Vistival deelt geld uit aan goede doelen
Uitgegeven op 07-09-2015 om 12:20  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER - Vier basisscholen uit Den Oever, de stichting Heidense Kapel en de gymvereniging DOS zijn door de organisatie van het Vistival verrast met donaties.

Zaterdagmiddag kregen vertegenwoordigers van de scholen, stichting en gymvereniging cheques uitgereikt in café Tante Pietje. De scholen gaan met de groepen 7/8 een garnalenvistocht maken en krijgen na afloop een gebakken visje. De Heidense Kapel en DOS krijgen 500 euro. Jaarlijks wordt de opbrengst van het Vistival gedoneerd aan lokale initiatieven en goede doelen.

,,Het is de eerste keer dat we de scholen een uitje hebben gegeven", zegt Esmeralda Loos namens het Vistival. ,,Kinderen uit de buurt gaan niet zo snel mee, dus het leek ons leuk om de kinderen zo kennis te laten maken op het wad."

De stichting van de Heidense Kapel heeft de 500 euro toegezegd gekregen. Op het kerkhof van Stroe wil de stichting een tufstenen kapel herbouwen. Kort hiervoor kreeg de stichting ook al een aanzienlijk bedrag van een fonds, waardoor de herbouw van het verdwenen kapelletje een stuk dichterbij is gekomen.

De vele vrijwilligers die het Vistival dit jaar tot een waar succesnummer maakten worden door de organisatie eveneens in het zonnetje gezet. Het Vistival werd dit jaar voor de zesde keer georganiseerd. Het Haventerrein in de Hoofdstad van de ZeeVerse Vis wordt jaarlijks omgetoverd tot walhalla voor de visliefhebber. De volgende editie wordt op 16 juli 2016 gehouden.
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Toyota Yaris 1.3 VVTi Luna inclusief afleverkosten
€ 3.995,-

Toyota Yaris 1.0 Aspiration 5drs
€ 5.345,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Piet Luijt - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...