Veel doelpunten VZV tegen VELO
Uitgegeven op 13-12-2015 om 16:43  |  link  |  bewaar  |  print

T VELD - Maedilon/VZV heef het publiek uitstekend vermaakt in de laatste thuiswedstrijd van 2015 in Sporthal ’t Zijveld. Het werd een walk-over, 43-17. Van enige spanning was in deze wedstrijd tegen het onder aanstaande VELO geen sprake, maar de talrijke doelpunten waarvan vele van uitzonderlijke klasse compenseerde dat ruimschoots.

De wedstrijd was nog nauwelijks begonnen of Maud Kruijer scoorde al het eerste doelpunt. Na drie minuten had VZV het net al 4 keer weten te vinden, waarna VELO uit een strafworp het eerste doelpunt scoorde. VZV nam na die treffer meteen de regie weer in handen de opvallend goed spelende Lotte Houtenbos scoorde 5 keer in 5 minuten. Daardoor stond VZV na 9 minuten al op een riante 9-2 voorsprong. In de elfde minuut verrichtte Monique de Wit, die de hele wedstrijd het VZV doel voortreffelijk verdedigde, een geweldige redding. Haar nauwkeurig aan gegooide break werd met één hand gevangen en in dezelfde beweging achter de overigens verdienstelijk keepende Iris Zonneveld van VELO in de kruising geschoten. 11-2.
Na ruim een kwartier spelen kwam Britt Stegers na een vervelende voetblessure binnen de lijnen en bij haar eerste balcontact wist ook zij de VELO keepster al te verschalken, 14-4. Selina Bruin scoorde 15-5. vervolgens scoorde Britt Stegers uit een strafworp en uit een snelle uitbraak 17-6. In de laatste minuten voor de pauze wist VELO nog 2 keer te scoren, waarvan de laatste uit een strafworp, die Monique de Wit nog bijna wist te keren.
Ruststand 17-8.

Lotte Houtenbos

Na de pauze ging het team van trainer/coach Betty Plasmeyer vol goede moed verder en waren er nog veel mooie doelpunten te bewonderen. Met veel inzet probeerde de meiden van trainer/coach Ferry Bakker de voortdenderende VZV trein nog enigszins in bedwang te houden. Dat gebeurde regelmatig op ongeoorloofde wijze. De prima leidende scheidsrechters Adema & Smitskoppel bestraften de overtredingen met 2 minuten straffen volgde. Er moest ook een rode kaart geïncasseerd worden (3x geel).
Na ruim 10 minuten in de tweede helft wist VZV door doelpunten van Joyce Hillen 3x, Linsey Perre, Kim Jimmink 2x en Maud Kruijer 2x de stand op een 25-12 voorsprong te brengen.
De daarop volgende 10 minuten wisten nagenoeg alle VZV speelsters een aanval af te ronden, waardoor de stand op 35-13 kwam te staan.
De laatste 10 minuten scoorde VZV nog 8 keer met enkele hele mooie. Dymphie Keesom 2x, Maud Kruijer 2x, een beauty van Albertine Abube en 3x door de weer geheel herstelde Britt Stegers.
Een zeer verdiende ruime overwinning, (60 goals in 60 min.), waar de meiden van Betty Plasmeyer tegen laagvlieger maar hardwerkende VELO hun overmacht en klasse ten volste konden etaleren. Eindstand 43-17.

Doelpunten: Lotte Houtenbos 7, Britt Stegers 7,Kim Jimmink 6, Maud Kruijer 6, Joyce Hillen 6,Selina Bruin 4, Dymphie Keesom 3, Linsey Perre 2, Albertine Abube 2