Uitslag poll gemeente wijkt geheel af van uitslag poll op Wieringernieuws
Uitgegeven op 04-12-2015 om 00:26  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER - Met enige verbazing ontving de redactie een bericht van gemeentevoorlichter Noortje Slot. Volgens een persbericht kiest 86 procent voor verplaatsen van de vuurtoren bij Den Oever. De cijfers van de poll op Wieringernieuws wijzen echter heel anders uit. Bovendien gaat het verhuizen volgens een aannemer (deze wenst niet genoemd te worden omdat hij bang is voor maatregelen) veel meer kosten dan wat ons is voorgeschoteld door de gemeente. De kosten kunnen gemakkelijk de 200.000 Euro overschrijden als er een drijvende kraan ingezet moet worden. Hierna is ook het onderhoud ten koste van de gemeente.


Op onze site kan men anoniem stemmen. Omdat vaal gezinnen kijken kan een IP-adres twee keer een stem uitbrengen. Het IP adres kan daarna niet nogmaals op eenzelfde poll stemmen. Er zijn 759 stemmen uitgebracht, op de poll van de gemeente slechts 156. Bij de gemeente-poll moest men ook het emailadres achterlaten!?!

Bovendien lijkt er in de gemeenteraad een meerderheid tegen het verhuizen van de vuurtoren te zijn. Coalitiegenoten LADA en Senioren Hollands Kroon (goed voor 12 zetels) zijn zeer waarschijnlijk tegen verplaatsen. Henk-Jan Wittink (LADA) "Het geld kan beter besteed worden aan bijvoorbeeld het zwembad. De vuurtoren staat voor de Wieringers op een vertrouwde plek. Wij zijn eerder al misleid door berichtgeving dat hij weg zou moeten van Rijkswaterstaat. Toen er vanuit de bevolking (naam bekend bij de redactie) gebeld werd met Rijkswaterstaat bleek dat niet het geval te zijn. Dit krijgt zeker een staartje".

Hier het bericht op de website van Hollands Kroon

(advertentie)
(advertentie)
Poll:
5G
Ja
Alleen als het veilig is
Overbodig
Nee
  
Occasions
Te koop Mitsubishi Colt
€ 4.250,-

Toyota Verso 1.8 Dynamic
€ 23.745,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Terro(tje) - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...