Wiron behaalt eerste overwinning
Uitgegeven op 11-10-2015 om 17:42  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER - Wiron heeft in de thuiswedstrijd tegen WMC de eerste overwinning in de competitie behaald, 4-1. Het verschil tussen beide elftallen was niet zo groot als de uitslag doet vermoeden. WMC was de meest aanvallende, maar Wiron de meest trefzekere ploeg.

Wiron kwam flitsend uit de startblokken. Na twee minuten stond het 1-0 na een treffer van Perry Manshanden uit een rebound. WMC was achterin kwetsbaar, maar aanvallend sterk. De achterhoede van de thuisclub wankelde menigmaal en de aanvallers van WMC kregen met grote regelmaat veel ruimte. Na een kwartier was Jouke Tuinstra dicht bij de gelijkmaker. Hij kon de bal uit een voorzet in een keer op de slof nemen. Dennis Veldhuis was kansloos, maar zag de inzet rakelings voorlangs gaan. Een kopbal uit een hoekschop werd door Klaas de Haan op de doellijn met het hoofd gekeerd. Niet veel later omspeelde Mark Oosterveer een aantal Wiron verdedigers, maar strandde op Dennis Veldhuis. Onmiddellijk daarna brak Wiron uit en Dirk Scholten benutte de ruimte aan de andere kant van het veld wel met een treffer, 2-0. Waar Wiron kans zag om de kansen te benutten, miste de voorhoede van WMC de precisie en de kracht om het af te maken. Wiron kon met een, weliswaar geflatteerde, voorsprong aan de thee.

Soms schiet de lat te hulp

De wedstrijd was echter nog lang niet beslist. Toch kwam Wiron in de openingsfase van de tweede helft dankzij Dirk Scholten bijna op een beslissende voorsprong. Hij vond echter doelman Jan Janssen op zijn weg. Even later kwam de aansluitingstreffer, die al enige tijd in de lucht hing, tot stand. Mark Dekker legde aan voor een vrije trap vanaf een meter of twintig. Hij vond via de binnenkant van de paal eindelijk het net, 2-1. De gelijkmaker leek selchts een kwestie van tijd, maar Wiron herpakte zich. Stefan Veldhuis kreeg een vrije kopkans, maar de bal ging net naast. Kees Posthumus voltrok het vonnis voor Wiron. WMC appelleerde voor buitenspel, maar de scheidsrechter floot niet en Posthumus kwam vrij voor de keeper. Hij rondde doeltreffend af, 3-1. WMC bleef het proberen, maar miste overtuigingskracht. Twintig minuten voor tijd kwam Stefan Veldhuis uit een voorzet oog in oog met de doelman te staan. De aanvoerder van Wiron voltrok het vonnis koelbloedig, 4-1. Johan Tijsen leek de 5-1 op zijn slof te hebben, maar de WMC-doelman kreeg nog een voet tegen de bal. Kort voor tijd passeerde Stefan Veldhuis de doelman met een fraaie lob. Helaas trof de inzet de lat.

Foto's Reijer Zwart

Wiron verlaat dankzij de overwinning de laatste plaats in de 4e Klasse A, want het is opponent WMC gepasseerd.

16-04-2024 Start sloop Henricus school, bedrijfsloods en judogebouw
16-04-2024 Dodelijk slachtoffer bij ongeval op Afsluitdijk Den Oever
16-04-2024 Thalia Kids naar scouting in voorbereiding musical plus ontmoeting met schrijfsters