Kringloop SashArt wordt stichting voor Bulgarije
Uitgegeven op 06-12-2015 om 20:31  |  link  |  bewaar  |  print

NIEUWE NIEDORP - Ze zijn vertrouwde verschijningen aan de Dorpsstraat in Nieuwe Niedorp. Sasha en Gerrit Vos bestieren daar sinds 2012 de kringloopwinkel SashArt. De van oorsprong Bulgaarse kunstenares Sasha kwam 13 jaar geleden naar Nederland en werkte als interieurontwerper en maakte muurschilderingen in opdracht. Drie jaar geleden stortte het stel zich vol passie op hun eigen zaak in Niedorp, die sinds november dit jaar is omgezet in een speciale stichting voor Bulgarije: SashArt Care.

Sasha stelt zich tot doel mensen in haar geboorteland te helpen en richt zich in eerste instantie met name op weeshuizen. ,,We sturen kleding, speelgoed, schoenen en gebruiksvoorwerpen, maar zeker geen geld of voedsel. De winkel is voortaan een verzamelpunt, maar blijft ook nog gewoon als winkel functie houden. Met de opbrengst bekostigen wij het vervoer van de zendingen naar Bulgarije.’’ Haar motivatie is eenvoudig: ,,Omdat ik het goed heb in Nederland, wil ik graag mijn steentje bijdragen in Bulgarije. Daar zijn zoveel mensen die niet dezelfde kansen kregen als ik. In de kringloopwinkel krijgen we veel spullen die niet interessant zijn voor Nederlandse klanten, maar waar mensen in Bulgarije enorm blij mee zijn. En met name kinderen zonder ouders hebben het daar heel zwaar. Zij hebben niet voor hun lot gekozen en dus willen we hen ondersteunen. Als het goed gaat, zijn we van plan hetzelfde te gaan doen met bejaardentehuizen aldaar. Want de voorzieningen voor ouderen die we hier in Nederland kennen, bestaan daar niet.’’


Sasha en Gerrit Vos met dochter Lizzy - foto Kunstig Communiceren

SashArt Care kan altijd goede tweedehands artikelen gebruiken voor verkoop of verzending naar Bulgarije. Daarnaast is de stichting op zoek naar donateurs die met een kleine geldelijke bijdrage de hoge verzendkosten kunnen verlichten. Ook komt Sasha graag in contact met vervoerders die wellicht zendingen mee naar Bulgarije willen nemen. Meer informatie is te verkrijgen aan de Dorpsstraat 23 in Nieuwe Niedorp, via Facebook of via telefoonnummer 06 42346400 (Sasha).
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Te koop Mitsubishi Colt
€ 4.250,-

Toyota Yaris 1.5 Hybrid Aspiration
€ 13.245,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Postkantoor Den Oever - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...