Beleef de herfst in de Schoorlse Duinen
Uitgegeven op 28-09-2015 om 14:05  |  link  |  bewaar  |  print

SCHOORL - Buitencentrum Schoorlse Duinen van Staatsbosbeheer staat tot en met 30 november in het teken van de herfst. De herfst is een heerlijk seizoen om naar buiten te gaan. Genieten van de bomen die hun prachtige kleuren krijgen, de paddenstoelen die te voorschijn komen en de intense herfstgeuren in de duinen. Terwijl de dieren hun wintervoorraad maken in afwachting van de winter is de herfst uitermate geschikt om op pad te gaan.

Een warme herfstdag maakt van een wandeling door de Schoorlse Duinen een groot feest. Of juist met regenjas en laarzen aan heerlijk uitwaaien en een frisse neus halen. Met als afsluiting heerlijke bospaddenstoelengerechten te verkrijgen bij ‘IJgenweis eten & drinken’. Voor iedereen biedt Buitencentrum Schoorlse Duinen een actief en gevarieerd buitenprogramma in de duinen. Alle activiteiten starten bij het Buitencentrum aan de Oorsprongweg 1 te Schoorl.
Buitencentrum Schoorlse Duinen is dagelijks open van 10:00 uur tot 17:00 uur. De toegang is gratis. Betaald parkeren tussen 10:00 en 19:00 uur.

Paddenstoelenexpo en tafel
Binnen kunt u de paddenstoelenexpositie bekijken. Ontdek hoe paddenstoelen groeien en welke rol zij in de natuur hebben. Doordat de grond kalkarm is, groeien er in de Schoorlse Duinen veel verschillende soorten paddenstoelen. En juist soorten die elders in het land zelden te zien zijn. Hoogtepunt van de paddenstoelentijd is de grote tafel buiten, waarop het landschap van de Schoorlse Duinen is nagemaakt. Deze tafel staat van 3 tot 25 oktober achter het Buitencentrum. Op de tafel staan echte paddenstoelen uit de duinen, zodat u ze goed van dichtbij kunt bekijken. Natuurlijk zijn de paddenstoelen van naambordjes voorzien. De toegang is gratis.

Alle herfstactiviteiten bij Buitencentrum Schoorlse Duinen zijn te vinden op de pagina Op stap.
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Toyota Yaris 1.3 VVTi Luna inclusief afleverkosten
€ 3.995,-

Toyota Yaris 1.0 Aspiration 5drs
€ 5.345,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Oliehandel B. Zuur - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...