Commotie over vleesUitgegeven op 27-10-2015 om 12:08 |
link |
bewaar |
printDEN OEVER - Hier leest u een reactie van slager Neidhöfer over de berichtgeving in de media over het eten van vlees.
Wat een commotie vandaag over voorbewerkt vlees.
Ik wil u graag even helder uitleggen wat het probleem is
Met vers vlees is niets mis mee en met een ambachtelijk gerookte rookworst en gerookt spek ook niet en de verse hamburgers, slavinken, saucijzen enz. Het gaat om het industriële bewerkte vlees.
Al u naar de supermarkt gaat en u koopt een vleessnack en kijkt op de declaratie dan staan er 10 -15 ingrediënten met nummers op.
Dat zijn toevoegingen om het product voor kleur, houdbaarheid, smaakverbeteraars en ander toevoegingen die het product goedkoper maken omdat ze goedkoper zijn als vlees.
De industriële handel wil winst om de aandeelhouder tevreden te houden, het maakt eigenlijk niet uit wat ze erbij stoppen als ze maar binnen de grenzen blijven van wat wettelijk toegestaan is.
Nu hebben wij het over dat deze bewerkte producten een verhoogd risico voor bepaalde kanker is
Wat denkt u van die alle gevallen van voedsel intolerantie, dat komt ook voort uit al die toevoegingen,
Het is niet alleen industrieel vlees bewerkte producten maar ook snoep, chips, gebak van grote ketens, de kant-en-klaar maaltijden enz.
Mijn advies eet gewoon puur. Aan alle voorverpakte voeding is onnatuurlijks toegevoegd wat daar niet in hoort.
Bijvoorbeeld, wij draaien ons gehakt vers en dat is puur! Koopt u bij de supermarktketens kijk dan eens onder op de verpakking voor 99% zeker is daar wat aan toegevoegd.
Met een vriendelijke groet John & Elisa Neidhöfer.