MaedilonVZV verslaat Hellas
Uitgegeven op 18-10-2015 om 14:45  |  link  |  bewaar  |  print

’T VELD - VZV nam sportieve revanche op de onnodige nederlaag tegen Foreholte van vorige week. Het team van trainer/coach Betty Plasmeyer won de wedstrijd in de goed gevulde sporthal overtuigend in een door veel strafworpen gekenmerkte wedstrijd met 27-20. De thuisploeg kreeg zelfs negen keer een zeven meterworp toegekend die allen werden benut, veelvuldig moest er aan de noodrem getrokken worden om VZV het scoren te beletten.

Hellas begon de wedstrijd voortvarend en kwam in de eerste de beste aanval op een 0-1 voorsprong, waarna Selina Bruin in de volgende aanval meteen de gelijkmaker achter de Hellas keepster in het net deed ploffen.
Tot de stand 6-6 ging de wedstrijd het eerste kwartier gelijk op en waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Hellas wist nog één keer op een 2-3 voorsprong te komen.
Maedilon/VZV kwam steeds beter in de wedstrijd. Het speelde gretig en geconcentreerd. Met de wissel Amber Zomerdijk in het doel voor de betrouwbaar en goed kepende Monique de Wit begon VZV zienderogen iets uit te lopen naar 3 á 4 doelpunten verschil. De laatste aanval van VZV voor het rustsignaal was werkelijk een beauty. Een geweldige redding van de keepster gevolgd door een loepzuiver aangegooide break van Amber Zomerdijk op Kim Jimmink, die fenomenaal afrondde. Zo werd de ruststand op 14-10 bepaald.
Na rust zouden Britt Stegers en Lisanne Kolken niet meer in actie komen.

VZV begon de tweede helft exact hetzelfde als Hellas in de eerste minuut van de eerste helft. Met een listig bekeken lobje werd de eerste de beste aanval meteen afgerond 15-10. Maedilon/VZV vergrootte de voorsprong naar 17-11. Bij 18-12 gescoord door Djazzmin Trabelsi uit alweer een zuiver aangegooide break van keepster Zomerdijk stagneerde het spel van de thuisploeg. Hellas verkleinde de achterstand tot 18-15. Negen minuten wist VZV niet tot scoren te komen. Toen winst Selina Bruin eindelijk het net weer te vinden, 19-15. De meest gevaarlijke Hellas speelster Marisa van der Geest kreeg een rode kaart door driemaal een twee minuten straf.
De felle manier en aanpak in de verdediging van Hellas om VZV te bestrijden leidde niet alleen tot blessures maar ook tot straffen en strafworpen.
De Time out van Betty Plasmeyer na die rode kaart bracht VZV weer op het juiste spoor. Maedilon/VZV was in de slotfase duidelijk de betere ploeg. Met doelpunten van Linsey Perre 2x, Albertine Abube en Joyce Hillen uit een strafworp en Selina Bruin 2x werd de stand 25-17. Elles Bakker nam de laatste twee doelpunten voor haar rekening, waardoor er een zwaarbevochten dik verdiende 27-20 overwinning werd behaald.

Doelpunten: Joyce Hillen 6, Selina Bruin 6, Elles Bakker 4, Kim Jimmink 3, Linsey Perre 3, Albertine Abube 2, Djazzmin Trabelsi 2 en Dymphie Keesom 1.

A.s. zaterdag 24 okt. speelt Maedilon/VZV Ds.1 weer een thuiswedstrijd tegen Virto/Quintus Ds.2. Aanvang 20:30 u in Sporthal 't Zijveld.
Maedilon/VZV Ds.2 speelt om 19:00 uur thuis tegen Succes Schoonmaak/VOC Ds.3.