De Ontmoeting in Anna Paulowna wordt vebouwd
Uitgegeven op 25-09-2015 om 11:03  |  link  |  bewaar  |  print

HOLLANDS KROON - De gemeenteraad heeft besloten om een investeringskrediet beschikbaar te stellen om De Ontmoeting in Anna Paulowna te verbouwen. Mede door deze verbouwingen kan de gemeente opnieuw het gebouw ‘De Ontmoeting’ haar oorspronkelijke multifunctionele functie teruggeven.

Het pand aan De Verwachting 1 staat nu, onder andere door het vertrek van de bibliotheek, voor een groot deel leeg. Deze leegstand draagt niet bij aan het multifunctionele karakter van het gebouw en kost de gemeente jaarlijks veel geld. Na de verbouwing worden er meerdere zorgpartijen gehuisvest. Daarnaast bestaat het scholencluster straks uit een kinderopvang, peuterspeelzaal en drie basisscholen. Basisschool de Meerpaal zal namelijk ook naar het pand verhuizen. Dit levert naast een besparing op de huisvestingskosten ook een impuls op voor het zorg- en onderwijsaanbod in Anna Paulowna.
Voor de gemeente is er na de verbouwing alleen ruimte voor een bestuurscentrum en de publieksbalie. De ambtenaren die nu nog in De Ontmoeting werken, verhuizen na de verbouwing naar het pand aan de Burg. Mijnlieffstraat 1, het oude gemeentehuis van Anna Paulowna. Om de plannen te realiseren is moet ruim € 7.500.000 worden geďnvesteerd.De gemeenteraad heeft tijdens de raadsvergadering een amendement aangenomen om nog geen geld beschikbaar te stellen voor de verbouwing van het bestuurscentrum. Hiermee geven zij het college de opdracht om in de raad van oktober een sober en doelmatig voorstel aan te bieden voor de aanpassingen aan het bestuurscentrum en de verbouwing van de raadzaal tot multifunctionele ruimte, in overleg met de toekomstige gebruikers. Het is de bedoeling dat het multifunctionele bestuurscentrum, behalve door college- en raadsleden, ook door de andere partners gebruikt gaat worden.

De planning is dat de verbouwingswerkzaamheden plaatsvinden van december 2015 tot januari 2017.
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Toyota Yaris 1.0 Aspiration 5drs
€ 5.345,-

Toyota Yaris 1.0 VVTi Linea Terra inclusief afleverkosten
€ 5.695,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Mail ook eens een leuk fotootje naar ons toe - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...