Wieringse wint columnwedstrijd
Uitgegeven op 21-12-2015 om 14:24  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Odile Schmidt-Nouhan heeft zaterdag de eerste prijs gewonnen bij een landelijke columnwedstrijd met de column ‘Afstand is barmhartig’. Ze werd door de juryleden Thomas Verbogt (schrijver) en Ziggy Klazes (journaliste) unaniem gekozen. De inzendingen waren van hoog niveau, aldus de jury.

Dit jaar viel Odile eerder in de prijzen bij het lustrum van de Egmonder- en Bergermeerpolders en bij de wedstrijd ‘Waanzin in Haarlem’ van Haarlems Dagblad.
,,Mijn geheim is vooral veel schrijven en lezen. Iedereen die oefent gaat vooruit’’, zegt ze.

Het dameskledingmerk OSKA schreef voor de derde keer een columnwedstrijd uit. Ze willen zich als modehuis aan de Amsterdamse grachtengordel en in andere steden graag profileren: ,,Onze klanten hebben een sterke persoonlijkheid en een zeer authentieke stijl en houden van lezen en schrijven waardoor een columnwedstrijd bijzonder leeft onder onze klanten.’’ Iedere klant krijgt de wedstrijdbundel als presentje aangeboden bij een aankoop in alle vestigingen in het land.

Het thema was reizen en de schrijfster koos voor een treinreis naar het ziekenhuis. Reizen hoeft niet altijd spectaculair te zijn. Observatie is kijken naar wat er buiten en binnenin je gebeurt. In de trein heb je daar alle gelegenheid toe. In het juryrapport stond dat ze schreef zoals Tjechov vindt dat het goed is en dat het verhaal een prettig zacht ritme heeft, als een verplaatsing.
(advertentie)
Gezellig tot in de late uurtjes!
(advertentie)
Occasions
Toyota Yaris 1.5 Hybrid Aspiration
€ 13.245,-

Toyota Auris TS 1.8 Hybrid Lease Pro
€ 15.445,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Molen Den Oever - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...