Succes een klasse beter dan Wiron
Uitgegeven op 27-09-2015 om 20:13  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER - Succes overklaste Wiron in de eilandderby tussen de Oost- en West Wieringers. Na een ruststand van 1-1 liepen de bezoekers uit naar 1-3, een verdiende overwinning. Het verschil had gezien de krachtsverhoudingen veel groter kunnen uitvallen.

Succes heeft ambities om te promoveren uit de 4e klasse. Wiron moet evenals vorig seizoen punten sprokkelen voor lijfsbehoud. Tot de rust had de thuisclub zicht op één puntje, zij het tegen de verhouding in. De Successers bereikten elkaar gemakkelijk en schiepen zich regelmatig veel ruimte. De passes van Wiron kwamen zelden aan of werden gemakkelijk onderschept.
Succes kwam na tien minuten gemakkelijk aan een voorsprong. Dirk Scholten speelde een bal te zacht terug op doelman Mark Rotgans. Maikel Hoekstra maakte daar dankbaar gebruik van. De spits onderschepte de bal en verzilverde de kans, die hij op een presenteerblaadje kreeg aangeboden, 0-1. Succes kreeg meer kansen. In de 18e minuut was Merijn Kok dichtbij een treffer. Hij moest de bal in één keer op de slof nemen en zag zijn inzet rakelings naast gaan.
Na een half uur kwam Wiron onverwacht langszij. Roy Kort nam van ruim 25 meter een vrije trap snoeihard op zijn slof richting doel. Martijn Lont raakte de bal nog wel, maar kon het doelpunt niet voorkomen, 1-1. Niet veel later onderscheidde Roy Kort zich opnieuw door een bal van de doellijn te halen.
Succes creëerde regelmatig scoringskansen, maar verzilverde deze vooralsnog niet. In de 37e minuut schampte een inzet van opnieuw Merijn Kok de paal en ging zo net naast het doel.
Vlak voor het einde van de eerste helft was het wel raak. Scheidsrechter Kooij floot echter resoluut af wegens buitenspel, hoewel de grensrechter zijn vlag omlaag hield.

De overmacht van Succes moest in de tweede helft wel resulteren in een voorsprong. Al na enkele minuten was het bijna raak na een snelle uitbraak. De Wiron verdediging pareerde de aanval met veel kunst- en vliegwerk. Na tien minuten kregen de bezoekers, wederom met hulp van de Wiron verdediging, eindelijk loon naar werken. Een inzet van Succes caramboleerde in het doelgebied en Maikel Hoekstra kon gemakkelijk 1-2 aantekenen. Wiron kwam niet verder dan enkele mogelijkheden uit vrije trappen van Roy Kort. De boomlange verdediger van Wiron miste in de tweede helft echter net de juiste richting.
Een kwartier voor tijd sloeg Bordin Elaazize de hoop van Wiron op een gelijkspel de bodem in. Hij benutte de ruimte, die hij kreeg met een trefzeker schot, 1-3. Youri Jansma kreeg de kans om de voorsprong verder uit te bouwen, maar zijn schot werd met moeite tot hoekschop verwerkt. Robin Meilink redde kort voor tijd bijna de eer voor Wiron. Hij kreeg de bal uit een voorzet in een keer op de voet, maar had geen tijd om goed aan te leggen en zag zijn inzet op de bovenkant van de lat belanden.