Jaaroverzicht Wieringernieuws, maart
Uitgegeven op 23-12-2015 om 11:10  |  link  |  bewaar  |  print

WIERINGEN - Opmerkelijk in het nieuws in 2015, nu de maand maart. Begin maart het vreselijke nieuws dat een geliefde kastelein is overleden.


Cees de Boer overleden


DEN OEVER - In het ziekenhuis is op zaterdag 28 februari na een kortstondig ziekbed op 74 jarige leeftijd Cees de Boer overleden.


Foto overgenomen www.zeeuwse-navy-seals.com , klik hier voor meer foto's.

Cees de Boer was, samen met zijn vrouw Janny, voordat Bob café Tante Pietje overnam jarenlang het gezicht van café Tante Pietje. Met het overlijden van Cees nemen wij afscheid van een zeer integer mens. Zoals Cees was er geen tweede. Wij wensen Janny en de familie veel sterkte om dit grote verlies te verwerken.


Volle bak bij Bingo voor Madelief

HIPPOLYTUSHOEF - Zaterdagavond zat de Parkzaal van de Harmonie bomvol met deelnemers voor de Bingo voor Madelief. Madelief heeft kanker en de kans is aanwezig dat zij een behandeling moet ondergaan in Amerika welke niet geheel vergoed wordt door de verzekering. Dit betekent dat haar ouders de verblijfskosten zelf moeten betalen, Madelief komt wel in aanmerking voor een behandeling mocht dat zover komen. Mocht de behandeling niet nodig zijn, dan gaat de opbrengst sowieso naar een goed doel gerelateerd aan deze ziekte, de stichting zal hoe dan ook blijven bestaan. De Bingo avond heeft meer dan 5000 Euro opgeleverd, de organisatie vindt dit een geweldig succes.




John van Mook maakte voor Wieringernieuws een aantal foto's. De avond was een groot succes, er is ruim vijfduizend Euro binnengehaald. Binnenkort wordt er een fietstocht naar Makkum georganiseerd, later meer over deze rit op Wieringernieuws.


Brandweer halen poes van het dak met water

HIPPOLYTUSHOEF - Poes van dak gespoten gered.


De poes zocht het hoogste punt op!

De actie trok veel bekijks. Maar wat zien wij daar op de achtergrond? Waterslangen....?! Het verhaal hieronder vertelt niet hoe de kat van het dak is gehaald.

Dierenambulance: 'Super samenwerking Dierenambulance Den Helder-Hollands Kroon en Brandweer West-Wieringen. Vanmorgen kreeg de Dierenambulance van Hollands Kroon Noord een melding dat er een kat op het dak zat van een woning aan de Hendsweel in Hippolytushoef. Aan het einde van de middag werd er besloten tot actie over te gaan omdat de kat nog steeds op het dak verbleef. De Dierenambulance heeft contact opgenomen met de Brandweer en dankzij de Brandweer van West-Wieringen staat de kat weer veilig met 4 pootjes op de grond en is zijn baasje ontzettend blij'.

Let op, hier volgen 'schokkende' leuke beelden:


Juist, het water is aangekoppeld.....

....en op deze foto is duidelijk te zien dat de muur en het dak nat is! Is de kat er afgespoten? Als een lezer hier een filmpje van heeft krijgt hij of zij een taart als wij deze beelden exclusief op Wieringernieuws mogen plaatsen. De taart is voor de EERSTE die reageert!

Inmiddels heeft de redactie een reactie van de brandweer ontvangen. De kat is vakkundig en beheerst 'begeleid met H2O' naar beneden gehaald, de poes is daarbij ontzien. De onfortuinlijke geveltoerist poes is inmiddels weer opgedroogd.



Zeegras ontdekt bij Den Oever

DEN OEVER - Het Koninklijk Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee (NIOZ) kwam vandaag met dit bijzondere bericht naar buiten. Het NIOZ kwam het zeegras per toeval tegen. In eerste instantie waren onderzoekers bezig met onderzoek naar wildslakjes, toen ze stuitten op een wortelstok van het zeegras.

Lees verder...


Kooibos vordert gestaag

HIPPOLYTUSHOEF - Met het tevoorschijn halen van het schelpenpad is weer een grote stap gezet naar de voltooiing van het Kooibos in Hippolytushoef.


De laatste weken is er bij weer en wind gewerkt aan het opknappen van het kooibos. Vele meters takken zijn er weggewerkt in mooie houtrillen die al snel werden bevolkt door heggemussen en roodborsten. Vele bramen zijn er verhakseld en Ook het hek begint vorm te krijgen.





Nog een paar dagen hard werken aan het hekwerk en het opruimen van het snoeien en dan kan het schelpenpad opgeknapt worden. Nog een heel klusje, maar vele handen maken licht werk. Iedereen is welkom om te komen helpen. De werkdagen zijn nog in april op zaterdag van 10:00 – 15:00 uur.
Voor meer informatie zie de Facebook-groep: Wie helpt het Kooibos in Hippolytushoef ???


10 jaar viscentre 't Wad

DEN OEVER - Viscentre 't Wad bestaat 10 jaar. Dit wordt een week lang gevierd met een heerlijke aanbieding.



Viscentre 't Wad is tien jaar geleden geopend. Het was een logisch vervolg op de visgroothandel van Aart Schouten en Ronald Boersen. Patrick Kort is het gezicht van de zaak. Patrick runt de dagelijkse gang van zaken. Sinds kort heeft Kort een rechterhand in vaste dienst; Lorenzo van den Bosch. Lorenzo (Wieringers kennen hem ook wel als de zingende slager!) heeft zijn sporen verdiend in het slagersvak, maar nu heeft hij zijn draai in de viswereld gevonden.

't Wad is zeven dagen per week geopend tot zeven uur 's avonds. Volgens Aart Schouten is langer open blijven 's avonds geen optie vanwege de arbeidstijden regelgeving in ons land. Bovendien werkt 't Wad met veel oproepkrachten die vaak de volgende dag naar school moeten. Gelukkig weten inmiddels vrijwel alle vaste gasten dit en schuift men op tijd aan. In totaal zijn er vijf medewerkers in vaste dienst aangevuld met zo'n vijftien oproepkrachten. Het personeel komt voornamelijk van Wieringen en een paar komen er uit de Wieringermeer. Dat 't Wad haar bestaansrecht bewezen heeft mag duidelijk zijn. De zaak zit 's avonds vrijwel altijd vol. De gasten komen uit het hele land naar Den Oever om een visje te eten en/of mee te nemen. Door de grote drukte en de afslag op loopafstand is de vis dan ook altijd gegarandeerd vers. 'Beter is er niet te krijgen'. Dit vertaald zich in bijvoorbeeld de manier hoe ieder jaar de 'Hollandse Nieuwe' haring wordt ingekocht. Eerst wordt wat er op de markt komt geproefd en gekeurd, hierna bepalen de mensen van 't Wad waar de keuze op valt. De haring is dan ook altijd van topkwaliteit. Ook de patat is altijd vers, deze wordt zelf gesneden, waar zie je dat nog!
'T WAD TIEN JAAR
Grote bak Kibbeling plus saus
€ 3.50
Plate Kibbeling, frites, sla
€ 10,00
geldig van 27 maart t/m 3 april



Naast de vishandel en het restaurant verzorgt 't wad ook luxe visschotels en catering op lokatie. Wilt u iemand een smakelijk kado willen geven, denk dan eens aan kadobon van 't wad, de prijs kunt u zelf bepalen.


Verse vis onder het ijs. Iedere ochtend wordt de vitrine gevuld met dagverse vis.


Coupure dicht tijdens voorjaarstorm

WIERINGEN - De noordwesterstorm die vandaag en morgen over ons land zal razen, is voor Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier geen reden tot zorg. De storm zal gepaard gaan met hogere waterstanden. Natuurlijk blijft HHNK waakzaam.

Het KNMI heeft voor vandaag code geel (gevaarlijk weer, windstoten, hoog water) voor de kustprovincies afgegeven. Op de Wadden (Texel) en in Friesland en Groningen geldt code oranje. Voor de Nederlandse kusten wordt met name vanaf vanmiddag bij vloed extra hoog water voorspeld. De wind draait van west naar noordwest en wakkert aan. Sterke wind pal op de kust, kan leiden tot stormvloed - de combinatie van storm en vloed.

Draaiboeken
Het hoogste water wordt vooralsnog vanavond tegen 19.00 uur verwacht. Bij Den Helder zal het water dan +2,00 N.A.P. naderen. Dit is de verwachting van vanochtend 9.00 uur, maar dit kan de komende uren nog bijgesteld worden. Bij een peil bij Den Helder van +1,90 N.A.P. pakt het hoogheemraadschap de draaiboeken van de plank. Een aantal mensen is dan vrijgemaakt van dagelijks werk en zal zich richten op maatregelen tegen het naderende hoogwater.

Maatregelen
Langs onze gehele kust zullen regelmatig inspecties worden gedaan. Bij Den Oever wordt een peil van +2,50 N.A.P. verwacht. Dit betekent dat de kade van de buitenhaven zal onderlopen. Om te voorkomen dat het water het dorp inloopt of –waait, sluit HHNK vandaag rond 15.00 uur de coupure. De coupure is de verbinding door de dijk tussen dorp en buitenhaven.


De coupure in Den Oever is gesloten

Peter Hijlkema stuurde de volgende foto's:















Foto's Peter Hijlkema.

Bij de werkzaamheden voor de Hondsbossche Zeewering wordt het materiaal vastgezet of hogerop verplaatst, de zandtransportbuis verankerd, gaan de sleephopperzuigers 'naar binnen' en wordt het werk stilgelegd. Ook zijn er bij voorbaat al antistuifmaatregelen genomen door verteerbaar papierpulp op het nieuwe zand te spuiten.
Op Texel gaat vanmiddag bij De Cocksdorp de buitendijks gelegen Weg naar de Volharding dicht, vanwege wateroverlast op de weg. Ook worden de stormschuiven van een aantal gemalen (die een open verbinding met de Waddenzee vormen) gesloten. De gemeente neemt de benodigde maatregel rond de haven van Oudeschild. Deze ligt buitendijks en het water zal de kade op komen.

Positief
Naast overlast, brengt een storm ook altijd iets goeds: de vloed voert overal langs de kust nieuw zand aan. Dit blijft op het strand achter en waait richting de duinen. Het helmgras en de rietschermen houden het zand vast, waardoor de duinen kunnen groeien. Duinen zijn de mooiste natuurlijke bescherming tegen de zee.


Kooibos werk vernield, dit is GEEN 1 april mop!

HIPPOLYTUSHOEF - Misselijkmakend bericht gelezen op Facebook. Werk van veel vrijwilligers ruw vernield door ????


Al een aantal weken wordt er door een grote groep Wieringers veel werk verzet in het Kooibos. Een stelletje idioten aantal (?) lieden vonden het nodig om het werk te vernielen. De foto's zeggen meer dan woorden. In 1 woord SCHANDE!

Nieuwe palen in het water gegooid....






Uiteraard willen de hardwerkende vrijwilligers graag weten wie hier achter zit en waarom? Dit heeft ook de aandacht van de Gemeente en de Politie. Tips over de dader(s) zijn dan ook van harte welkom.


(advertentie)
Actueel...
20-04-2024 Match Bloemendagen en Doet & Ontmoet Waarland
20-04-2024 Programma en uitslagen z.v.v. Succes
20-04-2024 Uitslagen Skuuf An
19-04-2024 Stoommachinemuseum meimaand onder stoom
19-04-2024 Inschrijving tijdelijke spoedzoekerswoningen aan de Hoornseweg in Middenmeer
19-04-2024 Cryptobezit kinderen kan gevolgen hebben voor de belastingaangifte van het kind of zijn ouders
19-04-2024 Bloemendagen app
19-04-2024 Programma en uitslagen v.v. Wiron
19-04-2024 Programma en uitslagen v.v. Succes
19-04-2024 Overleden de heer Dikken
19-04-2024 Kerknieuws
19-04-2024 Foto van het weekend
18-04-2024 Hollands Kroon heeft nu ook een kinderburgemeester
18-04-2024 Bloemendagen Anna Paulowna 20 tot en met 24 april
18-04-2024 Informatieavond mogelijke opvang asielzoekers Wieringerwerf
18-04-2024 Kazemattenmuseum doet mee aan het Verdedigingserfgoed weekend
18-04-2024 Still Be Loved
18-04-2024 Hippo Feesten 2024
18-04-2024 Koningsdag 2024
17-04-2024 Tussen Kunst en Kidz, hét creatieve doe-evenement in de meivakantie
17-04-2024 Stichting TechValley en Rabobank versterken samen de maakindustrie in Noord-Holland
17-04-2024 Brunel Solar Team bezocht Wiringherlant
17-04-2024 Cursistenexpositie in De Keesschuur
17-04-2024 Schildercursus in de Cultuurschuur
17-04-2024 Vragen aan het gemeentebestuur van Hollands Kroon
17-04-2024 Zondag 21 april open dag bij Boel-Skik’92
17-04-2024 Petra zingt op Koningsdag bij café Waddenzee
17-04-2024 28 april lezing in de Cultuurschuur
17-04-2024 Wieringse ook dit jaar met gedicht in Poldertuin
17-04-2024 Rondje om
(advertentie)
Reparatiebedrijf Weijers - Beeld en geluid
Occasions
Toyota Corolla Cross 2.0 High Power Hybrid Team D full options
€ 45.250,-

Toyota Verso 1.8 VVTi Dynamic
€ 7.445,-

Algemeen nieuws: