Wind waait uit de goede hoek voor Succes
Uitgegeven op 06-12-2015 om 20:18  |  link  |  bewaar  |  print

NIEUWE NIEDORP - Na twee nederlagen op rij weet Succes weer wat winnen is. In een stormachtige ambiance ging de club uit Hippolytushoef beter en slimmer met de weersomstandigheden om dan gastheer Nieuwe Niedorp. De 0-2 eindstand was dan ook dik verdiend.

De straffe wind die over het veld joeg, maakte al vroeg in de wedstrijd duidelijk dat echt goed en verzorgd combinatievoetbal uit den boze was deze middag. Ondanks deze grillige weersomstandigheden, probeerde de formatie van Jan Loew zo goed en zo kwaad als het ging toch hun eigen spelletje te spelen met verzorgd voetbal. Deze stormachtige middag werd de lange bal zo veel mogelijk vermeden en probeerden de blauw zwarten elkaar via kort combinatiespel te vinden. Dit lukte lang niet altijd maar het was toch vele malen effectiever dan de strijdwijze van Nieuwe Niedorp. De thuisclub kon of wilde zich niet aanpassen aan de grillige wind en bleef maar grossieren in lange ballen, die door de wind als ongeleide projectielen alle kanten op dwarrelden. De gelegenheidsballenjongens aan de overkant van de tribune maakten overuren want met de regelmaat van de klok verdween er weer een afzwaaier in de sloot.

Hoewel Succes vanaf het begin het betere van het spel had, kreeg het pas na een kwartier de eerste serieuze mogelijkheid. En het was gelijk raak ook. Nordin Elaazize ontdeed zich handig van zijn directe tegenstander en gaf een puntgave voorzet op de mee opgekomen Pieter Mulder. Met een fraaie snoekduik kopte de middenvelder onhoudbaar in. 'Een echte Bep Bakhuis', lachte de jongeling na afloop over deze belangrijke openingstreffer.
Gesterkt door deze treffer gingen de gasten hierna nog iets makkelijker voetballen. Het resulteerde bijna tot een tweede treffer. Een aanval, opgezet door de opnieuw sterk spelende Youri Jansma, strandde in schoonheid omdat niemand van de aanvallers een voet tegen de bal kon zetten op een loepzuivere voorzet van de mee opgekomen verdediger. Terwijl Succes geregeld het doel van Nieuwe Niedorp keeper Niels van de Hoek opzocht, had het van de voorwaartsen van de thuisclub niets te vrezen. Tot dan toe gaf de verdediging achterin haast niets weg. Pas na een half uur spelen ontsnapte Nieuwe Niedorp aanvaller Mark Hopman aan de aandacht van de verdedigers maar zijn vlammende schot ging net naast het doel. Hierna kreeg de formatie van Reinier Wagner nog enkele kleine mogelijkheden maar keeper Martijn Lont reageerde alert op de schaarse momenten dat hij handelend moest optreden. Vlak voor rust kreeg Succes opnieuw een kans om de score te verdubbelen maar een voorzet van Pieter Mulder werd net niet vol genoeg geraakt door Maikel Hoekstra.

Na de onderbreking leek het er afhankelijk op dat er een heel ander team van Nieuw Niedorp uit de kleedkamer was gekomen. Binnen vijf minuten zwijnden de gasten twee keer bij hachelijke momenten voor het doel van Lont. Met veel kunst en vliegwerk verdween de bal, tot opluchting van de vele meegereisde supporters, uit de doelmond.
Voor een korte periode was Succes de regie over de wedstrijd kwijt en moest steeds verder terug. Na zestig minuten spelen greep Jan Loew in. Hij haalde de hardwerkende maar moegestreden Elaazize naar de kant en bracht Merijn Kok. De invaller zorgde direct voor meer elan. Koud in het veld stond hij aan de basis van een prachtige aanval die net niet afgerond kon worden door Jeroen Schuit. Zijn inzet spatte op de vuisten van Van de Hoek uiteen. Deze mogelijkheid en het inbrengen van Kok betekende wel dat Succes weer de bovenliggende partij werd. Dit overwicht werd in de 65e minuut bezegeld met een tweede treffer. Een fijnzinnig gegeven dieptepass van Stan de Koning belandde voor de voeten van Maikel Hoekstra die vanuit een moeilijke hoek de bal over de keeper krulde: 0-2.

Hierna had dezelfde Hoekstra Nieuwe Niedorp nog meer pijn kunnen doen maar hij rondde vrij voor keeper Van de Hoek te gehaast af. In de slotfase kreeg Schuit nog een mogelijkheid om nummer drie binnen te tikken. Hij stond aan het eindstation van de mooiste aanval van deze middag maar zijn inzet verdween net naast. Van de dadendrang van de thuisclub was toen al lang al niets meer vernomen. Na de tweede treffer van Succes joeg de harde wind weliswaar nog altijd over het veld maar was het met de stormachtige aanvalsdrang van de geel zwarten totaal gebeurd.

Na deze overwinning kan Succes weer omhoog kijken op de ranglijst. Volgende week wacht Flevo thuis en zal het weer vol aan de bak moeten. Temeer omdat met Marco Kuut een oude bekende aan het roer staat bij de Middenmeerders. En die zal zeker een list bedenken om het 'zijn' Succes zo moeilijk mogelijk te maken.

Klaas Jan Klein
(advertentie)
(advertentie)
Poll:
5G
Ja
Alleen als het veilig is
Overbodig
Nee
  
Occasions
Te koop VW Golf Automaat
€ 13.990,-

Toyota Yaris 1.5 Hybrid Aspiration
€ 13.245,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Familie tijdens aanleg zuiderzeewerken - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...