Wimpy: het is me er één
Uitgegeven op 14-12-2015 om 21:40  |  link  |  bewaar  |  print

DEN HELDER - Wimpy is een leuk hondje! Een Jack Russel Terrier, laag op de pootjes, een reu met geboortedatum: 17-10-2005. Het hondje is als pup in huis gekomen, puppycursus gevolgd, helemaal leuk. In 10 jaar tijd kan er veel in een mensenleven gebeuren, door privé omstandigheden heeft hij een tijdje bij andere mensen gewoond. De laatste tijd weer bij zijn baasje, helaas ging het niet goed met het andere hondje in huis, eveneens een Jack Russel reutje.

Gescheiden houden met alle spanningen van dien is geen echte oplossing voor de lange termijn. Herplaatsing betekende ook kiezen voor het geluk van Wimpy, hoe moeilijk ook.
Het is een vrolijk, actief manneke. Achter een balletje aanrennen en terugbrengen gaat super. Laat geen knuffelspeelgoed of tennisballetjes samen met Wimpy want hij ziet het als zijn opdracht om ze te slopen. Verder blijft uw huisraad heel, ook als hij een poosje alleen thuis moet zijn. Eten is een andere hobby, de koekjestrommel op hond-hoogte laten staan is minder handig. Soms, als Wimpy heel erg blij en opgewonden is springt hij tegen je op en wil hij kleding of de riem vastpakken. Even rustig een zit vragen, dat belonen en alles is in orde. Hij kent de basiscommando’s zoals kom hier en zit.
Samen met jonge kinderen is een minder goede match, hij is het niet echt gewend en al die drukte veroorzaakt bij hem ook druk gedrag. Buiten gaat hij prima met andere honden, hij heeft meer oog voor het baasje (met een balletje), in huis liever niet met een andere reu. Of hij samen kan met katten is nog in nevelen gehuld…
Hier en daar heeft hij de neiging om een beetje drammerig uit de hoek te komen: ‘kom hier met dat koekje, ik wil dat koekje, geef dat koekje!!’ Wordt er niet op zijn eisen in gegaan, nou ja, dan gaat hij braaf meewerken maar het is goed om alert te zijn. Ach, het blijft natuurlijk wel een terriër, gewoon een eigen karakter.
Bij afstand bleek zijn gebitje een schoonmaakbeurtje nodig te hebben. Nu heeft hij nog zijn voortandjes en hoektanden en precies 3 kiezen. Na een paar dagen antibiotica en pijnstilling kauwt Wimpy stoer weer een koekje weg, helemaal goed. Bij de dierenarts bleek ook een hartruis waarvoor medicatie noodzakelijk is, 2x daags 1,5 tablet Vetmedin. Het doet aan zijn levensvreugde niets af en we gaan er dan ook vanuit dat hij nog heel lang vrolijk aanwezig mag zijn. Alleen liever niet in het asiel, een eigen warm mandje is veel leuker.

Bent u enthousiast? Kom kennismaken, alleen op afspraak met Dierentehuis ‘t Schuthok, u bent welkom!
(advertentie)
(advertentie)
Poll:
5G
Ja
Alleen als het veilig is
Overbodig
Nee
  
Occasions
Toyota Yaris 1.5 Hybrid Aspiration
€ 13.245,-

Toyota Yaris 1.3 VVTi Luna inclusief afleverkosten
€ 3.995,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
De Haukes Waterweg - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...