Kerst met de Wieringer Sanghers
Uitgegeven op 08-12-2015 om 11:46  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Het folkloristisch koor De Wieringer Sanghers presenteert op woensdagavond 16 december een kerstoptreden in Dorpshuis Hippo aan de Kerkhofsteeg. Het koor neemt liefhebbers mee op een wereldtour met kerstmuziek. De toegang is gratis.

De Wieringer Sanghers staan onder leiding van dirigente Ria Appelman. De leden zijn gekleed in Wieringer klederdracht van omstreeks 1900, de vrouwen met een goud of zilveren ijzer en een kanten kap. De mannen in het zwart lakens pak met zwarte gleufhoed.
De Wieringer Sanghers worden normaal begeleid door 3 muzikanten op accordeon, maar voor deze speciale gelegenheid hebben zij uitbreiding gekregen van nog eens 2 mandolines en 1 bas. Het gemengd koor van ruim veertig leden brengt sinds 1981 een repertoire ten gehore, dat zowel liedjes als voordrachten omvat over Wieringer gewoonten en zaken van vroeger en nu.
De vaste repetititieavond maakt op woensdag 16 december voor één keer plaats voor een concert. Het repertoire bestaat deze avond niet uit aloude volksliedjes, maar is met kerstmuziek niet minder traditioneel. Het programma is zowel Nederlands als internationaal, met o.a White Christmas, Stille Nacht, Rudolph the Rednosed Reindeer, Gebedskoor uit Casanova en nog veel meer.

Het optreden begint om 19:30 uur en de toegang is gratis.
(advertentie)
(advertentie)
Poll:
5G
Ja
Alleen als het veilig is
Overbodig
Nee
  
Occasions
Toyota Yaris 1.3 VVTi Luna inclusief afleverkosten
€ 3.995,-

Citroen C3 1.6 e-HDi Airdream
€ 5.445,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Pastorie Kerkplein Hippolytushoef. - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...