Hardbevochten overwinning Tonegido Kleine Sluis
Uitgegeven op 16-11-2015 om 02:53  |  link  |  bewaar  |  print

WIERINGEN - Tonegido/Kleine Sluis moest in de thuiswedstrijd tegen Commandeur/VVW uit Wervershoof vol aan de bak om de punten op het voormalig eiland te houden. In een sportieve en spannende wedstrijd, waarin VVW tot 19-19 eenmaal langszij wist te komen, was het TKS die de voorsprong in de slotfase niet meer uit handen gaf 31-27.

Tonegido/Kleine Sluis dat in de komende wedstrijden onder aanvoering van oud speler Sebas Jellema staat doordat coach Arjen Slaghekke wegens werkverplichtingen in het buitenland zit, was met 6 wissels groot in bezetting. Keeper Rick Idema was geblesseerd en werd vervangen door tweede keeper Rino Steenvoorden. De 17-jarige Dirk Schobben, keeper van de A-junioren, zat voor de tweede keer bij het vlaggenschip. Het was duidelijk dat Tonegido/Kleine Sluis niets aan het toeval overliet. Want op de wedstrijddag zelf werd ook Noah van Wieringen aan de selectie toegevoegd. De 6-wissels waren noodzakelijk en hard nodig mede doordat aanvoerder Stefan Baars nog niet geheel hersteld was na een griep.

Met een duidelijk boodschap en dito opdrachten stond de thuisploeg klaar om de vooraf voorspelde zware pot te beginnen. Met een 3-1 stand was het Tonegido/Kleine Sluis die de regie in handen nam. Door uitstekend vanuit de verdedigende opdrachten te spelen bleef de thuisploeg steeds op voorsprong en kon zelfs een klein gaatje slaan doordat keeper Steenvoorden een paar keer fraai antwoord had op goed uitgespeelde aanvallen van VVW 9-5. De gasten gaven zich niet gewonnen en bleven in het kielzog van de thuisploeg 12-10. Vooral de behendige middenopbouwer bleek een moeilijk te stoppen speler. 7 maal wist hij in de eerste helft het doel te vinden. Ondanks zijn scorend vermogen was het voor de overige spelers moeilijk een opening in de Wieringer muur te vinden. Tonegido/Kleine Sluis moest hard werken om de gelederen gesloten te houden maar wist tot aan de rust een voorsprong te behouden 17-14.

VVW kwam direct na rust bijna langszij door enige onscherpte in de thuisploeg 17-16. Maar TKS rechte haar rug en wisselde veelvuldig door 19-16. Toch moest de thuisploeg in de beginfase meer incasseren. Mede door tijdstraffen die onvermijdelijk waren door het verdedigend concept was het VVW die na 10 minuten in de tweede helft gelijk wist te komen 19-19. Ook nu liet de thuisploeg zien dat het zichtbaar gegroeid is en toonde veerkracht. Door belangrijke doelpunten van Auke Hiemstra en Maikel Baars werd het verschil weer gemaakt 21-19. De Wieringers namen weer het initiatief en mede door sterkhouder en topscoorder Sietse Bakker (13) werd het verschil weer 3 punten 23-20.
VVW kon het gat niet dichten en moest toezien hoe de voorsprong richting het einde van de wedstrijd 3 punten bleef 27-24. Voordat keeper Steenvoorden noodgedwongen de wedstrijd moest verlaten om op tijd te komen bij zijn eigen wedstrijd maakte hij nog een laatste redding om het verschil 4 punten te maken en zo de jonge debutant Dirk Schobben wat extra lucht te geven voor de laatste 10 minuten. Zich gesterkt voelende door het hechte collectief wat voor hem stond en de extra aanmoedigingen van het trouwe thuispubliek was het juist Schobben die Tonegido op voorsprong hield door 2 uitstekende reddingen. Gijs Bakker velde daarna het vonnis voor VVW in de eindfase door 2 maal te scoren en via 30-25 werd het uiteindelijk 31-27 voor de Wieringers. Een hardbevochten overwinning waarin het collectief de kracht van het team bleek.

Sietse Bakker 13, Gijs Bakker 5, Senne Hiemstra 3, Jozef Ziacek 2, Auke Hiemstra 2, Maikel Baars 2, Michael Vijverberg 2, Stefan Idema 1, Marijn Arends 1.