers strijden ook mee in de competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten. Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.
De data van de volgende klaverjasavonden zijn:
18 maart 1 april 15 april prijsuitreiking


donderdag 10 maart

Keezen

HARINGHUIZEN - Ook dit seizoen wordt er weer gekeezd in het Dorpshuis ‘De Oude Stal’. Doe je mee aan de competitie, dan kun je een wisselbeker winnen.

Er worden per avond 3 potjes gespeeld en als je 4 of meer keer meespeelt doe je mee aan de competitie. Na afloop een verloting met mooie prijzen bij voldoende belangstelling.
Aanvang 19:30 uur

Opgeven bij Emmy Does, vòòr dinsdag 19:00 uur, telefoonnummer 0224-213619.
De laatste keezavond is op 7 april.zaterdag 12 maart

Bingo

HIPPOLYTUSHOEF - De Dörper Activiteiten Sociëteit (de D.A.S.) houdt een zaterdagavondbingo in Dorpshuis Hippolytushoef.

Volwassenen kunnen van 20:00 tot 22:30 uur bingo spelen in Dorpshuis Hippolytushoef aan de Kerkhofsteeg om mooie (geld)prijzen. Bij meer dan 40 of 60 deelnemers worden de geldprijzen verhoogd.
Deelnemers kunnen zich helemaal op de bingo concentreren, want in de zaal is bediening. Niemand hoeft dus op een droogje te zitten.
De volgende bingoavonden zijn op 16 april en 7 mei.
Voor meer informatie kunt u terecht op de website van het Dorpshuis: www.dorpshuis-hippolytushoef.nl of via de mail: dassecret@quicknet.nl.vrijdag 18 maart

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - De klaverjasclub organiseert een vrije klaverjasavond in café De Kasteleen, Nieuwstraat 26.

De klaverjasdrive begint om 19:30 uur. Deelname kost € 3,00.
Het inleggeld wordt besteed aan prijzen.
Deelnemers strijden ook mee in de competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten. Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.
De data van de volgende klaverjasavonden zijn:
1 april 15 april prijsuitreiking


zaterdag 19 maart

zaterdag 19 maart

Klaverjassen

HARINGHUIZEN - Ook dit seizoen wordt er weer geklaverjast in het Dorpshuis `De Oude Stal`. Er worden per avond 3 potjes gespeeld en als je 4 of meer keer meespeelt doe je mee aan de competitie. Na afloop een verloting met mooie prijzen. Aanvang 20:00 uur.

Opgeven bij Emmy Does, vòòr vrijdag 19:00 uur, telefoon 0224-213619

De laatste klaverjasavond is op 16 april.zondag 27 maart

Kroonconcert EnAccord Strijkkwartet

HIPPOLYTUSHOEF - Het EnAccord Strijkkwartet geeft een Kroonconcert in de Hippolytuskerk.

Het EnAccord Strijkkwartet bestaat uit Ilka van der Plas - viool, Helena Druwé - viool, Rosalinde Kluck - altviool en Maike Reisener - cello

Het strijkkwartet bundelt in zijn spel energieke overtuigingskracht, hoge technische kwaliteit en een grote muzikale beleving. Het kwartet sleept het publiek mee door dynamische en expressieve vertolkingen van prachtige meesterwerken uit het strijkkwartgenre. Met oog voor details en de partituur, uitgebalanceerde samenklank en levendige interactie. Hun programma bevat klassiekers van Franz Schubert, Erwin Schulhoff en Ludwig van Beethoven.Het concert begint om 15:30 uur.
Kaarten aan de ingang van de kerk of in de voorverkoop door overmaking van € 13,- per kaart, tot één week voor aanvang van het concert naar: SKAHippolytuskerk, Rabo 370354079.vrijdag 1 april

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - De klaverjasclub organiseert een vrije klaverjasavond in café De Kasteleen, Nieuwstraat 26.

De klaverjasdrive begint om 19:30 uur. Deelname kost € 3,00.
Het inleggeld wordt besteed aan prijzen.
Deelnemers strijden ook mee in de competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten. Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.

De datum van de laatste klaverjasavond is 15 april. Dan is ook de prijsuitreiking.zondag 3 april

Vlooienmarkt

WINKEL - Vandaag is er van 9:30 tot 16:00 uur een vlooienmarkt in de Niedorphal.donderdag 7 aprilKeezen

HARINGHUIZEN - Ook dit seizoen wordt er weer gekeezd in het Dorpshuis ‘De Oude Stal’. Doe je mee aan de competitie, dan kun je een wisselbeker winnen.

Er worden per avond 3 potjes gespeeld en als je 4 of meer keer meespeelt doe je mee aan de competitie. Na afloop een verloting met mooie prijzen bij voldoende belangstelling.
Aanvang 19:30 uur

Opgeven bij Emmy Does, vòòr dinsdag 19:00 uur, telefoonnummer 0224-213619.vrijdag 15 april

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - De klaverjasclub organiseert een vrije klaverjasavond in café De Kasteleen, Nieuwstraat 26.

De klaverjasdrive begint om 19:30 uur. Deelname kost € 3,00.
Het inleggeld wordt besteed aan prijzen.

Vanavond is ook de prijsuitreiking van de competitie.zaterdag 16 april

Bingo

HIPPOLYTUSHOEF - De Dörper Activiteiten Sociëteit (de D.A.S.) houdt een zaterdagavondbingo in Dorpshuis Hippolytushoef.

Volwassenen kunnen van 20:00 tot 22:30 uur bingo spelen in Dorpshuis Hippolytushoef aan de Kerkhofsteeg om mooie (geld)prijzen. Bij meer dan 40 of 60 deelnemers worden de geldprijzen verhoogd.
Deelnemers kunnen zich helemaal op de bingo concentreren, want in de zaal is bediening. Niemand hoeft dus op een droogje te zitten.
De volgende bingoavond is op 7 mei.
Voor meer informatie kunt u terecht op de website van het Dorpshuis: www.dorpshuis-hippolytushoef.nl of via de mail: dassecret@quicknet.nl.zaterdag 16 april

Klaverjassen

HARINGHUIZEN - Ook dit seizoen wordt er weer geklaverjast in het Dorpshuis `De Oude Stal`. Er worden per avond 3 potjes gespeeld en als je 4 of meer keer meespeelt doe je mee aan de competitie. Na afloop een verloting met mooie prijzen. Aanvang 20:00 uur.

Opgeven bij Emmy Does, vòòr vrijdag 19:00 uur, telefoon 0224-213619.zaterdag 23 april

zaterdag 7 mei

Bingo

HIPPOLYTUSHOEF - De Dörper Activiteiten Sociëteit (de D.A.S.) houdt een zaterdagavondbingo in Dorpshuis Hippolytushoef.

Volwassenen kunnen van 20:00 tot 22:30 uur bingo spelen in Dorpshuis Hippolytushoef aan de Kerkhofsteeg om mooie (geld)prijzen. Bij meer dan 40 of 60 deelnemers worden de geldprijzen verhoogd.
Deelnemers kunnen zich helemaal op de bingo concentreren, want in de zaal is bediening. Niemand hoeft dus op een droogje te zitten.
Voor meer informatie kunt u terecht op de website van het Dorpshuis: www.dorpshuis-hippolytushoef.nl of via de mail: dassecret@quicknet.nl.Kijk ook eens HIER voor tips op Wieringen!
(advertentie)
Actueel...
01-06-2020 Kay vindt mensen erg spannend
01-06-2020 Koop een T-shirt, per verkocht item gaat er een tientje naar de restauratie
01-06-2020 Stamineeke vanaf 1 juni weer open
31-05-2020 Wandelaars en fietsers bij Vatrop opgelet!
31-05-2020 Binnenvaartschip in problemen
31-05-2020 Lepelaars op Wieringen
31-05-2020 Foto van het weekend
30-05-2020 Live muziek terras café Waddenzee
30-05-2020 Fietsersbond niet tevreden over uitleg gemeente
30-05-2020 Patrijsparadijs op Wieringen
30-05-2020 Nooit meer frustratie van verkeerde prijzen tijdens het prijs-vergelijken
30-05-2020 Wieringer Eilandmuseum kan mede door Microsoft weer open
30-05-2020 Tante Pietje regelt zelf het terras wel, daar hoeft u niet bij te helpen
29-05-2020 Wie goed doet goed ontmoet
29-05-2020 Meedoen dankzij Microsoft
29-05-2020 Café Tante Pietje gaat niet open per 1 juni
29-05-2020 Het Zuiderzeemuseum gaat weer open
29-05-2020 Nationale Balkon Beweegdag
29-05-2020 Arie Keppler Prijs 2020 van start
29-05-2020 Wieringer Vrouwen verrassen hun leden
29-05-2020 Knuffelwand maakt fysiek contact mogelijk
29-05-2020 Aanbiedingen van onze adverteerders in Hollands Kroon
29-05-2020 Aanbiedingen en nieuws van onze adverteerders
29-05-2020 Helpt elkander en blijf gezond
29-05-2020 Baggermolen Stoommachinemuseum uit water getakeld
29-05-2020 Cortenstalen strijkmolen langs Molenkolk
29-05-2020 Cultuurplatform steunt 'Cultuur in Actie'
29-05-2020 Groen licht voor bouw brede scholen
29-05-2020 Kerknieuws
29-05-2020 CV Wieringermeer coronaproof door gift Microsoft
(advertentie)
Occasions
Toyota Auris TS 1.8 Hybrid Lease Pro
€ 15.445,-

Toyota Yaris 1.3 VVTi Luna inclusief afleverkosten
€ 3.995,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Max het model - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...