Koken met Magda, (Waddenzee-) appel en peren KruimeltaartUitgegeven op 29-11-2015 om 12:24 |
link |
bewaar |
printHIPPOLYTUSHOEF - Vlak voor Sinterklaas nog even tijd voor een lekkere taart gemaakt door Magda bij Bakker Bellis.
Sinterklaas koopt bij Bakker Bellis! Ambachtelijk lekker goed!
Appel, peren en gember, de basis voor de lekkere kruimeltaart, heerlijk als nagerecht met een bol vanille-ijs! De appeltjes zijn geplukt op de Waddenzee, dat kan in Den Oever, daar staat al vele jaren aan appelboom op het schor.
Te gast in de bakkerij van Edwin Bellis, dan bak je taarten.
Appel/peren crumble met gember
6 goudrenetten in blokjes
4 stevige peren in blokjes
1 cm verse gember, geschild en geraspt
40 gram boter
1 vanillestokje
4 el suiker
Voor het deeg;
125 gram tarwebloem
125 gram koude boter in blokjes
125 gram suiker
125 gram gemalen amandelen
2 tl koekkruiden
Verwarm de oven voor op 180 graden. Beboter een ovenschaal en bestrooi de bodem met 1 el suiker. Smelt de boter in een pan, schraap het vanillestokje er boven leeg en voeg de appel toe. Bak op zacht vuur en voeg de peer en gember en 3 el suiker toe, laat 10 minuten garen. Puls in de keukenmachine de ingrediënten voor het deeg tot het mengsel op nat zand lijkt. Doe het fruit in de ovenschaal en verdeel het kruimeldeeg er over. 30 minuten in de oven.
Lekker als toetje, lauwwarm met slagroom en/of ijs.
Edwin hielp mee, veel bruikbare tips voor Magda van deze meester-bakker!
Lees hier boven hoe je de taart maakt!
Weinig afwas voor Wijb, omdat hij niet tegen fruit kan kreeg hij een saucijzenbroodje van Edwin.
Het appel, peren en gember mengsel werd gegaard in de broodoven.
De taart werd gebakken in de oven in de winkel, dan kan iedereen het ruiken...
En smullen maar...
bluf.....