Rondje IJsselmeer Wieringernieuws rap rond, net geen recordtijd door lekke banden
Uitgegeven op 13-09-2015 om 11:41  |  link  |  bewaar  |  print

WIERINGEN - Niet zo snel als vorig jaar, maar in zeven en een half uur hebben de acht deelnemers aan het vijfde 'Rondje IJsselmeer Wieringernieuws' voor de vijfde keer de klus geklaard. De route was dit jaar 209,8 kilometer. Na deze editie staat niemand meer op een 100% score. De renners van het eerste uur hebben nu ieder vier keer de rit volbracht.


De sportievelingen na afloop nog even op de foto voor de winkel van Gerard Luijt. Achter de naam het aantal deelnames. V.l.n.r. Marcel Numeijer (2x), Etienne Broersma (1x), Peter Tijsen, Henk-Jan Wittink, Jan Mulder (allen 4x), Johan Meijer (1x), Arjan Bakker (2x) en Alexander de Groote (4x). De foto is gemaakt door chauffeur Bert Zuur.


Tijd voor een blikje fris bij Checkpoint Charlie op de dijk Lelystad richting Enkhuizen. Door de zuidoosten wind gingen de mannen rechtsom. Vanaf Flevoland de wind in de rug.

Om zeven uur 's ochtends verzamelden de renners in de Kremersweg, hier stond de koffie en thee klaar. Ploegleider/chauffeur Bert Zuur haalde om half acht een grote zak warme verse krentenbollen bij Edwin Bellis op, hierna ging met van start. Tot aan Lemmer ging alles voorspoedig. Helaas kreeg Peter Tijsen op de dijk tussen Lemmer en Urk een lekke band. Niet veel later kreeg Peter nogmaals een lekke band, tien minuten later overkwam Marcel hetzelfde euvel. Hierdoor ontstond er enig oponthoud waardoor het record van vorig jaar niet verbeterd kon worden. Het was in het vijfjarig bestaan de eerste keer dat er (zoveel) pech was. Gelukkig had de firma Luijt nu ook weer voldoende reserve materiaal meegegeven. De voorspelde regen bleef uit. Om vijf uur schoof men in De Kasteleen aan voor een koud drankje en een heerlijke biefstuk aangeboden door Wieringernieuws. Volgend jaar september zal de zesde editie gefietst worden. Deelname is gratis, de verzorging onderweg en de biefstuk wordt aangeboden door Wieringernieuws.


's Ochtends vroeg op de Afluitdijk zat de gang er al goed in.

Opmerkelijk moment tijdens de rit in Lemmer. Wachtend voor de brug spraken de coureurs een man uit Wervershoof. Deze beste vent reed zaterdag voor 753ste keer een rondje IJsselmeer. Wat moet je daar van vinden....


Passage bij Enkhuizen.

De beloning na zeven en een half uur stampen op de pedalen. Fotograaf Henk-Jan, Bert, Alexander en Etienne kijken likkerbarend toe, niet veel later kwam Leen met de laatste vier biefstukken uit de keuken. Domper op deze dag was dat Bert en Henk-Jan op deze dag verteld werd dat hun racevriend bij Nelon Racing, Peter de Jong, vrijdagavond was overleden bij een ongeval.


(advertentie)
(advertentie)
Reparatiebedrijf Weijers - Beeld en geluid
Occasions
Citroen C3 1.6 e-HDi Airdream
€ 5.445,-

Toyota Yaris 1.0 Aspiration 5drs
€ 5.345,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Rara wie is het? - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...