Tonegido-Kleine Sluis boekt collectieve overwinning
Uitgegeven op 11-10-2015 om 21:27  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - De heren van Tonegido/Kleine Sluis boekten een knappe overwinning tegen de heren van Berdos uit Bergen. De op papier moeilijke wedstrijd werd door Tonegido gewonnen met 29-24, na een ruststand van 12-10.

De eerste 5 minuten waren voor Berdos, dat een kleine voorsprong nam. Al snel herpakten de heren van Tonegido/Kleine Sluis zich en wisten het tij te keren. De marge werd omgebogen naar een voordeel van 2 punten bij de rust. Dit was voor een groot deel te danken aan de inzet van de mannen uit Hippolytushoef, die in de eerste thuiswedstrijd van het seizoen wilden laten zien wat dit seizoen de bedoeling is: meedoen in de bovenste regionen van de hoofdklasse.

Na de rust werd de wedstrijd goed opgepakt en werd er een gat van 6 punten geslagen 18-13. Dit gat was voor de Bergenaren niet meer te dichten. Toch moet je op deze momenten op je hoede blijven. anders loop je nog tegen een nederlaag aan. Door ons eigen spelletje te blijven spelen en door ons als collectief op te stellen konden we de wedstrijd met een goed resultaat uitspelen roemt de coach van Tonegido zijn ploeg.
,,Deze overwinning was voor de hele ploeg We hebben vandaag 9 doelpunten gemaakt vanaf de cirkel dat zegt heel veel, ook de hoeken werden uitstekend benut , dit staat los van de enorme schotkracht die we in het team hebben. Iedereen werd vandaag “gevonden” en dat heeft zijn uitwerking gehad. We zijn als team gegroeid ten opzichte van vorig seizoen. Er kan eenvoudiger gewisseld worden, zodat sommige spelers wat meer rust krijgen tijdens de wedstrijd. We kijken zeer positief terug op deze wedstrijd en moeten deze vorm vast houden zeker tot volgende week, wanneer de uitwedstrijd tegen Volendam op de kalender staat.’’
Vorig seizoen verloren de heren deze uitwedstrijd, nu kunnen ze dit goedmaken.