Maedilon-VZV met de hakken over de sloot
Uitgegeven op 20-12-2015 om 22:10  |  link  |  bewaar  |  print

’T VELD - De laatste wedstrijd voor het kerstreces tegen Bevo in het verre Panningen zijn de meiden van trainer/coach Betty Plasmeyer met de schrik vrijgekomen. Eindstand 23-24, een benauwde overwinning voor Maedilon.

VZV begon slecht aan de wedstrijd. De ballen kwamen nauwelijks aan en de controle over de bal was bijzonder matig. Er werd nog wel een 1-3 voorsprong genomen in die matige beginfase, maar in een mum van tijd had Bevo die achterstand omgebogen in een 6-4 voorsprong. De eerst time out was dan ook voor VZV. Er werd niet scherp gespeeld en het leek of de speelsters al met de finale van het Nederlands team bezig waren. De knop moest om als VZV de wedstrijd wilde winnen en niet nog eens tegen een nederlaag aan zouden lopen.
Een speelster van Bevo moest na een overtreding voor twee minuten naar de kant. Hier maakte VZV dankbaar gebruik van en scoorde viermaal achter elkaar. Zo werd de achterstand omgezet in een 8-4 voorsprong.
Ook kreeg VZV in deze overigens sportieve wedstrijd een straf toebedeeld. Dymphie Keesom moest twee minuten naar de kant, waarna Bevo drie keer scoorde in die twee minuten 9-8.
Bevo liep in de slotfase van de eerste helft zelfs uit naar een 12-9 voorsprong. In de slotminuten scoorde Selina Bruin nog twee mooie doelpunten en werd de stand nog net gelijk getrokken. Ruststand 12-12.

Dymphie Keesom

Er moest uit een ander vaatje getapt worden wilde VZV deze wedstrijd met beide punten naar 't Veld terug gaan. De peptalk van Betty tijdens de pauze leek te werken. VZV liep uit naar 13-16, maar Bevo liet zich niet opzij zetten en kwam bij de stand 18-18 weer langszij.
VZV pakte de draad weer op. Lotte Houtenbos scoorde op de voor haar bekende wijze uit de rechterhoek, waarna Maud Kruijer met een hard prima geplaats schot de voorsprong vergrootte, 20-18. Albertine Abube scoorde ook een fraaie treffer. De wedstrijd leek beslist in het voordeel van Maedilon/VZV.
De Limburgse ploeg van trainer/coach Osvaldo Gomes gaf zich nog niet gewonnen en zette nog eens alles op alles. Het scoorde wederom vier maal achter elkaar, stand 22-21.
Britt Stegers, die de hele wedstrijd hard werd aangepakt, scoorde de gelijkmaker, waarna Linsey Perre Maedilon/VZV weer op voorsprong zette. Een overwinning was echter nog lang niet zeker.
In de slotfase had keepertrainster Martine Raams Monique de Wit op doel geposteerd, die met enkele fabuleuze reddingen Bevo van het scoren af wist te houden.
Selina Bruin scoorde in de laatst minuut de winnende treffer en zo werd op de valreep met één punt verschil gewonnen.

Het was kantje boord, maar gelukkig viel het dubbeltje nu eens de goede kant op. Eerder in het seizoen waren zulke wedstrijden jammerlijk net aan verloren gegaan.
Eindstand 23-24, een benauwde overwinning voor Maedilon, dat na de jaarwisseling op 9 januari koploper Boorhave in 't Zijveld op bezoek krijgt.

Doelpunten: Lotte Houtenbos 4, Linsey Perre 3, Joyce Hillen 3, Maud Kruijer 3, Dymphie Keesom 3, Selina Bruin 3, Albertine Abube 2, Kim Jimmink 2, Britt Stegers 1