Fietsverlichtingscontrole Sportcomplex Hippolytushoef
Uitgegeven op 09-12-2015 om 11:59  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Veilig Verkeer Nederland (VVN) afdeling Wieringerland roept iedereen op om ervoor te zorgen dat de fietsverlichting in orde is.

“Op 15 en 16 december a.s. wordt er van 18.30 – 20.00 uur een fietsverlichtingscontrole gehouden bij de ingang (parkeerplaats) van het sportcomplex aan de Belterlaan te Hippolytushoef”

De controle wordt georganiseerd door VVN afd. Wieringerland en wordt mede uitgevoerd door de politie (studenten opleiding handhaving) en jongerenwerk Kern 8. De actie is gericht op de eigen veiligheid van de fietsers en uiteraard ook op die van de andere weggebruikers.

Opvallen
De donkere dagen zorgen ervoor dat je fietsers slecht ziet en dat is uiteraard gevaarlijk. “Daarom is het belangrijk dat de fietsverlichting werkt en dat die wordt aangezet. Naast verlichting is reflectie op de fiets en op de kleding ook van groot belang. Opvallen in het donker, daar gaat het om”, aldus VVN.

Veilig thuis
Het motto van de fietsverlichtingcampagne is ‘Ik Val op’. De campagne is een initiatief van het ministerie van Infrastructuur en Milieu en wordt uitgevoerd in samenwerking met o.a. Veilig Verkeer Nederland. “Op die manier kan iedereen zonder ongelukken op school, op het werk en op de sportclub komen en ook daarna weer heelhuids veilig thuis komen.”
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Te koop VW Golf Automaat
€ 13.990,-

Toyota Yaris 1.5 Hybrid Aspiration
€ 13.245,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Burgemeester Schellinger overhandigt vis in Amsterdam - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...